Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma maalinkiii

bol gardla i goraczka u 3,5 letniego dziecka?

Polecane posty

Gość mamma maalinkiii

co podawac?

Gość mamma maalinkiii
up

Gość mamma maalinkiii
doradzi ktos?

Gość ja podobnie
tantum werde do psikania i nurofen

Gość gluck:):)
tantum verde jakis lek z ibuprofenem,na zamiane z paracetamolem co 4 h vit c pyrosal ( genialny syrop z bzu przy goraczce) lipomal

Gość ja bym podała tak
wapno - 3x bioaron c 2x do ssania gardinmax 3x tantum verde 3x 2 psikniecia płukać gardło szałwią na gorączke nurofen

Gość ojtam ojtam
a może tak antybiotyk? wszystkie takie eko a jak to bakteryjne zapalenie to nic innego nie pomoże a jak już jest gorączka...

Gość mamma maalinkiii
jak dlugo dawac ibum?

Gość asdfghkj
Antybiotyk na wirusa nie pomoże, a to jest najprawdopodobniej zakażenie wirusowe. Jak wysoka jest gorączka, czy dziecko ma kaszel, katar? Dla bezpieczeństwa zajrzyj jej jeszcze do buzi, czy na migdałkach nie ma ropy, ale większość takich objawów wywołują wirusy i nie widzę potrzeby faszerowania takiego malucha antybiotykiem bez sensu.

Gość mamma maalinkiii
na goraczke jak dlugo podawac? corka nie ma teraz temp.

herbata z lipy lub pokrój korzeń pietruszki w plastry zalej to wodą gotuj ok 10 min ostudz daj do wypicia można posłodzić dobre na wypocenie sama kilka krotnie wypróbowałam na swoim przedszkolaku coś przeciwgorączkowego paracetamol lub ibuprofen do gardła tantum verde lub jego zamiennik dobre do ssania neo gardin kinder lekka dieta nie podawaj gorących posiłków lecz letnie

Gość ojtam ojtam
ja tak ostatnio miałam - gorączke, gardło bolało jak diabli i 2 lekarzy nie dało mi antybiotyków że minie bo wirus - efekt był taki że nafaszerowałam się apapem, ibumem i pyralginą i tak mnie bolało gardło że nie mogłam jeść, spać ani nic - i tak trwało to 6 dni aż zjadłam duomox i dopiero pomogło..

Gość lady bronka
ja podaję na gorączkę milifen, pomaga też na ból. do tego rutinacea junior albo ceruvit. jeśli gorączka się utrzymuje trzeba pójśc do pediatry.

Gość ojtam ojtam
ktoś tu na forum reklamuje ten milifen że aż boli - myślicie że ludzie są aż tak durni że nie wiedzą że to zwykły ibuprom? tylko taką se nazwe wymyślili - taki jak ibum, ibufen i inne - więc i przeciwbólowy i przeciwgorączkowy