Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrzymanabeznadz

jestem taka pusta czy co?;/

Polecane posty

Gość wstrzymanabeznadz

mój problem: kompletny brak asertywności i brak reakcji na atak innych. tzn ktoś np powie ' ale ty jesteś głupia ' i automatycznie mi odejmuje mowe, mam pustke w głowie.. ludzie to oczywiscie wykorzystuja,a ja sie nie potrafie obronic.. irytuje mnie to. ma ktos taki problem jak ja ?

Gość hihihi1111
ta niska samoocena , musisz zaczac widziec siebie jako osobe najpierw i pracowac nad tym . Sa silniejsze charaktery i slabsze :) Ogolnie poczytaj o typach osobowosci :) Poznaj siebie bardziej i bedzie ci latwiej.

Gość zupelnie nie do rymu
Jestes po prostu wrazliwa a nie pusta

Gość hihihi1111
nie jest latwo ale rezulaty ogromne z czasem :)

Gość rtyu7gh
moim zdaniem za mało elokwentna

Gość wstrzymanabeznadz
ludzie uważają mnie za tępą,ale ja lubie mieć swój świat i zaufane osoby,a inni się wtrącają, zaczynają z tekstami,a ja zawsze to przemilcze,mowia,ze tepa jestem ^^ w gronie najblizszych mam duzo tematow,a z nimi nie chce gadac,a nie jestem asertywna i nie powiem nic. dzis byla akcja,oberwalam nieslusznie i nikt mnie nawet nie przeprosil,tylko za plecami dojechali. mam dosc tego zycia,dosc. co z tego,ze probuje siebie zaakceptowac,jak ludzie ciagle to niszcza...

Gość kasiaa...23
Też tak mam... chociaż w liceum było duuuużo gorzej. Tak czasami myślę, że z jednej strony to brak pewności siebie a z drugiej wychowanie. Przynajmniej taką mam teorię - wychowywano mnie na grzeczną, cichą dziewczynkę, to nie potrafię odpyskować (lub po prostu słownie odpowiedzieć na atak). Miałam ostatnio głupią sytuację. Byłam na chrzcie matką chrzestną i trochę "nie ogarniałam" w procedurze. Ksiądz mi powiedział parę niemiłych słów, tak przy wszystkich, i wcale nie starał się ściszyć głosu (na szczęście nie do mikrofonu). Poszłam dopiero po mszy powiedzieć mu, że jestem oburzona jego chamstwem, no ale już go nie było... :/

Gość Dominik N
Dobrze robisz mając swój świat. Twórz własną rzeczywistość a inni niech się na to godzą. Taka wrażliwa dziewczyna jak Ty to rzadkość w dzisiejszych czasach. Nie przejmuj się innymi, bądź sobą i żyj własnym życiem. Głupie komentarze czasami lepiej przemilczeć.

Gość wstrzymanabeznadz
kasiaa..23 - jestem teraz w 2klasie liceum, w 1 było ok, a nagle sie obudzili, ze jestem ' tepa '.. no glupia sytuacja z tym chrztem,im wrazliwsza osoba,tym bardziej innych sklania do krytyki..a ksiadz powinien sobie darowac publicznie..ale nas nie rozumieja,wiec nie szanuja.. to mamy podobny problem,jak teraz zyjesz? otoczenie sie zmienilo,czy Ty? Dominik N - no tak, dziekuje Ci za mile slowa,kazde takie podnosza mnie na duchu i glowe do gory :) ale i tak czasem nie potrafie ogarnac lez, wydaje mi sie,ze jestem do niczego ..

Gość 2.500pln
pusta nie jestes, absolutnie. ale nie pozwol sobie tak "jechac". walcz o siebie szczegolnie jesli racja jest po twojej stronie. jesli ktos ci powie, ze jestes glupia odpowiedz cos np "nie bardziej jak ty". powiedz jak ci dokuczaja a ja wymysle ci kilka "odpowiedzi":)

Gość wstrzymanabeznadz
chciałabym mieć w swoim otoczeniu takich ludzi jak Wy :)

Gość Ania w zieleni
Może zmień otoczenie?

Gość wstrzymanabeznadz
nie da rady zmienic otoczenia.. nie ma funduszy,nie ma jak.