Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chawa

wypadanie wlosow podczas i po myciu glowy

Polecane posty

witam:) chcialam zapytac czy to normalane ze podczas mycia glowy wypada mi duzo wlosow moge wyciagac je i nie ma konca po myciu kiedy schna jest tak samo ale na drugi dzien wypada i juz tylko kilkanascie podczaas calego dnia czy to normalne prosze o odpowiedz ...

Generalnie wypadanie włosów to normalne, w końcu one się wymieniają. Jednak niepokoić możesz się wtedy, kiedy wypadają nadmiernie lub nagle zacznie wypadać Ci więcej niż zazwyczaj. Zawsze wypadały Ci tak samo czy ostatnio się coś zmieniło?

ostanio wypada mi ich bardzo duzo dermatolog stierdzil ze mam zapalenie mieszkow wlosowych nie mam duzych krost wypelnionych plynem ale czerwone krostki i zaczerwieniona skore glowy pani doktor powiedziala ze nie moze to byc przyczyna takiego wypadania wlosow

Nie sądzę, żeby zapalenie mieszków włosowych nie było przyczyną wypadania włosów. Ale najlepiej będzie, jak zrobisz sobie najpierw podstawowe badania krwi + wysokość magnezu i potasu. Może być tak, że czegoś Ci w organizmie brakuje. A jeżeli tak to wartom wspomóc się suplementami diety i uzupełnić braki. http://www.arena.pl/suplementy-diety-sklep-ze-zdrowiem-life-starpl,491.html