Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjkjhkjhljhl

ile ml mleka powinno jesc 6 tygodniowe dziecko?

Polecane posty

Gość hjkjhkjhljhl

Czy jesli zje dziennie miedzy 400 a 500 ml to jest dobrze? Czy za mało ?

Gość hjkjhjhhhh
chodzi mi o dawke dobowa a nie jednorazowa

Gość autorko
mi sie wydaje ze ok moj tez tyle jadl mniej wiecej czasem troche mniej :)

Gość hjkjhjhhhh
prosze o jeszcze jakies wypoiwiedzi

Gość Polak ktorego poznalam
moj jedzac 150 ml jest chudy je co 3 czasem co 4 h, czyli srednio 800-1000ml wiec sporo, ale wazy 3650 majac 4 tyg, urodzil sie z waga 3170, i zaden z niego tucznik a nie bede mu przeciez mleka zalowac, zreszta jak ktos powiedzial mleko matki jest bardziej lekkostrawne niz mm, i nie zapycha tak

Gość hjkjhjhhhh
czy ja gdzies napisalam ze karmie moje dziecko na sile? Napisalam ile zjada i pytam czy to jest ok

Gość hjkjhjhhhh
poza tym nie wiem czy doczytalas, ale napisalam 400 - 500 ml na DOBE a nie jednorazowo

ale jesli ci przybiera na wadze dobrze to nie masz sie czym przejmowac ze za malo je. jedne dzieci jedza mniej jedne tak jak moja to glodomorki i potrzebuja wiecej zjesc.. moja jak wyszla ze szpitala miala niecale 2tyg a juz mi jadla 100ml jednorazowo co 3godz

Gość hjhjhhh
prosze o wypowiedzi

Gość ostrozen warzywny
daj mu tyle ile potrzebuje moje pilo co 3 godz 120-150ml jesli bylo jej malo to dostala wiecej i tez jest chuda jak patyk

Gość hjhjhhh
no to ja nie wiem czemu moja tak mało je :((( Co zrobic zeby jadla wiecej?

Gość hjhjhhh
czy przejsc na mm, skoro mm jest bardziej kaloryczne?

Gość hjhjhhh
na wadze przez ostatnie 13 dni przybrała 330 gramow...

Gość trutruskawka
strasznie mało je to twoje dziecko

Gość ewaaaaa
Moj synek urodzil sie wazyl 2850 teraz ma 6 tygodni i wazy 4820,je mleko modyfikowane ok 8-10 razy na dobe w sumie 700 ml-800ml. Polozna powiedziala ze jest wszystko ok:-)

Gość leniwa krowa
Dobowo nie wiem ile, ale podczas jednego karmienia 120ml, był długi, nie gruby :). Jadł co 3 godz, chyba że przespał posiłek to go nie budziłam specjalnie. W nocy budził się 2 razy na karmienie. Średnio jadł 7xna dobę.

Gość zatroskani rodzice
Odbieramy ze to z glodu. Dostanie porcjie 90 lub 120 ml do wypicia i jest spokoj na godzinke. Po godzince zaczyna sie prezyc wklada raczki do buzi i robi dziubki wyglada na glodnego a gdy dostanie porcje jest znow spokoj. Jak nie chce jest nie pozwoli sobie wlozyc butli do buzi. Tak wiec wyglada na glodnego. Ale czy to normalne zeby co godzinke mial taki popyt na mleko??

Gość gość
do zatroskani rodzice próbowaliście dać więcej (jednorazowo) np 150, może nie wystarcza mu 120 i nasyca się tylko na chwile, tak jest z moja córką - jak zje za mało za godzinę jest głodna. zróbcie flaszkę 150 i zobaczycie ile zje, "nie trzymajcie się tabelki" albo moze mleczko dla obżartuchów kupcie :-)

Gość edziunia
drogie ma musie,6 tygodniowe dziecko mało nie je.......ale każde malenstwo jest inne,mój 6 tygodniowy królewicz potrafi też jesc na raty,czyli są dni że je co 2,5 godz po 120 ml,a za kolejne np; 2,5 godz zje tylko 60 ml,potem się budzi za 1godz i jest głodny bo nie dojadł.......dziecku daje się na żądanie mleko,nawet mm,w miedzy czasie proponuje podawac koperek włoski,by malenstwo nie miało wzdęc.

Gość edziunia
proszę się nie martwić że dziecku rozepcha się żołądek,na Boga skąd taka głupia teoria?......ono je tylko mleko,więc tak po prostu jak płacze to znak,że jest głodne,ma mokrą pieluszkę,albo co innego w pieluszcze,albo dziecku jest za zimno,bądz za gorąco,albo chce mu się pic.