Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pełna obaw1

Pierwszy raz po porodzie

Polecane posty

Gość Pełna obaw1

Jak wyglądał Wasz pierwszy seks po porodzie? I jak szybko on się odbył? Bo ja najbliższą okazję do zbliżenia będę miała za 3 tygodnie czyli 6 od porodu i boję się że będzie boleć albo że coś sobie uszkodze, byłam nacinana.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ja trochę ponad 3 msc, długo się goiłam. Bolało mnie do około 10 msc po porodzie, później już tylko trochę. Teraz 14 msc po prawie wcale, ale za długo nie mogę. :P :p :p :P

Gość Pełna obaw1
Przeraziło mnie to co napisałaś, mam nadzieję że u mnie to wszystko tak dlugo nie będzie trwać:)

Gość MamaCóreczki
U nas było długo ciężko, mimo że miałam cc. Byłam sucha, bolało mnie jak jasna cholera, masakra... A mąż twierdził, że wymyślam, że to moja psychika i parę razy próbował na siłę twierdząc, że "musi boleć".... :/ Ale potem się jakos unormowało i jest super:)

Gość paulina pppp
Ja pierwszy raz miałam dwa miesiące po porodzie - czekałam az całkowicie skończę krwawić. Miałam cc więc nic mnie nie bolało. było tak jak zawsze - super:)

Gość Pełna obaw1
Dwa miesiące oczyszczania? Chociaż u mnie jeszcze za bardzo się nie zapowiada żeby to była końcówka :/

Każdy inaczej to przechodzi. :) Koleżanka która rodziła miesiąc przede mną nie miała w ogóle takich problemów, w ogóle bardzo szybko się zagoiła. Tydzień po porodzie już szwów nie miała i nic ją nie bolało, skończyła połóg i zapomniała, że kiedyś rodziła. :P :p

Gość Taka jedna ja83
JA zdecydowałam sie 3 miesiąc epo porodzie, ze względu na to,że bardzo się bałam, jakoś psychicznie na samą myśl,że cokolwiek będzie "wkładane" do pochwy cierpła mi skóra. A okazało się że było super.

Gość hjj
U nas byla dziwna sytuacja bo bylam ciasna jak dziewica;-) albo i bardziej. Wchodzila tylko glowka penica a reszte nawet na sile nie dawalo rady. Codziennie po milimetrze dalej, smarowanie zelami troche stresu i jakos dalo rade. Lekarz stwierdzil ze czasem tak dzieje sie jak karmi sie piersia i fakyyczne po odstawieniu cory od piersi bylo juz tak jak przed porodem

Gość Pełna obaw1
Przed ciążą miałam ciągle ochotę, czasami mój mężczyzna się nawet ode mnie oganiał a teraz libido drastycznie spadło:( ale ciekawość jak to będzie jest większa niż strach i dlatego jakieś podejście napewno będzie :p tylko napiszcie jeszcze czego mogę się spodziewać? Czy miała któraś przypadek że rana się rozeszła?

Mi się rana rozeszła i podejrzewam, że stąd te moje problemy.

Aha i libido małe to normalka, ja do tej pory nie mam nic ochoty prawie.

Ale mąż uważa, że po porodzie jest lepiej niż przed. :P

Gość Pełna obaw1
Mocno Cię bolało? I to podczas seksu Ci się rozeszło, dobrze zrozumiałam?

Gość hjj
No u mnie tez spadlo libido. Dobrze za maz w delegacji pracuje i tylko na weekendy przyjezdza;-)

Gość ja 6tyg po porodzie
chciałam wcześniej, ale się bałam. Zdecydowaliśmy, że pobawimy się "jak nastolatki" i jak się uda, to dobrze :) Bolało, wprowadzenie członka było trudne (ciasno), konieczny był żel (sucho) i potem z godzinkę bolał mnie dość mocno brzuch. Co ciekawe, nie bolało mnie tam, gdzie było nacięcie, tylko z drugiej strony.l ekarz powiedział, że to uszkodzone nerwy, które regenerują się kilka miesięcy. Teraz (10tyg po) jest dużo lepiej, ale nadal odczuwam ból :(

Nie, rozeszła mi się rana na świeżo, musieli mnie zszywac na nowo. To się stało jeszcze w szpitalu.

Gość Pełna obaw1
A karmiła któraś z Was piersią? Wiem że to głupio zabrzmi ale czy ma to jakiś wpływ za pożycie?

Gość buuu uuu uu
Mnie w trakcie pociekło mleko, co nieco mnie zaskoczyło :o Następne razy już tylko w staniku :P Ale faktycznie, libido spada strasznie.. przynajmniej u mnie.

Gość eee już myślałam...:)
Ja po perypetiach w trakcie porodu trafiłam na salę i miałam CC. Połóg trwał u mnie 8 dni. Po 2tygodniach poszłam do lekarza aby sprawdził czy to wszystko nie za szybko,ale lekarz obejrzał ranę, zrobił usg i stwierdził,że wszystko się ładnie goi. 3 tygodnie po był pierwszy seks. Ja nie wiem za kogo wy wyszłyście za mąż? Co znaczy,że ma boleć a facet wkłada na siłę? U nas wszystko odbyło się delikatnie,mąż kupił żel,żeby nie było "tarcia". Nie karmiłam piersią.

Gość zglupialam...
ok 4 tyg po porodzie przestalam calkowicie krwawic ok 2 tyg po i czulam sie super tez sie balam 1 razu ale nie bolalo bylo super