Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załuuamka

Ciągle psują mi się zęby... Jestem załamana

Polecane posty

Gość załuuamka

W takim tempie doczekam sie protezy przed 30. Mam 23lata i polowa zębow wyleczonych, w kolejce kolejne 5... :( jestem ogolnie bardzo zdrowa, tylko te zęby...myje po kazdym posiłku, nitkuje, nie jem cukru a i tak mam próchnice. Zawsze mi sie psuły ale od 3lat bardziej. Ma ktoś podobny problem?

Gość Marzenia się spełniają_*
spisz to, co jesz w ciągu tygodnia i tu wklej :) masz jakieś inne choroby albo dolegliwości?

Gość manteresk
środki remineralizujace (proszek Biochem, pasta tooth mousse)

Gość Marzenia się spełniają_*
dentysta nie ma sugestii, jak Ci pomóc? może warto się przejść do jakiegoś na prawdę dobrego i polecanego, nawet jeżeli to ma oznaczać jednorazowy większy wydatek?

Gość I Tak
Bo masz bakterie wywołująca próchnice ,i trzeba najpierw ja wytepić,nie pic mleka a za to spozywac duzo przyswajalnego wapnia

Gość Narysowałam kiedyś slonko..:/
Mój mąż ma identyczny problem. Tępienie bakterii nie ogranicza się tylko do nie picia mleka, ale trzeba wyleiminować większą ilość produktów.

Gość I Tak
A to ja nie powiedziałem,ze tepienie bakterii,ma jakis zwiazek z nie piciem mleka,mleko pozbawia nas wapnia o tym napisałem,a baktrie tepi sie zapperem

Gość enkepenkeee
ja ma 30 lat i niemam juz 9 zebow niestety tak mi sie psuja zeby ktore leczylam kanalowo i dalam za 1 zab 350zl to pol roku pozniej zostaly mi tylko korzenie do usuniecia i tyle mam z zebow.

Gość heaaaaahaaa
"A to ja nie powiedziałem,ze tepienie bakterii,ma jakis zwiazek z nie piciem mleka,mleko pozbawia nas wapnia o tym napisałem,a baktrie tepi sie zapperem" ROTFL :D :D :D :D

Zrezygnuj z bardzo słodkich owoców one bardziej szkodzą niż cukier którym słodzisz herbate. Magnez jest odpowiedzialny za zdrowe zęby, mysle ze nawet wazniejszy niż wapń. W diecie mamy duzo wapnia taka jest prawda, a mało magnezu... Nie kupuj tylko badziewia które ma w składzie ''tlenek magnezu'' ( wiekszosc preparatow z magnezem) bo wchlaniają sie tylko w 5%. Odstaw pasty z fluorem i zaczniej uzywac szkliwa w płynie np ApaCare, albo wyzej wymieniony GC Tooth Mousse

Gość gdhh
Niby jablka niszcza zeby ,kiwi jak sie zje ten owoc nalezy odrazu po zjedzeniu wyplukac buzie woda tam sa jakies kwasy ktre niszcza zeby.. ja np.uzywam pasty bez fluoru..

Gość buahahaha
Jabłka niszczą zęby? Większych głupot to ja już dawno nie czytałam.

Gość plu
ja też mam z tym problem :( może nawet teraz tak się nie psują jak wcześniej w młodszych latach. ale straciłam niestety sporo zębów, na dodatek od góry. spier..liło mi to życie :o :(

Gość I tak
niski prawiczek,to jest bzdura,sa to kwasy owocowe,nie niszcza zebów,ani jego szkliwa,wrecz wzmacniaja

Gość I tak
niski prawiczek,ja takiego powiedzenia nie słyszałem,za to słyszałem zjedz jedno jabłko na noc a zastąpi to mycie zebów

prawiczku czytj ze zrozumieniem. trzeba oplukać wodą jame ustna po zjedzeniu owocu zwłaszcza takiego typu cytrusy bo one maja najmocniejsze kwasy. Nikt nie pisał tutaj o umyciu.

Gość To zależy ...
Zmień odżywianie, bo masz kłopoty z przyswajaniem wapnia.

Gość gośćMagda
Na psujące zęby polecam ci olej Mastiha, doskonale zapobiega się ich psuciu. Musisz stosować go regularnie, a po kilku tygodniach sama zobaczysz poprawę. Olej Mastiha jest bardzo popularny w stomatologii, a mało kto wie, ze można mieć ładne zęby dzięki jego świetnym właściwością.

Gość Aśka

Hmm, niektórzy genetycznie są bardzo wrażliwi. Ja też miałam problemy z zębami, ale często wystarczy dokładniejsza higiena, no i zmiana diety. Tutaj musiałam skorzystać z pomocy dietetyczki. To była poradnia Foodwise. Za namową dietetyczki zdecydowanie ograniczyłam ilość spożywanego alkoholu i nie tylko. Najlepsze jest to, że od dłuższego czasu nie tylko poprawiła się kondycja moich kiełków, ale też udało mi się schudnąć i nie mam zgagi, która wcześniej mnie męczyła 🙂