Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olimpiA_1212

ILE POWINNAM WAZYC W 5 MIESIACU..?

Polecane posty

Gość olimpiA_1212

witam. własnie koncze 5ty miesiac ciazy.. zastanawiam sie ile powinnam do tego czasu przytyc..? jak narazie to u mnie przybyło 1,5kg.. ;/ to chyba nie wiele? jak było u was..?

Gość njdksahf
a jeszcze nic nie przytyłam.

ja tyłam po 1, 2 kg na miesiac teraz wyskoczyło 5:( a zaczęłam 7 miesiąc. Tak sie cieszyłam i pilnowałam z jedzeniem a mimo to tyje:(

Każdy tyje inaczej, ja szybko i dużo tyłam w pierwszych miesiącach a od półtora miesiąca ani kg - a dziecko przybrało kilogram, więc się nie przejmuj wagą:)

Gość co do ścisłości
ja też tak miałam do połowy ciązy nic a później poleciało 13kg, na szczęście nie mam rozstępów.

Mi w 30 tyg waga zatrzymala sie na 8 kg. I od 3 tyg nic nie przybywa ;) a na poczatku zamiast tyc to chudlam...

Gość olimpiA_1212
wiecie.. bo gdzies ostatnio czytałam ze kobieta do 6go miesiaca powinna przytyc nie mniej niz 4kg i nie wiecej jak 6kg.. ale to pewnie tylko regółki..

Gość pokrrakka
Ja przytylam 5 kg -jestem w 22 tygodniu. W pierwszej ciazy do teho czasu przytylam wiecej,a mniej bylo tego po mnie widac. Nie ma sie czym przejmowac,jak sie nie obzerasz,to to samo zejdzie w pare miesiecy po porodzie. U mnie bylo 19 kg na plusie i bez wysilku sako spadlo.

Gość strasznie smutna
kazda ciaza jest inna i kazda kobieta przechdzi ja inaczej, najwazniejsze ze z maluszkiem wszystko wporzadku, ja tez jestem lutowka 2013 (jestem w 5 miesiacu wiec wnioskuje ze w lutym porod) ja juz kilka kilo na plusie jestem :P choc nie jem duzo a wrecz przeciwnie po antybiotyku ktory mam wogole nie mam apetytu...

Gość strasznie smutna
*jestes w 5 miesiacu :P ja zaczelam 6

Gość olimpiA_1212
tak na luty :) dokładnie 15:) - wiec nie mam sie czym zamartwiac zbytnio bo nie jestem sama :)

Gość lililijjjaa
ja mialam podobnie i pod koniec przytyłam najwiecej

Gość Marsyllianka
ja przytyłam 10 kg a jestem w 6 miesiącu (24 tydz.), tylko, że najwięcej przybrałam w pierwszych 3 miesiącach, bo rzuciłam palenie i tak jakoś organizm zareagował. Przez ostatnie dwa miesiące tylko 2 kg i mam nadzieję, że w takim tempie już mi zostanie :)

Gość Polak ktorego poznalam
w 5 bylam do 2 kg na plusie..a przez pozostale mies.doszlo 13..wiec 15 na plusie

Gość szyszulka
Własnie zaczełam 18 tydzień na poczatku ciaży ważyłam 57,5 kg a teraz waże 66.7 kg. Z tego co czytałam wyżej to robie tak samo jem dużo owoców jabłka kiwi, mandarynki, unikam bananów. Słodyczy na początku wogole nie jadłam bo mi na ich mysl juz było mi niedobrze. pije dużo wody, herbate bez cukru. Przyznaję sie że jem więcej niż wczesniej ale jak nie zjem to robi mi się słabo. nie wiem co jest przyczyna może to że rok temu schudłam 15kg i rzuciłam palenie

Gość nam spokojnie na 3 lata
wiecie co mmnie zastanawia. Dlaczego kobiety w polsce tyja w ciazy 20-25-30 kg? mieszkam w UK i tutaj zadna z moich kolezanek tyle nie przytyle. ja sama przytylam 15kg. i w 3 miesiace wrocilam do ubran sprzed ciazy. czy nie myslicie ze ma to cos wspolnego z tym ze idziecie od razu na zwolnienie i siedzicie przed tv? ja do 5 miesiaca chodzilam na silownie tak jak przed ciaza tylko nie chodzilam na zajecia gdzie sie duzo skakalo. Potem chodzilam na basen dla ciezarnych i na dluuuugie, szybkie spacery. I nie powiecie mi ze to przez geny tak tyjecie bo moja mama tez do szczuplych nie nalezy a jednak ja sie nie roztylam

Gość nam spokojnie na 3 lata
jedz produkty obfite w blonnik, owsianke rano czy jajecznice, potem chleb pelnoziarnisty, na obiad pelno warzyw, makarony i ryze brazowe, chude mieso albo ryby codziennie.

Gość gość
no ja jestem w 25tyg ciazy i przytylam jakies 8kg :) ale ciesze sie bo ostatnio jakos ponad 1kg schudlam co bylo dziwne,ale juz wrocilam do tych 8kg

Gość gość
bo w uk kobieta nieciezarna wazy tyle co dwie ciezane w innych krajach

Gość gość
bo UK każda wygląda jak ciężarna