Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popolikkkkandddidff

OCEŃCIE MOJĄ SYTUACJĘ ŻYCIOWĄ

Polecane posty

Gość popolikkkkandddidff

z narzeczonym jesteśmy już po 30 - tce, ślub planujemy ale ja chcę za dwea lata a on za rok lub jak najprędzej , chce szybko miec dzieci , mi sie nie spieszy bo najzwyczajniej zal mi pracy. co prawda marnie mi płacą bo 2 tys zarobię ale zawsze to coś. pracuję i duż o i długo , wracam wieczorami zmęczona. mój narzeczony najchętniej by mnie widziałw domu i z dzieckiem . myślicie że jest sens rezygnowac z pracy na rzecz szybszego ślubu za rok -jak on chce zamiast za dwa - jak chce ja .

ty pracuj pracuj a potem zajdz w ciąże przed 40-stką co pzwiększa ryzyko urodzenia chorego dziecka o ile wogólwe urodzisz dla ciebie nigdy nie nadejdzie dobry czas na dziecko więc pracuj pracuj zapierdalaj za 2 tysiące haha a on zrobi dziecko takiej ktoa będzie gotowa

Gość tuptuptuptuptup
zwlekaj zwlekaj, z wiekiem sił przybywa, coraz lżej jest się zrywać w nocy i taskać bąbla i łazić za nim jak zaczyna chodzić i ganiać na spacery, mówie ci im później tym lepiej, poczekaj do sześciedziątki

Gość popolikkkkandddidff
dzięki za szczerośc - piszcie dalej. ja naprawde nie potrafie obiektywnie ocenic swej sytuacji .

a nie możesz wziąć ślubu i pracować? czy to sie wyklucza? jak zajdziesz w ciążę to też przecież możesz pracować, po macierzyńskim np. przejść na pół etatu albo całkiem wrócić do pracy nie rozumiem tej konieczności wyboru

Gość hooskwarna
każdy robi to czego potrzebuje w życiu jeśli jesteś po 30 tce i nie czujesz potrzeby posiadania dzieci to może sie nie zmuszaj inne kobiety chca mieć dzieci i mają, żyją, mieszkają i pracują ale jeśli dla ciebie ta praca jest taka ważna i wolność to sama dokonaj wyboru a nie pytaj na forum żeby ktoś decydował za twoje życie

Gość popolikkkkandddidff
akurat w mym przypadku praca i dziecko i prowadzenie domu są nie do pogodzenia - pracę mam daleko od domu-w domu nie ma mnie praktycznie cały dzień

Gość hooskwarna
dla mnie osobiście takie życie bez ślubu i dzieci jest bez sensu ja mam rodzinę i dzieci mam dla kogo żyć, piękne zdrowe dzieci , kochający rodzice priorytetem jest rodzina na pewno nie wybrałabym jakiejś nędznej pracy za 2 tysiaki prace możbna mieć albo nie mieć a jak rodzinę odsuniesz to możesz jej już nigdy nie mieć i być w życiu samotna, chłop znajdzie inną i wspomnienia że miałas prace za 2 tysiaki tylko ci pozostanie

Gość popolikkkkandddidff
poza tym przez ten rok pracy chce zarobic na suknie slubna - co przy 2 tys nie jest łatwe .

Gość popolikkkkandddidff
hoskwarna - ale mi mądrze radzisz - serdeczne dzięki - może dlatego mam taką fobię przed utratą pracy, przed rodzeniem dzieci bo miałam ojca tyrana , biedne i trudne dziecinstwo. moj narzeczony to bardzo mądry i dobry człowiek

Gość popolikkkkandddidff
PROSZĘ O WIĘCEJ OPINI

Gość popolikkkkandddidff
WOGÓLE TO CHCIAŁA BYM MIEC DZIECKO ALE BOJĘ SIĘ CIĄZY,PORODU POBYTU W SZPITALU

Gość msmsmsmsmsms
a co za roznica za rok albo dwa:O tak pozatym czas idzie na twoja niekorzysc, mezczyzna w tym wieku szuka stabilnosci, jak jej nie znajdzie u ciebie szybko znajdzie mlodsza chetna na dziecko i slub. a ty zostaniesz stara panna ze swoja praca od rana do wieczora-mloda juz nie jestes zebys przebierala jak w kartoflach

Gość popolikkkkandddidff
BO ZA ROK ZBIORĘ TROCHE KASY NA SUKNIE SLUBNA , I INNE WYDATKI Z TYM ZWIĄZANE-NA DZIEN DZIS.NIE MAM ŻADNYCH OSZCZEDNOŚCI

