Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fugffhg

czy przyjelybyscie taka prace??

Polecane posty

Gość fugffhg

czy pracujac po 7 godzin dziennie codziennie i co druga sobote po 14 godz a niedz 11 w sklepie,caly czas na nogach i miec za to 1200 zl nie majac umowy o prace....oplaca sie'? bralybyscie taka prace

Gość jggdfdgfd
to jakieś zarty chyba.... tyle tyrania i jeszcze brak umowy o prace? jak to wezmiesz to jestes glupia, przez takich jak ty ten kraj wyglada jak wyglada. dajecie sie wykorzystywac tumoki

Gość Pani z piegami na pyszczku :)
Jeśli bym miała mały kryzys finansowy, jak najbardziej.

Gość drsl.nbsk
Nie przyjęłabym ...chyba że bym bardzo potrzebowała kasy ,ale 1200 zł tojak dla mnie żadne pieniądze...

Gość takatamsobiezeslaska
A ja bym wziela. Emerytury i tak bym nie dozyla. A jakbym w miedzyczasie znalazla lepsza prace to na tego pracodawce naslalabym skarbowke i panstwowa inspekcje pracy

a po wam te umowy? do lekarza i tak się nie dostaniecie chodzicie prywatnie, do emerytury nie dożyjecie ? to po co jakiś papierek

Gość r45435
umowa jest mi potrzebna po to ze jak chce wziac urlop to biore i mam to platne. moge tez wziac l4

Gość on z Poznania
Ha bym nie wziął takiej pracy, ale z drugiej strony jakbym miał sklep i miałbym kogoś zatrudnić to pewnie też tak bym proponował (po prostu nie byłbym w stanie więcej zapłacić). Takie są realia w Polsce, że biedny właściciel sklepiku, biedny pracownik, biedni klienci.... :O

Gość do on z Poznania
skoro nie bylbys w stanie wiecej zaplacic, to moze sam stan za ladą?

Gość fugffhg
taka prace wlasnie rzucilam po 2 miesiacach.Pytam was o opinie.

Gość on z Poznania
A po co mam stawać za ladą i jaką ladą ? :O

Moja siostra ma umowe na pol etatu a tyra 9h dziennie za 850 zł. Jej szef to taki żyd ze masakra. Chwali sie wakacjami, zegarkiem za 12 tys euro a placi jej śmieci. Ale niebawem kopnie go w dupe. Na jej miejscu juz dawno bym go nakapowala gdzie trzeba

Gość nie no cos ty
ja wiem, ze o prace trudno ale to jest zwykly wyzysk!!!! i z takim podejsciem, ze to jedna oferta na dziesiatki nie odpowiedzianych maili o prace wiec trzebna brac co daja, godzimy sie na bycie zwyklym wolem roboczym!!! 1200 na reke z umowa jest ciezko w takim czasie pracy a ktokowlieks ie zastanawia na bez umowy??? zenada

Gość fugffhg
a czemu pytasz czy w piekarni??

Bo ja tez pracuje w piekarnii i u nas studentki tak wlasnie pracuja, na umowe zlecenie a nie na etat.

Gość fugffhg
no tak,w piekarnio cukierni,jeszcze w galerii handlowej :-/ gdzie czynne codziennie. ja studentka nie jestem,inne tez nie a umowy o prace nie mialam i sie nie zanosilo na to.

Gość red painter chimneys
To niemożliwe, że takie rzeczy dzieją się na zielonej wyspie! To prowokacja pisowska 😠

U nas w żabce co miesiac inna osobe biora. Niby na okres probny. Niby maja zaplacic a po miesiacu jak sie upomnisz to 'nie bylo umowy, nie licz na zapłate'. A ludzie dalej sie nabieraja bo mysla ze w koncu beda mieli prace.

Gość fugffhg
no to z ta zabka to juz przegiecie....

Gość waldek fantasy
Aż dziwne, że ta żabka jeszcze funkcjonuje. Nie macie tam telefonów do PIP?

Gość fugffhg
ale o co mialabym ich oskarzyc??? wszystkie mialy umowe zlecenie harowalysmy ok 180 godz miesiecznie...

Gość święta dympna
jak praca jest w stałych porach, w stałym miejscu to obojętne jaką formę umowy sobie nie podpisał szef to sąd i inspekcja będą to traktowały jako umowę o pracę. Co więcej, pracownik w takim wypadku (jak zaoferowano mu umowę cywilno-prawną, a stanowisko spełnia warunki umowy o pracę- Kodeks pracy Art. 22. 1. ) ma prawo iść do sądu i niejako wymusić normalną umowę i np. zapłacenie wszystkich składek od momentu nawiązania współpracy. Ludzie generalnie słabo znają swoje prawa, i takie gnojki jak pracodawca autorki to wykorzystują... jakby poleciały pozwy od tych, którzy są na bezprawnych umowach śmieciowych to by się skończyło ich nadużywanie.