Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama Aniołka

Okres, ważna sprawa

Polecane posty

Witam, mam problem z okresem a mianowicie ostatnią miesiączkę miałam 13 sierpnia i trwała około 4-5 dni, nie zauważyłam nic dziwnego, trwała normalnie, krwawienie nie było skąpe.zrobiłam kilka testów ciążowych w różnym czasie, ostatni dziś rano i wszystkie negatywne. czy może któraś z Was też tak miała ? może ktoś wie co może być przyczyną ? wizytę mam dopiero w środę ale strasznie się denerwuje.... dziękuje za odpowiedzi

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
torbiel ? moja mama też tak miała raz miała okres co dwa tyg, raz co dwa msc lekarz stwierdził torbiel. Wydaje mi się, że test ciążę powinien wykryć(choć nigdy nic nie wiadomo) Wybierz się do lekarza najlepiej.

zaburzenia hormonalne, tez tak miałam miesiaczka wywołana luteiną a teraz stosuje plastry evra, bomiałam zbyt mało progesteronnu w drugiej fazie cyklu

Gość nie idź na to szczepienie po
Może być torbiel, mogą być hormony. Czasem wystarczą tabletki, czasem potrzebne są zabiegi. Trudno stwierdzić bez dodatkowych informacji. Zdaj sie na lekarza

ja jeszcze przed ciaza tez tak miałam.. jak szła jesien i zima to sie rozregulowywałam a pózniej na wiosne normalnie

No właśnie torbiele można rozpędzać lekami, jeśli nie pomaga to wykonuje się zabiegi

przepraszam że wysłałam 2 razy to samo ale komp mi się zawiesił. moja koleżanka mi gadała że jej ciotka miała torbiele i nie mogła mieć dzieci, czy to prawda ?

Jak najbardziej prawda. Torbiele powstają kiedy organizm nie pracuje tak jak trzeba niestety. Ale to co Ty masz to nie musi byc torbiel. Idź do lekarza i nie nakręcaj się zbytnio skoro jeszcze nic nie wiesz

Gość Ja tak miałam
Żadna torbiel, jak się okazało - "zwyczajny" niedobór progesteronu, dostałam leki na wywołanie i później było już normalnie. Także się nie nakręcaj na torbiel i nie zakładaj czarnego scenariusza.

Gość eh hormony
U mnie podbno hormony szaleją, dużo stresów ostatnio miałam, bardzo schudłam, potem plamiłam 14 dni i teraz okres mi sie spóźnia 5 dni i znow bede musiał isc do ginekologa :/ z tym Oststnie badania miałam miesiac temu i nic mi nie dolega wiec trzeba bedzie gospodarke hormonalną uregulować.

lekarz kazał mi brać luteine przez 10 dni po 3 tabletki dziennie (rano, po południu i wieczorem ) brałam je zgodnie z zaleceniami a okresu nadal nie mam. czy ktoś tak może miał ?? czego to może być przyczyną ??

Czasami okres ma takiego zwiecha!! a bo to go wiesz o co mu chodzi???. Czasami błachostka moze wszystko poprzestawiac w organizmie. Grypa , przeziębienie , katar , stany zapalne , migreny i inne cuda mogą wszystko poprzestawiac. A nawet stres w pracy czy w domu. Ja miałam podobnie przez 8 mc i brałam prochy - luteine 50 - i nic. Okres wrócił normalnie jak by nigdy nic we wrzesniu i jest. Takie zycie.

Gość ich troje0000
a ja mam torbiel przy jajniku ktory ma 4mm i lekarz powiedzial ze to nie przeszkadza ze wiadomo ze jajnik pracuje. tez staram sie o dziecko co o tym myslicie?

Mama Aniołka Ja jestem dokładnie w tej samej sytuacji, dziś jest 5 dzień jak biorę luteinę, ale mi kazała brać przez 5 dni po 3tabl/dobę.Poczekam kilka dni czy dostanę okres... testów narobiłam kilka - wszystkie były negatywne, poszłam do gin ale wczesniej zrobiłam jeszcze prywatnie test beta hcg i poziom prolaktyny, okazało się, że wsio ok. Pani dr zbadała mnie , zrobiła usg - wszystko slicznie i cacy, a @ jak nie było tak nie ma. Dlatego własnie ta luteina...tylko jak czytam to większość miała 10dnia a ja tylko 5? Jak cos się zmieni to się odezwę, Ty też daj znać czy dostałaś @.

Dziękuje za wszystkie wypowiedzi, kolejną wizytę znów mam na środę, zobaczymy co mi powie. niedawno też byłam w pracy za granicą i być może to też w pewien sposób wpłynęło na mój organizm

jogica, a dlaczego Ty miałaś 5 dni a nie 10 to nie mam pojęcia, musiała byś się spytać swojego ginekologa. zawsze się spotykałam że po 10 dni kobiety miały brać. odezwę się na pewno jak coś się zacznie dziać

Mama Aniołka Po 62dniach w końcu w niedzielę dostałam @ Myślę, że na 100% zadziałała luteina, ale dodatkowo miałam kilka godzin w porze wieczornej mega stresu związanego z pracą - może też się ciut przyczynił? p.s. a jak u Ciebie sprawy sie mają?

Gość też wymrażałam
mamo Aniołka, ostatnio pierwszy raz w życiu okres musiałam wywołać. Dopiero po Duphastonie po 5 tabletkach i 3-4 kolejnych dniach przyszedł okres- po 54 dniach. Żadnych stresów , wyjazdów itp. Nie wiem czemu tak się stało.

byłam dzisiaj u ginekologa i dowiedziałam się że okres może się pojawić od 7 do 10 dni od zakończenia brania luteiny. mam czekać do poniedziałku i jeżeli nic się nie ruszy mam się znowu pojawić

Jeśli nie ciąża to może zrób sobie jakieś badania hormonalne?Nie wiem..cytologię, jakiś wymazy żeby wykluczyć problem z drogami rodnymi.Ja też miałam takie zaburzenuia-okresu nie miałam 2 miesiące,testy ciążowe negatywne,seksu nie uprawiałam jakiś czas bo wyjechałam..

czy to by mogła by być torbiel ? bo kilka objawów do mnie pasuje np: omdlenia, bóle głowy, silne bóle jajnika, mdłości, wymioty no i ten brak okresu. Te objawy znalazłam na wikipedi. na pierwszym badaniu pobrała mi wymaz do cytologi, i badała mnie naciskając mój brzuch, czy w ten sposób mogła by to przeoczyć ?

okresu nadal nie mam, byłam dziś u ginekologa i znów mam brać luteinę przez 10 dni a jeśli się nie pojawi mam znów przyjść i wtedy zrobią mi szczegółowe badania. czy któraś z Was też tak miała ?