Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

n@t_k@

kiedy najwcześniej TEST?????? proszę pomóżcie!!!!

Polecane posty

cześć dziewczyny! staramy się z mężem o dzidzie. niestety mam dość nieregularne @. ostatnio spóźniał mi się okres, ale beta wyszła poniżej 1, na usg też nic. więc lekarz przepisał mi proverę na wywołanie @. brałam 1x10 mg przez 5 dni. przytulaliśmy się wtedy z mężem dość często. 4 dnia po odstawieniu pojawiła się @. ale dziwna. pierwszego dnia krwawienie było dosyć skąpe. koloru żywoczerwonego. drugiego dnia to samo. dziś jest trzeci dzień @ i już prawie krwawienia nie ma. czy to możliwe, żeby po progesteronie była taka skąpa @? lekarz powiedział, że trzeba poczekać. wizytę mam w środę. czy to może być krwawienie impantacyjne? jeśli tak, to kiedy jest sens zrobić test? bo czytałam, że beta rośnie dopiero po 2 dniach od zagnieżdżenia. mam iść w poniedziałek na badania, w trakcie których mam wziąć lek, który nie jest wskazany w przypadku ciąży. czy zatem jeśli zrobię test z moczu w niedzielę, to już wyjdzie wiarygodny?

Gość nie, nie wyjdzie
nawet betahcg nie wyjdzie. A krwawienie implantacyjne nie jest tak długie i "żywe" - to zazwyczaj brudnobrązowy śluz. Po prostu miałaś niewielkie endometrium, które szybko się złuszczyło.

Gość monikaa100
po tabletakch na wywolanie okresu zawsze okres jest nie taki jak powinien byc a jesli po termienie spodziewanej miesiaczki zrobisz test to ci wyjdzie czy tak czy nie ale moim zdaniem gdyby cos bylo to wykazalo by na usg

czytałam, że to nie tylko jest brązowy śluz i że niby po progesteronie powinien być @ bardziej intensywny. to do niedzieli i tak nic nie wyjdzie? to kiedy najwcześniej?

Gość O jasna cholera
Wszystkie wiemy, że chciałabyś być w ciąży i sobie wmawiasz, że zalew krwi był PLAMIENIEM, ale szans na to nie masz. Potwierdzisz to badaniem krwi najwcześniej 6 dni (lub testem sikanym 12 dni) po życzeniowym "zagnieżdżeniu" :o czyli po pierwszym dniu Twojego okresu.

Gość drG
Witam , muszę Cię zmartwić również brałam tabletki i to nie raz na wywołanie , @ o której piszesz jest bardzo często spotykana , to,ze mówią iż powinna być bardziej intensywna to nie regula ,u mnie były prawie ze plamienia , dwie podpaski dziennie by wystarczyły. Plamienia implantacyjne są bardzo skąpe lub wpgole nie występują ,najczęściej jest to śluz zabarwiony krwią , jeśli śluz implantacyjny jest brązowy to moze świadczyć o niskim stężeniu progesteronu jednak to równie znie regula . Najczęściej właśnie to jest śluz o koloze różowo czerwonawym lub brązowym. Nie sadze żeby u ciebie było to plamienie implantacyjne ,to po prostu @ po twbletkach na wywolanie

Ja też biorę tabletki i mam miec teraz okres a tutaj nie ma i zastanawiam się czy czasem tabletki nie zadziałały czy co :(

raczej nie jestem z tych, które sobie wmawiają i na siłę szukają u siebie objawów. choć i te by się pewnie znalazły. ale nie o to chodzi. lubię po prostu wiedzieć, co się dzieje z moim ciałem i dlaczego jest, tak jak jest. no i wolałabym ewentualnie nie przyjąć tabletki, która jest przeciwskazana w ciąży. a "zalewem krwi" nie nazwałabym @, w czasie której w zasadzie wystarczyłaby mi wkładka..

Gość taka jedna mala wredna ;)))
Ja po progeteronie na wywolanie @ mialam je bardzo liche, bardziej przypominaly plamienie niz krwawienie. Szczegolnie przez pierwsze 2-3 dni. Jak beta wyszla negatywna to w ciazy nie jestes.

Gość O jasna cholera
To już ci drG odpowiedziała :D, skoro mi nie wierzysz. A testy tylko rozwieją złudne nadzieje.

bety teraz nie robiłam, tylko tydzień przed wzięciem tej provery, bo mi się @ spóźniał. testu póki co żadnego również. tak jak już wcześniej napisałam, to nie jest tak, że jeśli to nie jest objaw zagnieżdżenia, to skoczę z mostu, itp. ok, chcemy mieć dziecko, ale przytulamy się bez napięcia czy presji. chcemy, żeby to wyszło naturalnie, a nie na zasadzie mechanicznego zapładniania komórki jajowej o określonym czasie, w określonej pozycji, itd. zastanowiła mnie ta anomalia, bo @ sporo odbiega od normy.. a właśnie jest możliwe, żeby zajść wtedy w ciążę. ale może macie racje, że to po prostu efekt wywoływania @ i tyle.

Gość O jasna cholera
Ale już Ci ktoś wcześniej napisał - miałaś po prostu małe endometrium, to niby z czego miesiączka miała być obfita? Poczytaj sobie również na ten temat, nie tylko na temat plamień implantacyjnych :).

Gość drG
Zeby sie upewnic ze many racje zrób test za tydzień lub poczekaj spokojnie do następnej @ . Lub idź do gina on rozwieje twoje watpliwosci

jeśli w takim razie to objaw słabego endo, to pewnie będzie trzeba je jakoś wzmocnić?