Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neskaa27

Nieprzyjemny zapach potu po ciąży

Polecane posty

Gość neskaa27

Witam. Jestem mama 7 tygodniowej coreczki. Zauwazylam, ze po porodzie zapach potu stal sie bardzo intensywny. Codziennie biore prysznic, uzywam antyperspirantu a i tak po kilku godzinach czuje nieswiezy zapach. Nigdy wczesniej nie mialam tego problemu. Jaka moze byc tego przyczyna?

Gość garna
pewnie hormony i zmiany po ciąży, ja polecam ANTIDRAL do kupienia w aptece za ok 30 zł bardzo wydajna kulka, ja używam ją raz w tyg lub rzadziej i nie pocę się wcale pod pachami, ani nie jestem mokra ani śmierdząca :) używam tego od roku i jestem zadowolona bo nie głowie się czemu mi tam śmierdzi ;) kulka super wydajna bo mam od roku tą jedną a gdybym kupowała zwykłe kulki to raczej bym więcej wydała ;) dodam że nie pocę się nadmiernie czy coś po prostu chciałam się pozbyć potu i nie martwić się w lecie czy mi się bluzka nie zmoczy przy upałach itp ale w chłodniejsze dni też używam nadal i jest super. Polecam

Gość Kapijonka
Coś niestety wiem o tej przykrej dolegliwości :-( i niestety nie miałam tego tylko po ciąży... U mnie sprawdza się etiaxil. W aptece jest drogi bo kosztuje ok 65 zł, ale w sloniku (internetowa apteka) można kupić bodajże za 35-40 zl. Mnie teraz starcza na dwa miesiące. A używam dwa razy w tyg na noc i jest rewelacja!!!

Gość garna
ja też miałam etiaxil ale jego nie opłaca się kupować bo tez mi starczał na 2-3 miesiące i na dodatek strasznie śmierdział i trzeba było myć pachy nad ranem po użyciu na noc dlatego kupiłam Antidral i bez porównania, taniej wychodzi a kulka ma więcej ml i nie trzeba nic myć po użyciu ;) może warto zmienić koleżanko wyżej ;)

Gość laski zrelaksujcie sie
karmisz piersia?

Gość gość
Czasem brzydki zapach potu powoduje za niski poziom witaminy b12. Miałam wynik przy dolnej granicy normy i miałam takie objawy. niestety niedobór tej witaminy może dawać również wiele innych objawów, np. neurologicznych czy zaburzeń nerwowych. Lekarze którym skarżyłam się na tę dolegliwość mówili, że taka moja uroda, dopiero jeden na to wpadł.

Gość gość
Witam ja też mam ten problem. Jestem już 8 miesięcy po porodzie a zmagam się z brzydkim zapachem potu od 6 miesięcy. Jak mogę sobie z tym poradzić ??? POMOCY

Gość gość
podbijam. mam to samo. niestety nie tylko zapach potu pod pachami mam brzydki ale także w pachwinach. Przed ciążą tego nie miałam.

Gość gość
To moja. U jednych szybciej u drugich wolniej. U mnie po 2 miesiącach

Gość gość
Tez mocniej i intensywniej sie poce. Juz w ciazy odrzucalo mnie od wiekszosc***achnacych kosmetykow. W koncu wybralam antyperspurant bez chemii. Uzywalam do teraz ( jestem poltora roku po porodzie).I lipa. Nie chronil wcale, w upale czulam od siebie " zapaszek" no i byly zolte plamy na bialej odziezy. Wrocilamwiec do Garniera... Przynajmniej maskuje zapach i ciuchy sa bez plam.

Gość Mamarobera

A może za mało wody, ja jak wiecej pije to lepiej pachne

Gość Gosc

Czeste mycie + zwykły dezodorant bez aluminium, te wszystkie środki przeciwpotne mogą wywoływać nowotwory, potem płacz i pytanie dlaczego ja. Ludzie używajcie mniej chemii.

Gość Gość

Ja to samo.Po porodzie zaczął się prawdziwy cuchnacy pot i kilka lat tak było.Może to brak witamin?

Używam dezodorant Alterra.

Nieprzyjemny zapach może być wywołany nieustabilizowanym poziomem hormonów. Ja również miałam taki problem i musisz uzbroić się w cierpliwość. Jednak polecam ci naturalny olejek Afra, który pięknie pachnie cały dzień (nie czuć potu) i doskonale nawilża. Ja używam go w upalne dni aby zawsze pachnieć świeżością. Olejek Afra jest dla mnie idealny i polecam go również wam.

Gość Gość

Olejek jest tłusty.

Gość Ujął

Ja też tak miałam ,po trzech miesiącach przeszło,to hormony.

Gość gość

pryskałam pachy Octeniseptem i dopiero to pomagało.