Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlemiiiiiiiiiiiizlemiiiiii

włosy-moj kompleks

Polecane posty

mam cienkie wlosy niepodatne na zadne ukladania a na dodatek mocno siwe.ciagle farbuje a i tak ciagle mam odrosty:-( w pracy wszystkkie kobiety maja ladne wlosy a na dodatek wiele jest ode mnie duzo starszych a nie maja takiej siwizny.czuje sie z tym bardzo zle:-(

Gość terererernia
a ile masz lat?

prawiem35. a kolezanki w pracy maja po 38,40, 45 i zero siwizny

Gość grsgesgtswgtrsw
boże ile można nie wiesz co to wizaz? wejdz na forum i poczytaj o sposobach na wlosy kurde

wiem co to wiza.bylam tam.ale oprocz farbowania nie ma rady na siwe wlosy.tylko ja musze je farbowac co 2 tyg i juz nie daje rady

Gość kurde to farbuj na blond
nie będzie tak widać odrostów i już

na blondzie nie widac pojedynczych siwych wlosow ale jak sie ma 90 procent siwizny to taka mieszanka blond plus siwy odrost plus e tym odroscie naturalny braz wyglada zle. czuje sie przez te wlosy jak jakas zaniedbana brudna baba:-(

Gość no to poradzę
zamiast męczyć włosy farbą używaj szamponetek rusz się do Drogerii Natura i kup sobie szamponetki z wyciągami z henny, henna poprawia stan włosów, odżywia je masz do wyboru kolory: blond, rudy, brąz i czarna Natur Vital Colour Pack, kosztuje ok 5 zł czyli tanizna odżywia, nabłyszcza włosy, zestaw zawiera saszetkę szamponu i maseczki koloryzującej, nakładasz na 5 minut i spłukujesz, możesz powtarzać zabieg nawet co tydzień http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=54679 obetnij włosy na krótko, będą wyglądały na gęstsze

Gość no to poradzę
myślę że używana regularnie pogłębi kolor i odżywi włosy sama miałam tragedię na głowie po ciągłym farbowaniu na blond (bardzo szybko mi rosną włosy i już po 3 tygodniach mam mega odrost) włosy były przesuszone i wypadały, żadne odżywki nie pomagały a te z silikonami jeszcze bardziej je wysuszały od 3 tygodni robię eksepryment i nie myję włosów szamponem, jedynie co dwa dni nakładam maseczkę wax, dodaję do niej napar ze skrzypu, pokrzywy, rozmarynu, rumianku i tymianku (zaparzam, czekam aż przestygnie, mieszam z łyżką maseczki wax a potem nakładam tę mieszaninę na skórę głowy) efekt ?! włosy są gładkie, błyszczące, skóra głowy nie swędzi tak jak po tych wszystkich drogeryjnych szamponach, nie ma łupieżu, włosy nie są ani przesuszone ani przetłuszczone, na razie włosy nadal wypadają, ale mam nadzieję że na dłuższą metę zioła i henna pomogą

Gość a moze pasemka
platynowy blond i bardzo dużo ich

Gość no to poradzę
autorko łykaj też suplement na włosy najlepiej z biotyną i cynkiem, wit z grupy B, one zapobiegają przedwczesnemu siwieniu

uzywalam tej odzywki z henna ale ona nie kryje siwych. wlosy mam raczej przetluszczajace nie sa wysuszone nie rozdwajaja sie.maja polysk ale sa mega cienkie. odkad tylko zaczelam siwiec lykam rozne preparaty typu vitapil,silica, biotyna itp staram sie zdrowo odzytwiac duzo wazryw surowek z rzepy, marchew, brokuly,brukselka itp wiekszosc z wlasnej dzialki wiec bez nawozow i nic to nie pomoglo. dodam ze nie pale, jesli chodzi o alkohol to sporadycznie lampke wina. a znajome pala, pijaa piwo dosc czesto i nie maja takich problemow. mysle ze genow nie da sie oszukac :-(

Gość no to poradzę
sprawdzałaś poziom hormonów płciowych i tarczycy ? może masz niedoczynność ?

badalam tarczyce bo myslalam ze moge miec nadczynnosc ale jest ok.znajoma ma chora tarczyce a wlosy bardzo ladne wiec nie ma reguly.choc wiem ze tarczyca moze wplywac na stan wlosow. ale ja hormony mam jak narazie ok.

