Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina 123

Podwyższona prolaktyna i TSH co to znaczy?:(

Polecane posty

Gość ewelina 123

martwie sie a do lekarza dopiero za miesiac:( nie jestem w ciazy ani nic...cykle zawsze regularne...

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyy co?
To znaczy, że prawdopodobnie masz nadwagę i wpadasz w depresję jak się widzisz w lustrze. Z jednej strony boisz się policystycznych jajników i niedoczynności tarczycy, z drugiej strony widzisz w tym szansę na to, że wyleczenie = szczuplejsza sylwetka. Co do wyników, to idź do lekarza :p

Gość ewelina 123
nie jestem otyla:) do lekarza za miesiac dopiero:(

na pewno szwankuje tarczyca. Możliwe że masz Hashimoto zrób jeszcze badanie przeciwciała Anty TPO i wolne hormony tarczycy czyli fT3 i fT4. Lekarz bedzie miał pełen obraz bo na pewno cos się dzieje nie tak.

na pewno szwankuje tarczyca. Możliwe że masz Hashimoto zrób jeszcze badanie przeciwciała Anty TPO i wolne hormony tarczycy czyli fT3 i fT4. Lekarz bedzie miał pełen obraz bo na pewno cos się dzieje nie tak.

Gość medicamentum23
to znaczy że prawdopodobnie bedziesz otyła i nic z tym nie zrobisz :P

Gość ja też tak miałam
To nieprawda, że poziom prolaktyny wpływa na otyłość. Ja przed laty leczyłam sie z tego powodu. Równolegle miałam też zaburzenia czynnosci tarczycy, do dziś mam szczupłą sylwetkę i zadnych problemów z utrzymaniem wagi. Jedynym problemem były zburzenia miesiączkowania. Zbyt wysoki poziom prolaktyny zaburzał poziomy estrogenów i progesteronu. U mnie było to spowodowany nadczynnością przysadki. Nawet miałam podejrzenia guza przysadki, ale na szczęście się to nie potwierdziło.