Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drtuyrtutfu

Jakie tabletki zawieraja najwiecej magnezu ?

Polecane posty

Gość drtuyrtutfu

Zeby jedna tabletk miala jak najwieksza ilosc mg w sobie ?

Gość mamama malinkii
ja lykam magnez mgb6 ale ja biore po kilka dziennie

Gość drtuyrtutfu
Ja tez mam magnez + b6 , ale widze na opakowaniu , ze tabletka ma 60mg jonow magnezu to nie za duzo.

Gość mamama malinkii
pomagaja ci? czemu lykasz magnez

Gość mam nerwice i jestem rozdrazni
dopiero zaczelam a , Ty ?

Gość mamama malinkii
nerwy u mnie. czy pomaga. Wmuwilam sobie ze tak. ja lykam ook dwa lata. jak objawia sie nerwica u ciebie?

A wiec nerwica to u mnie nie nowosc.jestem po terapii , psychotropach , ale jakos srednio dzialalo.Rozdraznienie , wybuchy zlosci , wahania nastrojow.Jak jest zle to leki , kolatanie serca , mysli natretne , silne bardzo leki , fobia.

Gość mamama malinkii
ile masz lat?mam podownie.

27 lat

Gość znowy 10 osob pisze.,.
nadmiar magnezu może być szkodliwy. o ile sie nie mylę magnez wypiera potas lub wapń i odwrotnie. mnie od nadmiaru magnezu i żelaza łapały skurcze łydek nocami. przestałem żreć suplementy garściami i przeszło. najpierw sobie oznacz poziom we krwi to kosztuje grosze a dopiero się obżeraj magnezem bo może się okazać że magnezu masz za dużo a za mało potasu czy wapnia bo ich przyswajanie zaburza właśnie ten magnez. witaminy w nadmiarze też szkodzą.

Gość mamama malinkii
ja o rok starsza. ile sie meczysz z nerwica?

Ale nie jem ich hurtowo :o Kilka ladnych lat , wczesniej nie bylo zle , ale sie rozwinela z czasem.

Gość mamama malinkii
co wplywa na to? u mnie ojciec pijak i nie udane zwiazki.

U mnie tez tata pil.

Gość ewqewqe
Mi magnez pomógl bardziej niz pierdolone psychotrpy które niepotrzebnie brałam latami

Gość ewqewqe
A jaki bralas magnez dokladnie ?

Gość ewqewqe
z b6, nawet nie jakies ogromne ilosci, ale to u kazdego jest róznie, ja musiałam miec niedobór, piłam tez od cholery kawy i po niej zawsze sie gorzej czułam.

Gość mamama malinkii
ja mam meza i dziecko. jestem znerwicowana. czy ja kiedys zaczne normalnie zyc bez nerwicy

Gość drtuyrtutfu
Znalazlam cos takiego jak Magnez + B6 MAX.Jedna tabletka zawiera 300mg magnezu :) A ta co teraz biore ma zaledwie 60mg.300mg to ponoc dawka dzienna zalecana.

Gość wiecie że jak przesadzicie to
organizm zacznie wydalać cały magnez który dostanie i będziecie jeszcze mieć niedobór? A przyjmujecie jeszcze w pożywieniu przecież. Moje tabletki - 75 g magnezu, biorę jedną dziennie, bo piję dużo kawy. Nie "na stałe" tylko w okresach wzmożonego wysiłku umysłowego.

Gość drtuyrtutfu
Chyba 75mg :P

Gość HaniaKuna
Ja polecam Chela Mag B6 i tam jest i magnez i potas, a więc 2 w 1. Idealne rozwiązanie jeśli potrzebujesz dobrych tabletek, które uzupełnią Twoje braki w organizmie.

Gość gość
to nie chodzi o to ile magnezu jest w tabletkach, ale jak jest przyswajany i czy będą po nim skutki uboczne czy nie, ja od dwóch lat używam z przerwami jabłczanu i tę formę uważam za najlepszą, zresztą nie tylko ja - polecam zapoznać się w czym problem tutaj piszą o tym dość jasno, zwięźle i na temat http://netopinie.pl/jablczan-magnezu-najlepszy-magnez-w-tabletkach/

Gość gość
jeszcze dodam, że teoretycznie wystarczyłoby co dzień jeść kaszę gryczaną i byłoby po magnezowym problemie :-)

Gość MartynKa87
Dokładnie, chodzi o przyswajalność. Ja brałam 3 różne preparaty, 2 z nich nie pomagały w ogóle, a trzeci po 2 tygodniach spowodował bóle brzucha. Poszukałam w necie i dowiedziałam się, że chelat jest najlepiej przyswajalny. Kupiłam chela-mag b6 i bardzo jestem zadowolona. Po najbardziej irytującej mnie dolegliwości - drgających powiekach nie ma śladu i w ogóle czuję, że mam więcej siły.

Gość gość
Uwaga !!! Przy doustnych minerałach w formie chelatu przyswaja sie w żołądku nie tylko magnez ale również związki chelatowe równocześnie zwiększają przyswajanie metali ciężkich !!! Zobacz na youtub filmik pt. Chelatacja dr Pokrywka Oraz Jego drugi filmik o magnezie Propaguje on stosowanie na skóre oliwy magnezowej. Poczytaj o niej. Jest tania i bez skutkow ubicznych

Gość Zosia M
Ja biorę preparat o którym tu mowa - chela-mag b6 od 2 lat i nie mam żadnych skutków ubocznych. Skurcze łydek które mnie męczyły też odpuściły, także też moge z czystym sumieniem polecic :)

Gość gość
polecam wiencej warzyw owoców to jest zdrowa zywnosc i zywa martwa czyli gotowana smazona jest bozbawiona enzymów i opołowe zawiera mniej witamin minerałów