Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ioioioioioi

dowód ubezpieczenia dziecka

Polecane posty

Gość ioioioioioi

w jaki sposob uzyskac dowod ubezpieczenia dziecka? Zgłosiłam moje dziecko do ubezpieczenia w moim zakladzie pracy, ale zadnego dowodu ubezpieczenia nie dostałam....

Gość kghbflkhgj
po pierwsze takich tematów było sporo, można poszukać po drugie - zakład ( kadry) wydają Ci druk ZCNA ( to jest druk zgłoszenia dziecka) i jest on ważny z Twoim RMUA lub z podbitą książeczką

Gość mabelinka
dostałas druk ZCZA jest takim dowodem

Gość Kapijonka
ja jak zgłosi łam to kadrowa założyła mi legitymację ubezpieczeniową dla czlonków rodiny i tam wpisała mi dziecko. jak potrzebuję iśc do lekarza to najpierw po pieczątkę, bo tylko miesiąc ważna

Gość niech wydrukują że Ty jesteś z
głoszona, a także druk zgłoszenia dziecka ZUS ZCNA bodajże, i tam jest napisane że Ty pracownik i dziecko zgłoszone. z tyłu muszą w pracy podpisać

Ja dostałam z pracy wypełniony druk do ZUS-u ZUS ZCNA, w którym zglosili mojego synka i dodatkowo przy wizycie u lekarza mam zawsze ZUS RMUA. Poproś w pracy a na pewno dadzą.

W ZAKŁADZIE W KADRACH POPROŚ O ZAŚWIADCZENIE TO ICH OBOWIĄZEK I MUSZĄ GO TOBIE DAĆ

Gość kghbflkhgj
książeczki ubezpieczenia od kilku lat nie są już honorowane przez ZUS, może niektóre przychodnie jeszcze to honorują. I nie druk ZCZA (takie były 15 lat temu) a ZCNA (akurat w ZUSie pracuję wiec wiem dokładnie)

Gość Kapijonka
hmmmm nie miałam jakoś problemu jak pokazywałam książeczkę u nas w przychodni, aczkolwiek staram się zawsze mieć przy sobie rmua. Widocznie róznie z tym jest...

Gość kghbflkhgj
Pewnie niektórym rejestratorkom nie chce się "uzerać" i prosić o zcna ale możesz trafić na taką która zażąda tych dokumentów i możesz przez to stracić wizytę. Ja mam zawsze ZCNA i książeczkę podbitą przy sobie

Gość Kapijonka
cenna rada, zapamiętam :-) lepiej poprosić o ten druk i mieć spokój no i nie stracić wizyty. dzięki :-)