Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maja1990

KARALNOSC POMOCY ! PROSZE O RADE

Polecane posty

Gość Maja1990

hej mam 22 lata karana bylam w wieku 16 lat o kradziez . czy dostane zaswiadczenie o niekaralnosci ? czy widnieje w rejestrze osob karanych ? czy to sie moze juz zatarlo? prosze o pomoc

Gość młodość głupotość
Maju a kradziez czego, czekolady? Bo kradziesz kradziezy nie równa

Gość Maja1990
niech ktos mi cos napisze prosze

Gość fdhbgfhgf
skoro byłas karana to jak mozesz dostac zaswiadczenie o niekaralnosci? to przeczy logice. a do czego ci takie zaswiadczenie potrzebne?

Gość 23213213
tu sa sami kretyni, nie warto ich o nic pytac, spytaj na forum prawnym, kara sie po jakimś czasie zaciera

Gość Maja1990
kradziez na kwote 1200 jakos tak dokladnie nie pamietam . ale chodzi mi o to ze to po latach sie wymazuje . do pracy mi potrzebne . mialam za to kuratora . co myslisz o tym nie widnieje juz w rejestrze osob karanych?

Gość Maja1990
co ty mi wysylasz linki za kare pozbawienia wolnosci 10 lat widnieje a ja mialam tylko kuratora od 16 do 18 lat

Gość Nadal figurujesz w rejestrze
jako karana.Unieważnienie jest po dziesięciu latach.Samo się nie usunie.Po tych dziesięciu latach zgłaszasz o wykreslenie z rejestru.Po tym czasie dopiero możesz otrzymac zaświadczenie.

Gość a mnie się wydaje że
Na wymazani sprawy jeszcze poczekasz

Gość Nadal figurujesz w rejestrze
jako karana.Unieważnienie jest po dziesięciu latach.Samo się nie usunie.Po tych dziesięciu latach zgłaszasz o wykreslenie z rejestru.Po tym czasie dopiero możesz otrzymać zaświadczenie.

Gość ertytgfrderftgy
widzę, że z czytaniem u ciebie ciężko... Zatarcie skazania z mocy prawa następuje z upływem 10 lat od wykonania kary pozbawienia wolności. Jeżeli w okresie próby i kolejnych 6 miesięcy od jego zakończenia warunkowe zwolnienie nie zostało odwołane karę uważa się za odbytą z dniem warunkowego zwolnienia. Sąd może na wniosek skazanego zarządzić zatarcie skazania w przypadku kary pozbawienia wolności już po upływie 5 lat, jeżeli skazany w tym okresie przestrzegał porządku prawnego a orzeczona kara nie przekraczała 3 lat pozbawienia wolności. Odnosząc powyższe do Twojego przypadku należy stwierdzić, że kara została wykonana z dniem warunkowego zwolnienia tj. 8 sierpnia 2006r. Zatarcie skazania z mocy prawa nastąpi zatem 8 sierpnia 2016r. Możesz jednak wnioskować o wcześniejsze zatarcie skazania, gdyż od warunkowego zwolnienia upłynęło 5 lat i jednocześnie zostałeś skazany na karę nie przekraczającą 3 lat pozbawienia wolności o ile w tym okresie przestrzegałeś porządku prawnego.

Gość czabbi
wszyscy pier­dolicie głupoty, 10 lat jest dla skazanych na odsiadke a nie za kradzież i samego kuratora !!!!!