Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruba anja

Chcę Dukana

Polecane posty

Gość gruba anja

Chcę zacząć dietę dukana. Mam 176 cm wzrostu i ważę 54 kg. Moim marzeniem jest waga 48 kg. Taką miałam 5 lat temu. Zakładam swój wątek, czy ktoś się przyłączy?

Gość alpoplaa7
a ja chce torta albo lody hahaa

Gość kjgxggg
a ja gwiazdke z nieba

Gość gruba anja
Ponawiam pytanie. Czy ktoś się przyłączy?

Gość gruba anja
Ale ja nie chcę innej. Na Dukanie podobno szybko się zrzuca.

Gość justmammma
moja siostra po tej diecie w szpitalu wylądowała- nerki ma zniszczone...

Gość gruba anja
W szpitalu? Ale ja tutaj widzę mnóstwo osób odchudzających się Dukanem, ale nikt nie pisze, że nerki się niszczą. Założyłam swój wątek, bo gdzie indziej mi napisano, że mam za mało do zrzucenia. Odebrałam to jako niechęć do mojej osoby.

Gość laperaaa
na south beach tez sie duzo zrzuca i jesz zdrowo i ile chcesz

Gość ewaabra
anja- przecież jesteś chuda nie idź na żadne diety - wystarczy że będziesz zdrowo jeść - oblicz sobie BMI 50 przystawek o niskim indeksie glikemicznym Michel Montignac twórca nowej filozofii żywienia, od ponad 20 lat dowodzi, że wybór produktów, jakie spożywamy, jest decydujący dla naszego zdrowia. Niewielka zmiana obyczajów żywieniowych pomoże nie tylko pozbyć się nadmiaru kilogramów ale również zapobiega chorobom metabolicznym: cukrzycy typu 2 oraz schorzeniom serca i układu krążenia. 50 przystawek o niskim indeksie glikemicznym to jedna z czterech książek serii "Przepisy Montignaca", które pozwalają praktycznie zastosować zasady naukowo udokumentowanej Metody Montignac. Książki te są przeznaczone dla tych wszystkich, którzy troszcząc się o swoje zdrowie, pragną delektować się spożywaniem posiłków zdrowych, smacznych i jednocześnie wykwintnych. Przepisy w nich zawarte są inspirowane kuchnią śródziemnomorską, uznaną za najzdrowszą na świecie. Przystawki według tych przepisów wykonuje sie szybko, tak więc z ich przyrządzeniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący adept sztuki kulinarnej. http://allegro.pl/50-przystawek-o-niskim-indeksie-montignac-tanio-i2671417060.html

Gość qwrtryy
w anoreksje chcesz w\pasc jestes chuda jak patyk

Gość gruba anja
Powtórzę jeszcze raz. Czy ktoś razem ze mną rozpocznie dukana? Szukam osób o podobnych parametrach do moich i podobnym celu.

Gość Alżbeta7p7
znajoma pracuje w szpitalu i mówiła mi, że sporo osób ląduje u nich z powodu nerek właśnie po diecie Dukana. Więc to akurat prawda, że to wyniszczająca dieta. Jak wy możecie na własne życzenie niszczyć zdrowie... Zacznij zdrowo jeść, ćwiczyć, w miesiąc powinnaś się pozbyć tych 6 kg. Po co akurat dieta Dukana?

Gość gruba anja
Na tej diecie jak się dużo pije, to się nic nie dzieje. Nie widziałam tutaj żadnego wpisu dotyczącego zniszczonych nerek od osób, które stosują dukana. Raczej by ktoś coś napisał, gdyby go to spotkało. Ta dieta jest prosta i nie chodzę głodna. Chciałam kopenhaską, ale po niej jest jojo.

Gość kkkmm
po kazdej diecie jest jojo jak sie potem zre ja jestem rok po kopenhaskiej i mam 2 kilo jeszcze mniej od tego czasu

dukanem odchudzają się głownie kobiety, ktore maja duzo do zrzucenia. Ich dieta trwa miesiącami. A ty, osiągniesz cel powiedzmy w miesiąc i potem co? Skończysz dietę, wrócisz do innych nawyków (nie mówię o obżeraniu się, raczej o jedzeniu produktów nie tylko dozwolonych w dukanie).I po co męczyć organizm, urządzać mu takie zmiany? Zacznij jeść zdrowo i mniej a efekt będzie podobny i bardziej trwały.

