Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze pieczone

plodny śluz przed okresem - ciaża?

Polecane posty

Gość kurcze pieczone

pierwszy raz w zyiu mam przed okresem sluz taki jak w dni plodne, szklisty i cignisty? czy to mzoe byc objaw ciazy? nigdy takeigo czego nie mialam

Gość ChwiloTrwaj
nie da sie pare dni przed okresem... okres by nie przyszedl za te pare dni

Gość ChwiloTrwaj
no ale byl ten okres czy nie?

Gość kurcze pieczone
dziewczyny, ale co z tym sluzxem ciagnistym tuz przed okresem? miaal tak ktoras i byla w ciazy?

Gość kurcze pieczone
nie mam pewnosci, dzis mam 26dc przy cyklach 28-30 dni. sluz w tym momencie mnie zdziwil, poniewaz byly normalnei dni plodne w terminie w srodku cyklu, wiec teoretycznei nie powinno go teraz byc. to nie jest przesunieta owulacja.

Gość siostra_dawina
to jest normalna sytuacja, sluz wygladajacy jak plodny moze wystapic przed okresem, oczywiscie jesli naprawde jestes przed okresem to nie jestes plodna. jesli ktos mierzy sobie temp. i wyznacza dni nieplodne po owulacji, to na sluz juz nie patrzy, bo moga byc rozne wahania hormonow.

Gość daaaaa
ja stosowalam metode objawowo termiczna. niby bylam dawno po owulacji, piaty dzien wyzszych temperatur. i co, final byl taki, ze bylam w ciazy. niby podwojna owulacja nie ma prawa sie zdarzyc, a jednak sie zdarza. nie wierzcie w to jesli nie planujecie ciazy.

Gość daaaaa
micfrolife, z dwoma miejscami po przecinku. zawsze o 7 rano, po calej przespanej nocy. mierzylam pod jezykiem. wzrost temperatury byl prawidlowy, czyli min. 0,2 stopnia. seks tak jak pisalam byl w piaty dzien wyzszych temperatur.

Gość Ja też miałam śluz podobny
do płodnego przed okresem.Okres przyszedł normalnie.Tak się zdarza.

Gość siostra_dawina
no to mnie zaskoczylas ;) powinnam napisac, ze zrezygnuje z tych metod, bo mnie przestraszylas, ale co dalej? ja mam dziecko pomimo plastow anty...

Gość kukinapatyki
To nie musilabyc śluz płodny, czasem to może byc pozostałośc spermy. Raz tez mialam taka sytuacje, ze niby byl sluz plodny tuz przed okresem a okazalo się, że z podniecenia moj organizm tak reaguje i produkuje sluz, ktory ma za role aby nawilzal i nie podraznial. Wiec to niekoniecznie musial byc akurat sluz płodny.

Gość siostra_dawina
z tego wszystkiego to chyba juz te gumki sa najlepsze-przynajmniej widac jak pekaja i nie ma zdziwienia ;)

Gość daaaaa
nie wiem czy to prawda, ale na necie jakies kobiety pisaly, ze gumka byla cala itd, a tu ciaza. najlepszy sposob szklanka wody zamiast.

Gość daaaaa
albo gumka i stosunek przerywany na raz;) juz nie mam pomyslow

Gość daaaaa
niestety, ale ja lubie ten tradycyjny seks. wiadomo czasami oralnie tez jest fajnie, ale to od czasu do czasu;/

Gość do kurcze pieczone
na kilka dni przed okresem czasami mozna zaobserwowac śluz estrgenowy który przypomina śluz płodny najlepszej jakości. Nie jest to jednak śluz płodny, nie ma nic wspólnego z owulacja. taki śluz jest zwiastunem miesiączki tj. zwiększającej się ilości estrogenów. Oczywiście jesli wiesz ze miałas owulację, bo jeśli zachodzi podejrzenie ze dopiero po około 4 tygodniach występuje owulacja z powodu jakiegos przesunięcia to rzeczywiście moze być to dopiero śluz płodny.

Gość eweeweewe
hej ja mialm owolucje wyjatkowo 10 dni od poczatku okresu , wiem bo obserwuje sluz i zawsze mam w tym sluzie plamki krwi ., a tu nagle tydzien po oowlucji leze sobie w łóżku i czuje jakos mokro , wstaje a tam pełno śluzu przezroczystego o ciagnacego, ale ile szoku doznalam , jakby mi wody odeszly poprostu i tak mialam 2 dni. teraz juz nie a okres dopiero 29 jak myslicie czy to podwojna owolucja????