Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RTV abonament.

Płacicie RTV, słyszałem ze mają kontrolować uprawnieni pracownicy PocztyPolskiej

Polecane posty

Gość RTV abonament.

czy muszę ich wpuscić do domu? Kto jest zwolniony z opłat?

Gość fhfahdbcgv
nie musisz, ja nie płace i ich pierdole

Gość nie umiesz sobie poszukać?
Od opłacania abonamentu niektórym osobom przysługują zwolnienia. Warunkiem koniecznym do uzyskania zwolnienia od opłat jest dopełnienie formalności w urzędzie pocztowym tj. przedłożenie dokumentów uprawniających do zwolnienia oraz wypełnienie dostępnych w każdym urzędzie pocztowym: „Formularza zwolnienia z opłat za używanie odbiorników rtv i druku oświadczenia. Zwolnienia od opłat abonamentowych przysługują między innymi osobom mającym I grupę inwalidzką, całkowicie niezdolnym do pracy, o znacznym stopniu niepełnosprawności, niesłyszącym, niewidomym, otrzymującym świadczenia pielęgnacyjne lub rentę socjalną. Abonamentu nie muszą również płacić osoby, które ukończyły 75 lat, oraz te które ukończyły 60 lat i mają prawo do emerytury, której wysokość nie przekracza miesięcznie kwoty 50% przeciętnego wynagrodzenia w gospodarce narodowej w roku poprzedzającym, ogłaszanego przez Prezesa GUS. Zwolnieni są również bezrobotni oraz posiadające prawo do zasiłku lub świadczenia przedemerytalnego, inwalidzi wojenni i wojskowi.

Gość a co mi tam!
nie musisz ich wpuszczac do domu i nic Ci nie grozi za ich nie wpuszczenie, tak stanowią przepisy

Gość Donalde Tuske.....
Teraz trza placic abonament bo my rzondzim w tvp a nie wstretne pisiory :classic_cool:

Gość goła i wesoła loading
wpuszczać nie musisz z tym że oni spisują potem protokół że nie wpuściłeś i nie wiem co po tym się dzieje.

Gość huulalahooop
ja akurat płacę, robię przelew za cały rok i nie musze już później o tym pamiętać wkurza mnie to, ale płacę

Gość Czesio z Wrocławia
Ja nie płacę bo nie mam zarejestrowanych odbiorników. I co, mnie też będą sprawdzać? :O

Gość Płacę abonament
więc nie muszę niczego sie obawiać.Wnerwiają mnie ich programy,rzadko oglądam,ale jestem porządnym obywatelem i nie chce z nimi szarpać się! A tak swoja drogą nie maja prawa nachodzic ludzi.Nie musicie im otwierać.Listonosz chyba nie posunie się do tego zeby Was kablować?

Gość wiesz na ilu ludzi
musiałby donieść listonosz? a dostałby za to tylko uścisk ręki :classic_cool:

Gość fghs
nie musisz placic poza tym to lamanie prawa jest przez nich, gdzie o tym ostatnio czytalam ja nie mam radia i telewizji i cale szczescie