Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia1253

ASTMA w ciąży???

Polecane posty

Gość martusia1253

Witam! Mam problem...jestem w 3 miesiącu ciąży i od trzech tygodni mam kaszel duszący (wyksztuszam gęstą ;zieloną; wydzielinę) w nocy nie mogę złapać przez kaszel oddechu ( w sumie w dzień też). Katar nasila sie przy tych atakach. Raczej to woda a nie katar.JEST TO STRASZNIE MĘCZĄCE- LEDWO ŻYJE. Byłam u lekarza mówił ze na oskrzechal czysto i dał mi antybiotyk DUOMOX- nic nie pomogło, syropy stodal, mucosolwan- nic. Inhalacje NIC....domowe sposoby też nic...Boje sie ze to moze być ASTMA...objawy sie zgadzają....tylko, że ja nigdy nie miałam żadnej alergii...możliwe ze w ciąży dostałam astmy? Dziś pojade na pogotowie ... bo w nocy myślałam ze sie udusze....myslicie ze pomogą? jakies leki mozna brać w ciąży na astme? a moze położą mnie do szpitala....Błagam pomóżcie,,,, ;( co mam robić....??? do poniedziałku nie wytrzymam... :(

Gość allergolog
Alergia jest chorobą, która może pojawić się w każdym etapie życia. Powinna się Pani zgłosić do lekarza rodzinnego, który przekaże skierowanie do alergologa. Jeżeli podejrzewa Pani astmę, a jest Pani w ciąży ważnym jest zast.leków skutecznych terapeutycznie i jednocześnie dopuszczonych jako bezpieczne w czasie ciąży.Konieczne jest natychmiastowe udanie się do specjalisty.... dr med. Marzena Gajewska