Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola4466

ciążą w anglii

Polecane posty

Gość ola4466

Niekompetentni , niemili lekarze gb oraz ich wysmiewczy stosunek wZględem polakow skłania mnie do myślenia ze powinnam zacząć poważnie sie martwić o moja ciążę w tym kraju .nie wiem jak wasze doświadczenia ale moje prowadza mnie tylko do stresu i smutku .

Gość blyskawica1
ja tam nie narzekam

Gość mamamati&13.04
A w którym jesteś tc? Bo mną zajmują się dopiero tak od 8 i to ze względu na pewne problemy. Wczesniej też uważałam tutejszą opiekę za żenadę, GP jak poszłam powiedzieć że w ciąży jestem zapytał mnie czy uprawiałam seks w ogóle, obok siedziała moja 10-letnia córka, a potem czy stosowałam antykoncepcję, trzecie pytanie było a może kondomów używałam. Na każde pytanie odpowiedziałam, że staraliśmy się o dziecko :-P

Gość kees aero tez jest ok
a dziwisz sie skoro 98% ostatnio przybylej do uk polonii to patologia nie pracujaca i mnozaca sie na potege po to zeby zyc z lokalnych zasilkow? takie panuje o was zdanie. mam znajomego hiszpana z londynu i powiedzial mi ze na jego ulicy jest budynek pelen polakow (chyba kazda para ma po pokoju) i podobno od wiosny do jesieniu non stop imprezy, alkohol, grille, muzyka. zadne z nich nie pracuje, a kobiety na okraglo chodza w ciazy. kojarzysz? :o nic zatem dziwnego ze tak was traktuja. no bo jak inaczej maja was traktowac. przez ta patologiczna emigrace polacy maja tak zjechana opinie ze szkoda gadac.

Ola nie jest tak zle, da sie wytrzymac. ja mam bardzo miłe połozne i gp, jak tak swoich nie lubisz to postaraj sie zmienic przychodnie na inna moze bedzie lepiej.

po tem to samo zjechalo do holandii, a teraz do niemiec. gdzie tylko otworza granice tam migiem zjerzdza patologia z polski. a potem pojedzie ktos normalny na urlop albo do jakiejs porzadnej pracy umyslowej i kazdy go ocenia przez pryzmat tej patologii. to zalosne. takze podziekuj za obecne problemy polskiej emigracyjnej patologii, bo to jej wylaczna zasluga.

potem zjezdza

Gość ola4466
Jestem w 12 tyg. Byłam u midwife. Miałam dwa usg tylkobdlatego ze w maju poronilam . Pracuje w fabryce . Jestem chwilowo na zwolnieniu lekarskim bo mam problem z infekcja moczowa . Najgorsze ze pracuje notki i to po 12 godz . Nie chce rezygnować z pracy ale czuje ze sie bardzo mecze. Czytałam ze stanie dłuższe zagraża ciąży ale pracy oczywiście tego tak nie okreslaja . Wiem ze są organizacje ktore walczą o prawa pracowników moja. Raz musiałam sie zwolnić bardzo do domu wcześniej stresu bo zaslablam i manager powiedzial ze da znać agencji przez która pracuje ze pracować doświadczenia nie mogę bo to zagraża mi. Jak poronilam wasz byłam zreszta w pracy . Zero reakcji a ja to zbagatelizowalam nie wiedzialam czy cos z tym robic. Szczerze nie wiem co myśleć i co robic .

Gość ola4466
Sory za błędy slownik za mnie ślowa wpisal .

Gość ola4466
Jasne ja wiem rasizm wobec Polaków... Cóż.. :/

Gość mamamati&13.04
A może i przyznam Ci rację co do tej nowoprzybyłej Polonii. Jeszcze kilka lat temu wyjeżdżali studenci, czy ludzie po maturze, żeby zarobić na studia. W tym momencie widzę, że większość to ludzie uciekający przed różnymi rzeczami, długi, sprawy w sądach itp. Narkotyki, libacje alkoholowe to rzecz na porządku dziennym. Smutne to, bo widzę tu sporo staczających się młodych ludzi :-( Jednak traktowanie ciężarnych nie ma tu nic do rzeczy, ciąża zaczyna się w/g nich od 12 tygodnia. A większość GP to niedouki, na wszystko przepisują paracetamol, a jak coś się dzieje innego niż katar i kaszel korzystają z książek lub doktora google. Większość GP to nie lekarze, a paramedycy, nie wiem jak wygląda ich nauka do zawodu, ale pewnie jest powierzchowna skoro korzystają na legalu przy pacjencie z "pomocy naukowych". Pierwsze USG robiły mi dwie młode siksy położne i postawiły "pewną" diagnozę, ciąża bliźniacza, zroślaki z jednym bijącym serduszkiem. Dwa tygodnie koszmaru i czekania na następne USG, na szczęście szpital sprowadził specjalistę, który jak tylko zobaczył obraz z mojego brzuszka zaczął się smiać. Dzidziuś jest jeden i ma się świetnie :-) A to co było niby drugim płodem to były narządy wewnętrzne, które dopiero w którymś tam tc chowają się do brzuszka, trudno, żeby miały serduszko i były pół kilometra od właściciela. Idiotki.

ale topik nie jest o polskiej patologii. Ola po pierwsze poinformuj pracodawce ze jestes w ciąży on musi zapewnic ci stanowisko takie ktore nie zagraza Twojej ciązy, jesli trzeba popros połozna o list ktorym sprecyzuje ze nie powinnas długo stac, dzwigac itd oszczedzaj sie jak mozesz, w Anglii jak chcesz cos uzyskac od lekarza gp badz poloznej to musisz zadac a nie prosic bo inaczej cie oleja. jaki masz kontrakt?

