Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sooona

ile kasy na zycie

Polecane posty

czesc dziewczyny napiszcie ile wydajecie miesiecznie na utrzymanie rodziny ja na piec osob wydaje okolo dwa tys pisze o jedzeniu bez oplat

Gość Kapijonka
łe Jezu..... dużo. Ja jak jeszcze mąż był w domu to na 3osobową ok 1000zł i nic nam nie brakowało. teraz jak jestem sama z małym to mniej ale jak sie urodzi za chwile maleństwo to znowu bedzie wiecej ale myślę, ze ok 1000- 1200. a no i zalezy jeszcze jaka pora roku, bo ja z tych ogrodniczek co same sobie warzywka uprawiają i od maja/czerwca do października mam z górki, ze tak powiem.

Gość jak Wy za taką kasę
żyjecie :-( masakra :-( to my się martwimy, ze nam 7.500 nie starczy jak maluszek sę urodzi ;-(

Gość same psychicznie chore baby
to chyba sam chleb jecie autorko

Gość Kapijonka
chyba żartujesz..... My mamy dochodów z mężem ok 6500- 6900, ale nie widzę potrzeby, żeby niewiadomo jak nimi szastać. Żyje nam się dobrze, bo bez większych stresów, ale 7500 tys na życie???? Sorry...

Gość niof
matko, temat wałkowany regularnie :/ przecież wydatki dużo zależą od zarobków... jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia. u nas na dwie osoby idzie ok 5.000 tys m/cz-nie (jedzenie, opłaty, rozrywki, itp.)

Gość jak Wy za taką kasę
Kapijonka strasznie pierdzielisz jak 1000 wam spokojnie starczało jak byle buty 2 stówy kosztuje, pampersy, codzienne jedzenie, dodatkowe wydatki... nie mówię, ze 7.500 przejadamy ale życie kosztuje dużo

Gość Ja też nie wiem jak tak można
żyć za 1000 czy za 1200. My mamy dochodów 6500 netto na 4 osoby, własne mieszkanie i samochód, więc bez kredytu, ale przyznam, że nawet zaprzyjaźniłam się z Biedronką, żeby trochę mniej wydawać.

Gość Kapijonka
tej nie pierdziele, bo pisałam o samym wyżywieniu :-) butów co miesiąc nie kupujesz, a wiadomo, ze jak trzeba to trzeba i tyle i wtedy więcej potrzeba. A akurat należe do tych co na butach bynajmniej nie oszczędzają. ale 7500 tys dla mnie to dużo. ja pisałam tylko o jedzeniu co miesiąc ;-)

Gość olei olej olej ojej
800 zł 2 osoby dorosłe + 1.5 roczne dziecko . Tyle mam i tyle musi nam starczyć .Teraz 3 dni przed wypłata z mężem jemy ziemniaki smażone z cebula. (dla dziecka mam zawsze dobry obiad) Mam nadzieje ze z czasem nasza sytuacja będzie lepsza.

Gość fefefeererererere
800 zł na 4 osoby? twój mąż nie pracuję, żyjecie z jakichś zasiłków, współczuje twoim dzieciom...

Gość olei olej olej ojej
3 osoby maż pracuje ja mam urlop wychowawczy

Gość Kapijonka
a ja znam wiele osób/ rodzin co muszą żyć za 800- 1000 zł na miesiąc i musi im na wszystko starczyć. Życzę żeby Ci się polepszyło, bo łatwo wam napewno nie jest...

Gość 1000 to moim zdaniem malo
2 dorosłe osoby + dziecko (prawie 1,5 roku) 1300-1500zł. i uwazam,ze to malo. Nigdzie nie wychodzimy, nie jadamy na miescie, jedyny rarytas to piwo od czasu do czasu jakas gazeta....z tym,ze dziecku kupujemy wszystko to potrzeba + wiecej wydajemy na produkty żywnościowe bo jestesmy na diecie a zdrowa zywnosc jest drozsza:/

Gość hmmm,,..
były takie tematy, nie lepiej poszukać?

Gość bedwyn
Takie tematy zawsze kończą się wielka kłótnią, bo - poza zarabiającymi dużo - większośc wydaje na życie tyle, ile ma. Wszystkie piszecie - jedzenie tyle, chemia tyle. Dla mnie problemem sa dodatkowe wydatki, bo wiecznie się jakies pojawiają. Wiadomo - sierpień 500 zł książki do szkoły, we wrześniu kolejne 500 angielski, teraz 300 zł wycieczka szkolna, kilka stówek rower, trzeba kupić kurtkę zimową i kozaki. W samochodzie do wymiany łożyska. I tak wiecznie coś, bo niedługo święta i ferie zimowe.

Ja zarabiam 1800 , partner 2400 . On mi daje 1800 zł. Co miesiąc odkładam z tych pieniędzy 1200 zł na konto , reszte wydaje. Mieszkamy z rodzicami tzn oni na parterze my na 1 pietrze. Płace tylko prąd 130 zł , gaz (butla na 2 miesiące) , Internet 50 zł , tv 40 zł . - jakies 300 zł . A więc zarabiamy 4200 , mój TŻ zostawia sobie 600 zł na paliwo , papierosy, cos do picia, żadnych zakupów z tych pieniedzy nie robi. 3600-1200= 2400 zł - 300 zł (opłaty) = 2100