Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala__mi__

DOBRY PODKŁAD!

Polecane posty

Gość mala__mi__

Dziewczyny, jestem na skraju załamania! Szukam bardzo dobrego podkładu, możecie mi jakoś pomóc? :O Opiszę swoją cerę. Sama nie wiem dokładnie, jaką mam, ale podejrzewam, że mieszaną. Na czole mam mnóstwo podskórnych wyprysków. Całe czoło jest nimi "przypruszone", najokropniej wygląda to pod światło! Na brodzie mam różne blizny po ropnych wypryskach, czasem też coś wyskoczy na brodzie i wtedy jest masakra. Na policzkach mam różne przebarwienia, zaczerwienienia, to samo w sumie na czole i brodzie. Pod oczami na pliczkach mam tez rozszerzone pory, na policzkach też w niektórych miejscach mam podskórne wypryski. Jak to wszystko zakryć?! Używałam lirene city matt, nie krył za dobrze. Używam z sorayi takiego czarnego, to NIC nie kryje, pomarańczowieje na twarzy. Ostatnio miałam próbkę z Dermiki True Magiq i cóż... byłam zadowolona od razu po nałożeniu. Ładnie wszystko zakrył, trochę korektora i było super. Ale po godzinie... po prostu wszystko było widać 3 razy bardziej! wszystkie tem oje podskórne wypryski na czole jakby wylazły z nową siłą, wyglądałam jak potwór, zaczęłam się brzydko świecić... Nie mam już sił na moją skórę :(

Gość lilly_rose
Podkład Manhattan Powder Mat dla cery tłustej i mieszanej, dobrze matuje, ja juz po nim nie potrzebuje pudru, ale moze zrob cos z tą buzią a nie zakrywaj podkładem?

Gość mala__mi__
Robię, niestety jestem bezsilna już. Żaden dermatolog nie pomógł, a nie mam nawet trądziku! Jeden krem był skuteczny na te podskórne wypryski, ale jak tylko moja skóra przywykła do niego, to przestał działać. Używam teraz mydło borowinowego, bo szare mydło i protex mnie za bardzo wysuszały i wyskakiwalo tego jeszcze więcej.

Gość lilly_rose
kosmetyczka i 1)oczyszczanie twarzy 2)mikrodermabrazja 3) POLSKI PEELING ZIOŁOWY 3 naprawde super, blizny tez się duzo spłycają, tylko uważaj, bo nie każda kosmetyczka ma uprawnienia do wykonywania tego peelingu (jest to peeling bardzo głęboki)

Gość mala__mi__
hmm, o tym manhattanie nie słyszałam. Czy ma on dobre krycie? Naprawdę szukam już teraz podkładu idealnego. Nie chcę się świecić, co chwilę patrzeć w lusterko czy coś się ściera/spływa/zaczyna błyszczeć, chcę w miarę ładną twarz, żeby nie trzeba było podziwiać moich niespodzianek na twarzy :O Chcę zakryc te wszystkie blizny, przebarwienia chociaż. Na większe wypryski jest korektor..

Gość mala__mi__
Takie coś pewnie jest drogie? Jestem studentką na własnym utrzymaniu, więc z kasą krucho.. nawet na podkład odkładam..

Gość a znacie kosmetyki
KARAJA?

Gość lilly_rose
jak dla mnie ma dobre krycie, jest srednio gęsty więc czasami go uzyje jako korektora, a nie tworzy maski, a czy ten peeling drogi, pewnie ze 150 zł chociaz znam kosmetyczki, które robią to i za 50 zł (nie wiem czy maja ukonczony kurs)

Gość mala__mi__
nie znam kosmetyków karaja, zainteresował mnie za to ten podkład manhattan, bo cena jest do ok. 30zł, a na taki mogę sobie jeszcze pozwolić... spróbuję poszukać próbek tego podkładu :)

Gość jcjcjcxl
Ja używam od dwóch miesięcy Revlon Colorstay do skóry mieszanej i tłustej i na to puder MAX FACTOR CREME PUFF PUDER W KAMIENIU i jestem wyjątkowo zadowolona, a mam podobne problemy do Twoich. Chyba długo tych kosmetyków nie zmienię.

Gość lilly_rose
tylko uwazaj bo tak jest identyczny (rozniący się napisem) podklad z manhattana ale kryjący (tego nie uzywalam) i kup w rossmanie bo na allegro są duzo drozej (w ross ok 24 zł, w promocji ostatnio kupilam za 19 zł)