Gość mamamati&13.04
Ja jestem w 13tc i miałam już do tej pory 4 usg, ale to tylko przez te problemy, a ja się cieszę teraz, bo mam już do końca ciąży oprócz położnej opiekę ginekologa :-) Skoro jesteś w 12tc to zaczną się teraz normalnie tobą zajmować, z mojej strony to zmień prace, po pierwsze nie możesz pracować w nocy i agencja musi ci teraz zapewnić inną pracę, może inne stanowisko czy zmianę w obecnym zakładzie pracy. Ja również pracuję przez agencję, pracuję na męskim stanowisku pracy, więc o powrocie nie ma mowy, za ciężko dla ciężarnej. Teraz jestem na zwolnieniu i być może dostanę znowu jak to mi się skończy, miałam plamienia i ciężko jest mi się otrząsnąć po tym co przeszłam, przez to głupie USG, boję się strasznie o dzidziusia, nie to poproszę w agencji o znalezienie mi lekkiej pracy, albo pójdę na zasiłek i będę szukać czegoś przez Job Centre.

Gość ola4466
No tak ale tam sie tylko stoji. Wychodzi na to ze bede zmieniać ze sie zle czuje sypią na stojąco i zwolnienia lekarskim. W pracy wiedzą . Nie wiem jaki przez agencje

Gość ola4466
Moja polona powiedziała ze stanie i praca zwolnienia wnocy nic nie szkodzi. Ale fakt zapytałam czy szkodzi nie powiedzialam ze nie daje rady i slabo mi teraz dopiero ja spotkam 30pazdziernika

Ola jak niema innych stanowisk to moze do biura jakies lekkie prace. jak firma nie jest wstanie ci zapewnic bezpiecznego stanowiska dla ciebie to nie powinni cie wołac do pracy a płacic ci i tak musza. to ich zakichany interes jest znalesc ci cos bezpiecznego. w uk bardzo na to uwazaja wiec działaj i postaraj sie o list od poloznej ze nie powinnas stac i pracowac w nocy i daj go pracodawcy. zobaczysz co on wymysli

Gość mamamati&13.04
Zwolnienie możesz brać od GP, nie potrzebna ci do tego położna.

Gość ola4466
Powiedzieli w pracy ze nie maja nic innego i ze zawsze moge wyjsc jak czuje potrzebę odpocząć ale fakt tam jest ze nie można odejść od stanowiska pracy raz wyszłam bo czułam ze zemdleje .. I od tej pory nie wrocilam bo sie boje . Mam zwolnienie ale powiedzieli ze nie wiedzą czy mi uznają w pracy . Dużo stresow l

to powiedz jej ze cie strasznie nogi bolą od tego stania, puchna ci, słabo ci jest wymyslisz cos nie daj sie zbyc. poczytaj swoje prawa w uk a zobaczysz ze to ty rozdajesz karty

Gość mamamati&13.04
Dlaczego mają nie uznać Ci w pracy zwolnienia?

Gość ola4466
Powiedzieli w pracy ze nie maja nic innego i ze zawsze moge wyjsc jak czuje potrzebę odpocząć ale fakt tam jest ze nie można odejść od stanowiska pracy raz wyszłam bo czułam ze zemdleje .. I od tej pory nie wrocilam bo sie boje . Mam zwolnienie ale powiedzieli ze nie wiedzą czy mi uznają w pracy . Dużo stresow l

Gość ola4466
Nogi to nie problem . Kolezanka moja jest 23 tyg i pracuje tam polozna powiedziala ze nic jej nie poradzi a gp przypisał ponczochy uciskajace . W koncu ze ma zwolnienie ale nie związane z tym tylko trafila do szpitala wczeniej miała zakarzenie . W pracy jej mówią ze powinna pójść do lekarza.. Ale podobno na macierzyńskie zawężenie. Manager mówi ze nie powinniśmy pracować bo w środku nocy zastępstwa nie znajdą. Czytałam co piszą o naszych prawach w mecie ale konkretnych aktów prawnych na ktore bym sie powolala zle nie mam. Dlatego boje sie wykonać w agencji .

Ola ale ty jak pisałas raz juz poroniłas w pracy wiec Twoja ciąza jest podwyzszonego ryzyka tak mi sie wydaje przynajmniej,

Gość ola4466
Moze wg jednego lekarza ale tez niekoniecznie eh