Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola1777122

ciąża 17latki

Polecane posty

Gość redhood girl
jestes mloda jeszcze a dziecko to spoty obowiazek ... nie oszukujmy sie bedziesz zdana na rodzicow ... chyba planujesz skonczyc szkole gimnazjalna a potem chociaz technikum ? w polsce raczej drogo jest utrzymac dziecko... powinnas bardziej uwazac kazdy wie ze zadna antykoncepcjia nie daje 100% pewnosci dlatego powinnas cos do tego jeszcze zastosowac. ALE teraz jest juz za POZNO NA DOBRE RADY. dasz rade o ile rodzice ci pomoga , chlopak zachowal sie bardzo nie odpowiedzialnie i razja jak dziecko sie urodzi staraj sie o alimenty zrobil niech teraz placi. jezeli masz wyrozumialych rodzicow dasz rade... zycze szczescia

Gość ola1777122
chodzę do 2 klasy liceum...za 1,5 roku powinnam pisać maturę :(

Gość kudriga1
"ciekawa jestem czy im w życiu wszystko wychodzi" no wlasnie nie. też mi w życiu nie wychodzi. popełniam mnóstwo błędów. Ale NAPRAWIAM je, a nie uzalam się nad soba, że "to ja, nieszczęśliwa, 1%"....

Gość Mama Jula
DO kudriga1 swietnie to napisalas......

Gość redhood girl
ojj Ola wez sie w garsc sama sobie zawinilas ze swoim bylym , nie uzalaj sie tylko zbierz sily i dzialas ucz sie nie jedna dziewczyna z brzuchem do matury podchodzila i dala sobie w zyciu rade ty tez dasz. PRZESTAN SIE UZALAC NAD SOBA I ZACZNIJ MYSLEC O DZIECKU I O TYM CO MU ZAOFERUJESZ.

Jesli chcesz tego dziecka,to wszystko sie ułoży,ktos Ci zawsze pomoże!!!najwazniejsze to dac dziecku miłośc a reszta się ułozy i nie słuchaj durnych panienek,które radzą Ci,abys oddała dziecko,to najgorsze co moze być,dasz rade!!!!

Gość ola1777122
dzięki dziewczyny! Trochę podtrzymałyście mnie na duchu :)

Gość kudriga1
"będzie dobrze " a skąd wiesz?

Gość kaszpirowska26622
koles cie zostawil, ale to nie zwalnia go z obowiazku lozenia na swoje dziecko. Jesli zdecydujesz sie urodzic i wychowac pamietaj zaloz mu sprawe o alimenty.

kudriga1 ty jakas nieszczesliwa jesteś?? cos Ci nie wyszło?? Dziewczynie się ulozy,z całych sił w to wierzę!!! o co Ci chodzi???? w czym widzisz problem? w sobie?

Gość kudriga1
kudriga1 "ty jakas nieszczesliwa jesteś??" średnio - ani szczęśliwa, ani nieszczęśliwa "cos Ci nie wyszło??" Nie rozumiem pytania. Niektórze rzeczy mi wyszły, a niektóre nie "Dziewczynie się ulozy,z całych sił w to wierzę!!!" ok. Wierzysz w to, ale nie wiesz tego. "o co Ci chodzi???? " O to, że zwala wina na los "w czym widzisz problem?" w jej użalaniu się nad sobą "w sobie?" Jeszcze nie. Jak znajdę - napiszę

kurdiga jestes strasznie dziwna... :| to tak jakby kazda dziewczyna zaczela kochac sie po slubie jak ma super sytuacje materialna bo zawsze jest ryzyko zajscia.. a jak ktos jest po slubie 10 lat i ma sytuacje srednia tooo nie nie , nie kochajcie sie bo zawsze mozecie wpasc, musicie byc gotowi hahah to chyba by pol rodzin w polsce dziecka nigdy nie mialo puknij sie w leb ciekawe czy Ty tak czekalas az osiagniesz wiek do rodzenia typu 25 lat... no chyba ze tych z tych katolickich bab sluchajacych radia maryja

a Ty autorko nie przejmuj sie, jakos sobie poradziaz, rodzice CI pomoga??

Gość redhood girl
nikt nie mowi ze trzeba czekac do slubu ale majac 17 lat gowno masz i gowno mozesz zaoferowac dziecku trudno bylo poczekac z seksem do konca matury ? jezeli wiedziala ze tabletki nie daja 100% pewnosci to na chuja pozwalala mu lac do srodka nie rozumie tego ?? 20 lat to co innego ale 16 17 to przesada.. i nie mowie ze nie jest odpowiedzialna nie znam dziewczyny ale powinna teraz sie wziasc w garsc a nie szukac przepisu na zycie na forum bo nikt jej raczej nie doradzi za duzo teraz ... stalo sie i juz.

Gość redhood girl
sorki lekka pomylka wziac :)

Gość uk2012
Dasz sobie rade, napewno ktos ci pomoze, kiedys kazda kobieta w tym wieku mila dziecko i daly rade! Mam kolezanke ktora urodzila w wieku 17lat, facet ja zostawil i przy pomocy rodzicow teraz ma sliczna 3letnia corke ktora kocha nad zycie i w jej zyciu pojawil sie mezczyzna... wiec glowa do gory nie ty pierwsza i nie ostatnia... a wpadki byly sa i beda i kazdy moze owa zaliczyc bo NIE MA 100% metody anty!

Gość MłodaMama9191
Skoro jesteś już w 2giej liceum to w czym problem?? Zostało Ci półtora roku jak mówisz, to nie jest dużo. Jeżeli rodzice Ci pomogą to dasz radę, możesz przecież chodzić normalnie do szkoły i uczyć się, jeśli wszystko z ciążą będzie ok. W technikum chodziła ze mną dziewczyna, która zaszła w ciążę w wakacje, kiedy to po nich miałyśmy iść do 4 klasy. Nie wiem jak ona to zorganizowała, ale w 4 klasie praktycznie w ogóle do szkoły nie chodziła, kserowała notatki od koleżanek i przychodziła jakoś raz w tygodniu do szkoły napisać klasówkę i tyle. Urodziła przed maturą, na maturę przyszła i zdała ją, teraz jest na drugim roku studiów, dzieciak ma prawie 2lata, fakt, że ona miała faceta, który się nia opiekował, ale dodam, że nie miała matki ani ojca. Tak więc widzisz, jeżeli się chce to wszystko się uda. Powodzenia!

Gość Ja też biorę tabletki, ale
oprócz tego stosujemy prezerwatywę. Ja myślę...

Gość kudriga1
ni słucham radia maryja, ale z seksem czekałam do osiemnastki.... Dla mnie to było oczywiste. Seks nie ejst dla dzieci, ale dla osób pełnoletnich. zrobiłam to z facetem, ktorego dlugo znałam i w razie czego miał już zapewniony start. Miałam tzw "zaplecze" na wszelki wypadek.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ciaża w wieku 17 lat:( współczuje naprawdę...

nie jedna zaszla w cize w wieku 17 lat i nie jedne bylo latwo, poradzisz sobie nawet bez niego, ja tez jestem samotna ciezarna...