Gość no to poradzę
a żelazo ? może masz anemię ?

Gość no to poradzę
na jaki kolor farbujesz ? brąz ? próbowałaś jakiś farb ziołowych np łupin z kasztana, naparu z szałwii, łupin z cebuli ? henny ?

nie mam anemi. poziom zelaza ok.ogolnie nie mam problemow ze zdrowiem.czuje sie dobrze nie jestem slaba czy senna. mysle ze winne sa geny:-(rodzice stosunkowo szybko osiwieli ale nie az tak szybko jak ja.

Gość też mamy cienkie włosy
Używam biotebal 5mg. Wcierałam Seboradin Lotion, odżywki, ale i tak to nic nie zmienia. Jem witaminy, włosy rosną mi bardzo długo, są cienkie i łamliwe.

Gość xxxxxxxxxxxxx66666
22:45 [zgłoś do usunięcia] zlemiiiiiiiiiiiizlemiiiiii wiem co to wiza.bylam tam ------------:D:D:D:D rozerwalo mnie:D

na sredni blon aktualnie. jak mialam pojedyncze siwe to henna sie sprawdzala. lupiny orzecha i inne ziola nie pokrywaja siwych.bynajmniej u mnie. jak przybywalo siwych to henna przestala dzialac. wlosy miejsccami wychodzily rude,miejscami zolte ,miejscami wogole nie pokrylo wiec wygladalam koszmarnie z takim czyms na glowie.

a co sie tak rozbawilo???? ze bylam na stronce wizazu????

Gość no to poradzę
próbowałaś szamponetki Joanny ? są dość tanie i mają kilka blondów do wyboru może to upierdliwe ale myślę że gdybyś używała takiej szamponetki co tydzień to może by chwyciło nawet na siwe

Gość no to poradzę
leczysz się może sterydami ? moja Mama od lat leczy się sterydami i od tego zmieniła jej się struktura włosów i farby nie chcą chwytać, przetestowałam wiele farb i czasem nawet trzymając farbę godzinę kolor nie chwytał włosy po farbie nadal były siwe, przedtem tak nie miała

Gość porzadekkkkk
nie leczylam sie sterydami,wogole malo lekow zazywam, w dziecinstwie tylko raz zazywalam antybiotyk i jako nastolatka raz. wiec nie mam organzizmu jakos specjalnie zniszczonego lekami. zanim zazyje tabletke przeciwolowa to naprawde musi mnie cos porzadnie bole. uzywalam roznych szamponetek i z palette i z joanny z mariona ale niestety sprawdzaly sie przy pojedynczej siwiznie. teraz nie lapaia wogole wiec mimo ze sa tanie to ich nie kupuje bo szkoda tej babraniny jak i tak efekt zerowy

nie zmienilam niku przy poprzedniej wypowiedzi:-)

włosy to polowa urodyprzecietna twarz i ladne wlosy wyglada duzo lepiej niz ladna twarz a kiepskie wlosy. moje wlosy odbieraja mi poczucie komfortu,zle sie czuje jak kazdy przyglad sie mojej siwiiznie i komentuje ze mam juz siwe wlosy w takim wieku, albo komentuje ze nie dbam o siebie i chodze w odrostach. ale ja naprawde czesto farbuje a co mam zrobic ze szybko mam odrost????

Gość no to poradzę
też mam problem z odrostem, gdy nie farbuję włosów co 3 tyg wyglądam okropnie, staram się przetrzymać do 4 tygodni ale fatalnie się z tym czuję, zupełnie jakbym miała brudne włosy

rozumiem cie doskonale. ja farbowalam 2 tyg temu a juz mam odrost, wogole farba sie szybko zmyla wiec wygladam jak przed farbowaniem. a jak tu jeszcze wytrzymac 2 tygodnie??????? koszmar:-(na dodatek fryzura nieciekawa bo z moich wlosow nie moge ulozyc nic ciekawego. poza tym w ciemnych kolorach bylo mi duzo lepiej. mialam z natury ciemny braz. w tych wszytkich blondach wygladam kiepsko:-( jakos tak szaro i staro

Gość upppppppppppppppppppppp
up