Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiolcia409

bolesne zabkowanie

Polecane posty

Witam!Czy któraś z was ma jakieś sposoby na b.bolesne ząbkowanie?? u mojego synka zamiast lepiej to coraz gorzej się robi jest ciągle rozdrażniony i płacze nie da się dotchnac do dziąseł:(czasami już nie daje rady tak mi go szkoda!a może któraś z was była ze swoja pociecha u jakiegoś specjalisty który pomógł bo pediatra olewa sprawę a ja muszę dawać przeciwbólowe bo tylko one trochę pomagają!

Gość bezradna i zakłopotana
my używaliśmy dentinoxu czasem na noc nurofenu... mojemu dziecku pomagało, i bardzo często pieluchą sobie tam szurał w buzi i wtedy tez mu było lepiej , ale do buzi i tak nie dał zaglądnąć

Gość kamcia1507
nam pomagała camilia, dentinox n i na noc milifen

Gość kamcia1507
a które to zęby wychodzą?

Gość Kcxfg
Ja uzywalam rożnych żeli ale szczerze to mojemu pomógł rumianek zapazylam go namoczylam gaze i on to sobie ssal i naprawde mu pomogło juz nie wiedziałam co robić bo strasznie marudzil

Gość kamcia1507
Możesz jeszcze spróbować czopków Viburcol, to niby homeopatia ale naprawdę działa, są na receptę

Gość bezradna i zakłopotana
koleżanka moja stosowała Viburcol i była bardzo zadowolona, ale ja sie nie wypowiem bo nie używałam

Wychodzą wszystkie naraz tak mówił lekarz,ale najwięcej spuchnięte ma 3 ;( Stosowałam wszystko, tak mi się zdaje: leki homeopatyczne nic nie pomagają,zele tez dentinox itp. Tak jak pisałam tylko ibum ale to tez na pare godz.i tak meczy sie moj bobas:(pozdr

Gość minimini79
wycxhodzą wszystkie naraz? czyli 1,2,3,4,5? jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Gość Betty Q
Wszystkie na raz czyli pewnie 4 i 3, a trójki bardziej opuchnięte. NIestety w takim przypadku dają rade tylko przeciwbólowe. Homeopatia w przypadku mojego dziecka zdawała egzamin tylko w ciągu dnia, ale na noc musiałam podawac Milifen, bo ból był nie do zniesienia, a czasem wyskakiwała gorączka. Żele sprawdzają sie tylko przy pierwszych ząbkach, gdy ból jest nieznaczny. Przynajmniej u mojego dziecka tak było.

Gość lady bronka
u mojej córki żele typu dentinox działały krótko albo wcale. kiedy widziałam że bardzo ją boli podawałam jej coś z ibuprofenem, ostatnio milifen. teraz czekam, aż zaczną wychodzić piątki i będzie cały garnitur ;)

Moja córka bardzo źle przechodzi ząbkowanie. Żele odpadają bo nawet nie daje sobie dotknąć, daje jej na noc paracetamol, chociaż troszkę daje jej to ulgę. Niestety w dzień bardzo marudzi, ale trzeba to przetrwać.

Tak mówił pediatra:)wszystkie są zarysowane i troszkę opuchniete ale najbardziej 3 i 4!jeszcze długa droga przed nami bo nie widać żadnego:(trzeba przeżyć!ale czesto muszę dawać przeciwbólowy to masakra:(ale nie mam wyjścia pozdrawiam.

Gość ariam
wiolciu, i jak u was z tymi ząbkami? Mój synek zaczął niedawno 10 miesiąc i ma już 5 ząbków. Dolne jedynki wyszły w miarę spokojnie, ale pozostałe to jakaś masakra i to wychodzą jedne po drugich jak grzyby po deszczu. Kiedy wychodziły górne jedynki, myślałam że gorzej już być nie może, a jednak. Górna dwójka to było coś strasznego. Najpierw jak zwykle ślinotok, marudzenie, kaszel, katar, gorączka, wymioty, dużo płaczu, nieprzespane noce. Gorączka dochodziła do niemal 40 stopni i po paracetamolu spadała na jakieś 5 godzin i od nowa rosła i tak przez 5 dni, do tego doszło zapalenie ucha. Pediatra przepisał Nurofen Forte w syropku. Kiedy wreszcie ta dwójka wyszła wszystko ustąpiło. Przyplątał się za to niestety jakiś wirus, grypa żołądkowa czy coś, kolejne nieprzespane noce. Kiedy i to ustąpiło, właśnie zaczęła wychodzić prawa górna dwójka i czeka nas pewnie to samo. Słyszałam że najgorzej przebijają się czwórki. Nawet nie chcę o tym myśleć.