Gość Mała czarna kawka 22
Ile masz lat? Mając 35 lat kobieta rodzi 1 dziecko na 800 z zespołem downa 40 letnia kobieta rodzi 1dziecko na 25 z zespołem downa. Masz pracę ok? Kiedy ona sie zmieni? Nie wiesz. Zawsze po macierzynskim mozna isc do innej lub wrocic do tej samej i dziecko dac do złobka. Zobaczysz ze zycie bez dzieci straci dla ciebie sens z wiekiem...kiedys zapragniesz a bedzie za poźno. Wejdz sobie na temat ciąża i macierzynstwo po invitro. Sa tam dziesiątki kobiet które mysały-mam 30 lat i u stóp cały świat a dzieci mi nie wgłowie. I co? Całe zarobione pieniądze za kilka lat wsadzały w invitro :( bo im sie dziecka zachciało w wieku 35,36,37,38.,39 lat a nawet w 42. Bo goniły za karierą. A niestety i jajniki i plemniki juz nie te same co koło 20stki :)_ Ludzie dobrze mówią. Rodzina nadaje zyciu sens. Bo co innego? Umrzesz i te twoje pieniądze nie będą mialy znaczenia a człowiek z krwi i kosci będzie po świecie chodził i odwiedzał cie na grobie i mówił " to było moja najwspanialsza mama na swiecie i dziękuję jej że mnie urodziła wychowała i mogła spokojnie odejść"-ja swojej to powiem:)

Pomśl jeszcze o tym że jak twoje dziecko pójdzie do gimnazjum ty będziesz koło 50siątki tak zwlekając a w liceum juz po 50siątce... Ale mówili ze nadejdą czasy gdzie rodzice-dziadki bedę dzieci do przedszola prowadzać:):):)

Gość jak kogoś nie stać na dziecko
albo pochodzi z patologii, to po cholerę ma się rozmnażać? Brakuje nam ludzi w kolejkach po zapomogi czy jak?

Gość popolikkkkandddidff
nie pochodze z patologi ale ojca tyrana miałam - może dlatego mam uprzedzenia. a myslicie ze z męża wypłąty za 5 tys się utrzymamy?

A jakbys poszła na macierrynski i na L4 to chyba bys miała te swoje 2000 albo 80% z tych 2000.

Gość popolikkkkandddidff
NO W SUMIE TAK. BO JA BYM Tez chciała jak najszybciej ale o kasę chodzi

Gość popolikkkkandddidff
siedzi tu wiele mądrych osób widzę - dzięki że mnie przekonujecie - piszcie więcej

Gość no coz..........
a tu was zaskocze. Ja mam 35 lat, i jestem w pierwszej ciazy, rodze za 7 tygodnii. Pomimo mojego wieku, nie mialam zadnych problemow z zajsciem w ciaze, ciaza rowniez rozwija sie ksiazkowo. Jestem w 33 tygodniu i nadal pracuje, ani razu przez caly okres ciazy nie wizielam nawet pol dnia chorobowego, w przeciwienstiwe do mlodszych kobiet, ktore zaraz po zrobieniu pierwszego testu ciazowego ida na l4:)

Gość EDTFGJH
TEZ MI SIE ZDAJE ZE WIEK TU NIE MA WIELE DO RZECZY

Gość fghjjhgfd,,.:::
14:25 [zgłoś do usunięcia] no coz.......... a tu was zaskocze. Ja mam 35 lat, i jestem w pierwszej ciazy, rodze za 7 tygodnii. --------------jestes jedna na tysiac gdzie ciaza w tym wieku przebiega bezproblemowo wiec sie ciesz, przewaga dzieci to zespoly downa, niestety.

Gość fghjjhgfd,,.:::
14:25 [zgłoś do usunięcia] no coz.......... a tu was zaskocze. Ja mam 35 lat, i jestem w pierwszej ciazy, rodze za 7 tygodnii. --------------jestes jedna na tysiac gdzie ciaza w tym wieku przebiega bezproblemowo wiec sie ciesz, przewaga dzieci to zespoly downa, niestety.

no coz... Takich jak Ty jest niewiele, ja mam 28, staram się intensywnie wraz z leczeniem od ponad roku, bylam ostatnio na zabiegu w szpitalu i ze mną na sali lezala kobietka 34 lata, wszystkie wyniki super i jej i meza, od 4 lat sie staraja o dziecko i nic. I lekarze rozkladaja rece, bo niby wszystko ok a ciazy nie ma. TAKZE WEZ popolikkkkandddidff POD UWAGĘ, ŻE MOMENT DECYZJI O STARANIU SIĘ O DZIECKO NIE RÓWNA SIĘ MOMENTOWI ZAJŚCIA W CIĄŻĘ. CZASEM TO TRWA MNIEJ NIŻ PÓŁ ROKU A CZASEM KILKA LAT JAK W PRZYPADKU TEJ KOBIETY. NIE ODKŁADAJ TEJ DECYZJI...MUSISZ SOBIE ODPOWIEDZIEĆ NA PYTANIE, CO JEST JUŻ TERAZ DLA CIEBIE NAJWAŻNIEJSZE. GDY ODEJDZIESZ Z PRACY TO ZASTAPIA CIE KIMS INNYM, A TOBIE DZIECKA NIC NIE ZASTAPI. POWODZENIA!

A i jeszcze jedno: idąc na L4 w ciązy dostajesz do dnia porodu 100% wynagrodzenia, na macierzynskim dostajesz srednią wynagrodzenia z ostatnich 12 przepracowanych przez Ciebie miesięcy :) Pozdrawiam!

Gość c gbgbg
serdecznie ci dziękuję brzoskwinko