Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michałowa gusia00

Kobietki po 30 roku życia i pragnienie macierzyństwa

Polecane posty

Gość Staaaraczka
Mam skończone (już) 34 lata, jestem prawie 4,5 roku po ślubie po którym od razu zaczęliśmy starać się o dzieciaczka...Rok temu się udało, byłam w wielkim szoku jak zobaczyłam 2 krechy na teście no ale moje szczęście i radość trwały raptem 2 tyg. To była ciąża biochemiczna...:(:( od tamtej pory próbujemy z małą przerwa ale bezskutecznie, niestety. Przez jakiś czas podchodziłam do tego na luzie ale ostatnio chyba znowu się zaczynam nakręcać....

Gość od razu was uprzedze jako
pózna ( choc udana) mama,ze trzeba byc cierpliwym. Statystycznie, im pozniejszy wiek, tym trudniej zajsc w ciaze, Wiec sie nie zniechecajcie , jakby nie wychoidzilo. I podstawa - na luzie! czynnik psychiczny jest bardzo wazny!

Gość makatka03
zawsze mnie zastanawia dlaczego jest tak, że najczęściej dostajemy nie to, co chcemy... w moim otoczeniu panują 2 skrajności: albo nieplanowane ciąże z wpadki, albo problemy z zajściem

Gość to_ja_anula
Kochane! A ja wierze, ze zawsze dostajemy to czego pragniemy, tylko nie zawsze wtedy kiedy chcemy! Na pewno kazda z nas zostanie mama, predzj czy pozniej. Badzmy dobrej mysli :)

Gość makatka03
mój mąż powtarza, że w razie czego adoptujemy, ale ja musiałabym chyba dłuuuugo dojrzewać do takiej decyzji

Gość makatka03
narazie oczywiście to tylko teoria, bo początek starań, ale nie wiem czy kiedykolwiek zdecydowałabym sie na ten krok

Gość makatka03
witam :) a gdzie zniknęła autorka tematu? też ma jutro robić test jak ja i trzydziestka82. Myśli mimowolnie zaczynają krążyć wokół tego tematu...

Gość makatka03
hej Anula :) robiłaś dziś test jak było w planie?

Gość dwedwd
I co? Zaszłaś, koleżanko, czy nie? Ja obstawiam że tak i szykuję gratulacje. To nic szczególnego zajść od razu po trzydziestce.

Gość to_ja_anula
Czesc Makatka! Testowalam, testowalam i wyszedl negatywny, ale.... nadal nie mam @ i nic go nie zapowiada tzn nie mam takich brazowych plamien). Sprobuje jutro.. Z innych objawow to bola mnie piersi i mam uper wrazliwe sutki. moj facet smieje, sie, ze moglabym nimi ciac szklo.. poza tym od 2-3 dni rosnie mi tempka od 36.0 do 36.6 dzisiaj, od kilku dni mam taki gorzki smak w ustach. Przez kilka dni bolalo mnie podbrzusze, ale dzisiaj chyba przeszlo.. to tyle.. Wiem, ze niekiedy test wykazuje ciaze kilka dni po spodziewanej @, wiec jeszcze czakam. A co u Ciebie?

Gość makatka03
hmm nie chcę "krakać", ale skoro miewałaś czasem nawet 50 dniowe cykle, to moze teraz też się taki przytrafił i twoje obecne objawy są dopiero okołoowulacyjne, a nie przedmiesiączkowe czy ciążowe... a u mnie? no cóż - czekam na kolejną owulację :) około 30.10

Gość to_ja_anula
Makatka: wiem, wiem...juz nie nakrecam sie tak bardzo..ale chcialabym, zeby sie udalo ...

Gość ksennnaaaaaaaaa
witajcie dziewczyny, tez mam 35 lat i jestem w pierwszej ciazy, za 6 tygodni rodze. nie mialam jakis specjalnych problemow z zajsciem. Po prostu nauczylam sie obswerwowac swoje cykle i dni plodne, no i po 3 miesiacach prob udalo sie. Zycze wam powodzenia

Gość makatka03
ksennaaaaa - 3 próba właśnie przede mną, więc moze będzie jak u ciebie - do 3 razy sztuka Anula - wiadomo, że by się chciało...każada z nas :)

Gość makatka03
no i gratulacje oczywiście ksennaaa :)

Gość makatka03
witam w Nowym Roku :) szkoda, że nikt tu nie zagląda...są u was jakieś zmiany? u mnie nie bardzo. Ksennaaaa jak po porodzie?

Gość makatka03
odświeżam temat :) może u was jakieś zmiany?