Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o porraade

Jak sobie poradzić z odtraceniem przez osoby z rodziny?

Polecane posty

Gość prosze o porraade

Raz w roku jeżdżę do mojej rodziny, do miejscowości X, która mieszka na drugim końcu Polski. Odbywa się to w lecie, gdzie również zjeżdża się mój kuzyn wraz ze swoją żoną i dwójką dzieci. Żona mojego kuzyna jest bardzo nielubiana ze strony mojej rodziny, która tam mieszka. Również ze strony swojej rodziny spotyka się z kontrą. Wszystko ze względu na jej zachowanie i bardzo trudny oraz fałszywy charakter. Pamiętam jak przed ślubem jej tata przyszedł do mojego wujka, a ojca kuzyna i powiedział by jego syn, moj kuzyn, nie bral z nia slubu, bo szkoda chlopaka. Po slubie sie otworzyły oczy ale już się pojawiła dwójka dzieci i każdy wie, że żyją ze sobą jak kot i pies. To jest osoba, która wykańcza psychicznie swojego męża, poniża go przy ludziach i nie ma wobec niego szacunku. Wracając do tematu. Ja jednak z nią nigdy nie zadarłam, spędziliśmy wspolnie wszyscy urlop w górach. Mam wyrobione zdanie na jej temat ale ją tolerowałam i będąc tam dwa tygodnie w roku, nie widziałam sensu w komentowaniu jej zachowania. Oczywiście byłam świadkiem jej karygodnego zachowania, kiedy np. kuzyna wyzywala przy znajomych a rowniez przy bracie jej meza, rowniez moim kuzynem. Rozmawialismy pozniej miedzy soba na temat jej zachowania i wszystko zachowywałam dla siebie. W czasie ich urlopu skłocila siebie i swojego meza z jego siostra a moją kuzynką. Wyjeżdżając stamtad, po kilku dniach chcialam przedzwonic i zapytać się co u dzieci ale nie odbierała. Nie było odezwu z niczyjej strony. Tak jak im obiecałam przesłałam im zagraniczne czekolady, które im obiecałam. Dodałam do tego dla niej krem i kilka rzeczy dla dzieci. Dzisiaj kuzyn mi napisal smsa, ze DZIECI dziekuja za paczke i podobno dzisiaj doszla, gdzie miala dojsc w pon dwa tygodnie temu. Napisal mi, ze sklocilam jego zone z jego bratem i mam sie zastanowic nad soba i wszystko mialam wygadywac co bylo mowione. Jestem osoba bardzo wrazliwa, nie potrafie sobie z tym poradzic i nie wiem co robic, czy w przyszlym roku tam jechac, kiedy beda oni czy po prostu w innym terminie. Dzwoniac do miejscowosci X do rodziny powiedzieli mi, ze z ich strony sie nic nie zmienilo i nikogo nie sklocilam. To samo powiedzial mi moj kuzyn ktorego mialam sklocic Aneta. Dla nich jestem skreslona, skoro dzieci dziekuja za przesylke. Prosze o jakies porady jak dalej postepowac

Gość dsdsasas
Olac ich, niech sie miedzy soba piekla dalej.

Gość prosze o porraade
Ale najbardziej mnie boli to, ze ja jestem wrogiem. Również w oczach kuzyna z którym żyłam dobrze. W tej kwestii są razem. Jestem przez nich odtrącona. Wyrzucił mi w smsie kilka sytuacji podając dowód na to, że tak było. Jego żona mnie nie chce znać. W przesyłce były rzeczy dla niej, dla nich i dla dzieci. Napisał, że dzieci dziękują za przesyłkę. Jego żona jest z jego bratem a moim kuzynem skłócona za co jestem obwiniana ja.

Gość lrororkrkrkr
powiedz mu co o nim myślisz

Gość prosze o porraade
niestety musze jezdzic do nich i sie usmiechac bo czekam na podzial majatku

Gość lrororkrkrkr
pewnie jego żona już kombinuje jakby tu chapnąć najwięcej. Musiałaś coś powiedzieć skoro cię oskarża

Gość prosze o porraade
Podszyw super. Ta sytuacja wywiązała się po moim wyjezdzie, krótko po mnie wyjechali do Anglii. Pisząc dziś do wujka powiedział mi, że z ich strony się nic nie zmienilo, czyli calej rodziny oprocz kuzyna i jego zony co wyjechali do Anglii. Wg kuzyna sklocilam ja z jego bratem, gdzie oni sie zawsze klocili a kuzyn sam z Polski temu zaprzeczyl bym ja byla powodem. Jak sie zachowywac, czy odpuscic wyjazdy w rodzinne strony w tym czasie i co robic

Gość Anfisa
jak powinnaś się zachować??? - Nie wpieprzać się do nich, nie komentować ich zachowań!!! Jak przeczytałam Twój pierwszy post odniosłam wrażenie, że twoje kuzynostwo w plotkarskim grajdołku wylądowało. zajmij się sobą, swoją rodziną, a oni niech sobie żyją jak chcą A kwestia lubienia - jesteś pewna, że Ty jesteś w rodzinie lubiana? W oczy Ci nie powiedzą, ale...

Gość poroocznikova
Wex przestań sie nad tym spuszczać - to jest właśnie to, co powinnas zrobić. Ta twoja rodzinka to siedlisko zmij i aferzystów. Nie dzwoń, nie dopytuj każdego kuzyna i każdą kuzynkę z osobna, co słyszeli, kiedy doszła paczka i kto po kim wyjechał, tylko przyjmij do wiadomosci, ze tam się jeździ na gadki o pogodzie i poopowiadać sobie dowcipy, nic więcej

Gość cvcvcvcvcvcvccv
po prostu pozbadź się złudzeń, twój kuzyn trzyma stronę tej idiotki