Gość gruba anja
Piszesz jak te co stosują dukana. Też jesteś na tej diecie? Dukan jest chyba dla wszystkich.

Nie, nie stosuję Dukana. Aktualnie odchudzam się (również 6 kg) dietą MŻ i wyrzuciłam parę świństw. Już 3 tygodnie i prawie osiągnęłam cel, został mały kg do zrzucenia. Moim zdaniem szkoda zachodu na ogarnianie Dukana, ciągłym myśleniu co mi wolno w tym czasie, a co nie. Po co, skoro można schudnąć tak samo zdrowiej jedząc. Zresztą Dukana kiedyś stanowczo odradziła mi lekarka więc nigdy bym nie spróbowała.

eeee dieta dukana jest niezbyt korzystna dla organizmu, nawet jeśli schudniesz. Najlepiej jeść zdrowo i nie trzeba diet.

Gość gruba anja
Mięso i nabiał wolno, nie muszę się zastanawiać co mi wolno. Dieta jest prosta i bardzo efektywna. Szukam koleżanki do diety, a nie pouczeń.

Gość Elcia--33
dziwisz się że nie możesz znaleźć kogoś? Przecież jesteś chuda i jeszcze gorszym chcesz się stać patykiem. Raczej nikt cię tu nie wesprze w drodze do niedowagi.

@UP dokładnie, ludzie mają gorsze problemy i ważą po 2 razy tyle, nie jedna płeć piękna marzy o takiej wadze jaką już osiągnęłaś, z resztą gratulacje dla Ciebie ;)

Liczyłas swoje BMI? 176 cm i 54 kg to waga idealna;) Jeżeli chcesz cos zmienic, to zmien sposob odzywianai ale na dluzasza mete. Masz idealną wagę, a to pozwoli Ci popracowac na zdrowiem;) Dieta Dukana nie jest zdrowa, nawet sami dietetycy to tym mowia. Popieram bo ktos tez wczesniej wspominal ze niszczy nerki i to racja! Purcia

Gość gruba anja
Matixswaj nic nie osiągnęłam, przecież widać, że chcę mieć wagę taką jak 5 lat temu. nic nie pisałam, że się odchudzałam. Purcia schowaj się ze swoim BMI. Koleżanka ma prawidłowe, a tłuszczu na niej, że w całe dłonie łapie. Nerki, nerki, a odczepcie się od nerek.

Gość irka33
i co robisz tego dukana czy nie,, bo nigdy nie zaczniesz, przylacz sie do topiiku gdzie bedziesz miec jakies wsparcie albo zacznij tu i ktos sie dolaczy \ moz e ja

Gość gruba anja
irka ja chciałam dołączyć do jednego z tych topików, ale mnie tamte przegoniły. Pisały, że dukan nie jest dla mnie, a przecie ta dieta jest dla każdego, forum to samo. Dlatego założyłam swój topik. Szukam osoby podobnej do mnie.

Gość irka33
wiem bo one sa juz zzyte i nawet nie m o czym pisac z nimi ja jestem na mz

Gość asteria32
podobnej do siebie to znaczy???

Gość Bez rozumu kompletnie jeestes!
a się odchudzaj, za kilka lat będzie płacz, że nerki wysiadają. Uważaj potem na wietrze, żeby cię nie porwał. Powodzenia!

Gość gruba anja
Skończcie z tymi nerkami. Mam do zrzucenia kilka kg nie kilkadziesiąt, w ciągu dwóch tygodni sobie nerek nie zniszczę. Potem o ile wiem, następuje faza na której się je wszystko, tylko według określonego planu. asteria32. Jakiej szukam? Przecież pisałam wcześniej, wystarczy popatrzeć kilka postów wyżej. irka to nie o to chodzi że są zżyte, one mi bronią tej diety, piszą, że mam za mało do zrzucenia, żeby się odchudzać tą dietą. Żadna z nich nie ma problemów z nerkami, a efekty są super.