Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sicyyyly

Sławetny problem... kupy.

Polecane posty

Gość Sicyyyly

5 tygodniowe dziecko od około 30 godzin nie zrobiło kupy. Ma chyba zaparcia, bo stęka, a nie może. Jak jej pomóc i kiedy udać się do lekarza?

Moja córka po prawda nie miała takiego problemu, ale jak przyszła do nas położna pierwszy raz to powiedziała, ze jak taki problem będzie to można podać rumianek, ale nie za mocno zaparzony. Wiem, że moja szwagierka podawała synkowi. Może spróbuj?

a pierwszy raz sie to zdarza? moze jakis czopek a jak nie pomoze to mozesz isc do lekarza moj brat jak byl taki maly mial takie problemy ale nie bede mowic czym to sie skonczylo

Na moją córkę najlepiej działa herbata z kopru włoskiego, ale zaparzana z torebki ok 5 min. Może pomóc również delikatny masaż brzuszka, oliwką, zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Jeżeli dziecko bardzo się pręży, płacze, a efektów nie widać to lepiej skonsultować to z lekarzem, albo położną.

Gość Sicyyyly
nie placze wlasnie... rano postekala z 3 h i nic... herbatki wczoraj juz parzylam...

Gość kamcia1507
a na moją podziałało zjedzenie przeze mnie kilku śliwek suszonych

Gość kamcia1507
a czopek lepiej dać jak inne sposoby zawiodą, i zdecydowanie nie cały, ale pół tego mniejszego

Gość zapytajkaa
ogólnie ja swojemu synkowi dawałam koperek cały czas do picia i nie było z tym kłopotów, ale jak juz cos to oczywiscie czoek w pogotowiu i espumisan kilka minut i jest w porządku :)

Gość ozesz kurdeeeeeeeeeee
jesli karmisz piersia to napij sie herbatki zkopru wloskiego

Gość agula8
u nas takie problemy były bardzo częste, pomagał wentylek do pupki(katerer rektalny) kupowałam na allegro i w smyku.Do tego na dłuższą mete podawałam latopic-tez na problemy brzuszkowe. Ale możesz też spróbowac masażu, ciepłych okładów, przyciskania nóżek do brzuszka okrężnym ruchem na zewnątrz..