Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piotrek 17..

potrzebuję pomocy kogoś dobrego z biologii

Polecane posty

Gość Piotrek 17..

1.Wykreśl błędne określenia Kierunek transportu gazów oddechowych zależy/nie zależe od ich ciśnień. Zarówno tlen jak i dwutlenek węgla przenikają zawsze od większego do mniejszego/mniejszego do większego ciśnienia.Dlatego też mówimy,że proces ten odbywa się zgodnie/przeciwnie z gradientem ich stężen i jest przykładem transportu aktywnego/biernego. 2.Popraw ( zrób korektę ) zdań fałszywych Opłucna płucna i opłucna ścienna to dwa rodzaje błony surowiczej.Błona okrywająca płuca to opłucna ścienna,a wyściełająca klatkę piersiową to opłucna płucna.Obydwie te błony ścisle przylegają do siebie,co umożliwia ruchy oddechowe klatki piersiowej.

Gość Piotrek 17..
zakres liceum,może i wstyd,ale wolę matemtykę

Gość kkkjkjkjkjkjkjkjkjk
A ja wolę siedzieć w domu a muszę za 5 min wyłazić do pracy. Niema że wole to ,wolę tamto. Trzeba się wsiąść w garść i zacząć się uczyć bo z biologii mieć problemy to tak jak być miał problemy w życiu. Wysil się to wszystko jest w Googlach tylko trzeba Czytać!!!!

Gość Piotrek 17..
szukałem w google,a na zadane.pl skasowali mi temat bo nikt nie umiał odpowiedzieć,za trudne :D

Gość kkkjkjkjkjkjkjkjkjk
jeśli tego nie umiesz to idź lepiej spać bo do szkoły nie masz sensu łazić

Gość Piotrek 17..
He,he,wyspałem się podczas chemioterapii a teraz muszę chodzić do szkoły,bo mam zaległości,choruję na raka

Gość Piotrek 17..
Może ktoś pomoże,dała mi 20 pytań do domu,odpowiedziałem na wszystkie prócz tych dwu. Ze względu na chorobę mam nauczanie indywidualne,bo tak to bym ściągnął od kogoś :D

Gość pogadaj zdrów
sory, ale są telefony do kumpli. nie znam odpowiedzi, ale wydaje mnie się : nie zależy od większego do mniejszego zgodnie biernego opłucna płucna pokrywa płuca-to mur

Gość Piotrek 17..
dzięki kolego/koleżanko koledzy takie same nogi z biolo jak ja,mają lepsze zajęcia :D

Gość pogadaj zdrów
zależy od ich ciśnień miało być, w pierwszym zdaniu-też na mur

Gość Piotrek 17..
dzięki !