Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmammmma

Jak szybko po cesarce mozna starac sie o dziecko ?

Polecane posty

Gość mmmmmmammmma

Czy ktos moze zna jakies przypadki wczesnej ciazy po cesarce ? Kiedy mozna znowu starac sie o dziecko ?

Gość mmmmmmammmma
Mam nadzieje ze dla odniany ktos inteligetny i na poziomie sie wypowiw.

Gość Niewiele się tutaj dowiesz
Musisz zapytać się lekarza. Znam przypadki ciąży już tak około pół roku po cesarce, ale radzą zawsze odczekać tak około roku. Bo to wszystko zależy jak będzie się goić blizna, jak to się będzie zrastać itd. To kwestia bardzo indywidualna.

Gość setimowana
Cos mi świta że lekarz mówiłl mi minimum 1.5 roku.

Gość Może dopowiem
Ja jak pytałam lekarza na wizycie po połogu to powiedział że mam poczekać minimum rok, ale im dłużej tym lepiej. Ale zaznaczył że jak będzie to przerwa roczna to bezwzględnie CC, więc czekam bo chcę spróbować SN.

Gość jesteśmy z małp1
po cesarce z tego co wiem nie ma możliwości porodu siłami natury.

Gość po pierwszej cesarce
oczywiście, że można rodzić SN a po CC najlepiej jak i po porodzie SN odczekać minimum rok, bo tyle czasu potrzebuje organizm by zregenerować się po poprzedniej ciąży sama blizna po CC zagojona w pełni jest już po 6 miesiącach

Gość Może dopowiem
oczywiście że można rodzić SN jeśli nie ma przeciwwskazań, znam wiele kobiet które drugie dziecko urodziło SN mimo że pierwsze było przez CC. Ja niestety mam wąską miednicę ale liczę na to że do czasu drugiego porodu się jakimś cudem poprawi.

a ja usłyszałam od lekarza 2 lata, od położnej 3 lata, ale moja znajoma już po roku zaszła, wszystko ok ale to oczywiscie zależy od organizmu

No niby zalecają . roku do 2lat przerwy, i zacząć się starać o kolejne,ale to zależy od danej kobiety.A po 1 cesarce oczywiście można jak najbardziej rodzić naturalnie.

Gość hgmyjkkll
po 1 cesarce powinno się odczekać ok 1,5 roku. Im krócej tym mniejsze prawdopodobienswto porodu siłąmi natury