Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaalaa5

Nuvaring pomocy

Polecane posty

Gość maaalaa5

Witam! Szukalam juz tego tematu ale niestety nie znalazlam nic konkretnego. Otoz stosuje od niedawna nuvaring. 3.10.2012 wyjelam krazek po trzy tygodniowym noszeniu.. jednak dzisiaj (6.10.2012) dostalalam miesiaczke. Teraz nie mam jak skontaktowac sie z moim ginekologiem poniewaz jest weekend i nie wiem co mam zrobic. w ulotce jest napisane ze trzeba robic tygodniowa przerwa po trzy tygodniowym stosowaniu.. wtedy powinna zaczac sie miesiaczka i cyk wlozyc. No ale niestety miesiaczka jest o 4 dni za wczesnie. I nie wiem co mam robic? Miala ktoras z was taki przypadek? Co wtedy trzeba robic.Blagam o szybka i konkretna odpowiedz

Gość ala_lala_bala15169
nic zlego sie dzieje. uzywalam nuvaring kilka lat. to zupelnie normalne ze dostalas miesiaczke 3 lub 4 dni po wyjeciu krazka. To tak jak przy pigulkach - krwawienie pojawia sie pare dni po wziecu ostatniej pigulki z blistra. nowy ring wloz po 7 dniach przerwy ( miesiczka pewnie juz sie bedzie konczyc). Przeczytaj jeszcze raz ulotke bo byloby to nielogiczne gdyby naprawde bylo tam napisane ze krwawienie pojawia sie po 7 dniach przerwy. Ono pojawia sie podczas tej 7 dniowej przerwy i bez wzgledu na to kiedy sie pojawi, nalezy nastepny krazek wlozyc po 7 dniowej przerwei od wyjecia ostatniego nuvaringu.

Gość Perw mobilna
Tylko pierwszy krążek wkładasz pierwszego dnia miesiączki. Kolejne wkładasz po tygodniu przerwy bez względu na to kiedy krwawienie się zaczęło, czy się skończyło czy nadal trwa. Przeczytaj ulotkę 5 razy.