Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esiak

Co lepsze dla gosci?

Polecane posty

Gość Esiak

Witam :D korzystając z ostatnich dni w miarę słonecznych postanowiliśmy zrobić małe spotkanko. Będzie nas trochę wiecej :D Co lepsze Waszym zdaniem będzie? Udka czy Pałki z kurczaka? Ja się nie umiem zdecydować... :D

Gość Esiak
Niby tak... ale patrzę na to też cenowo i smakowo... Co byście wybrali?

Gość herrr
chyba, że zrobisz jakąś fajną panierkę do pałek, żeby nie było za nudno

Gość Esiak
Możesz jakąś polecić? :) Ja myślałam o takiej: papryka słodka, pieprz ziołowy, zwykły, sól, czosnek granulowany. W tym obtoczyć mięso i smażyć na patelni. Taką zawsze robiła mama i wszystkim smakowało... Innej nie znam...

Gość herrr
A może obtoczyć w w tych przyprawach z odrobiną oleju (wiesz, taka marynata) i zostawić w lodówce na godzinę - dwie, żeby te przyprawy przedostały się do mięsa. Potem włożyć do rękawa do pieczenia i upiec w piekarniku. Mniej roboty i mniej tłuszczu.

Gość herrr
albo możesz wyjąć kość z pałki i nafaszerować je np. podsmażonymi pieczarkami z cebulką. Ale to już trzeba więcej pracy.

Gość Esiak
chętnie bym zrobiła, ale u nas z piekarnikiem jest problem - mieszkanie wynajmowane, kuchenki nie możemy wymienić a piekarnik nie działa w tej co mamy... Zostaje więc smażenie ewentualnie duszenie w przyprawach... Ale zapiszę sobie i wypróbuję jak już będziemy mieć swoje albo chociaż działajace ;) Hmm... A tej marynaty nie można użyć zamiast czegoś do smażenia? Koniec końców mięso i tak puści swój sok, a do tego czasu mogłoby się smażyć w tej marynacie...

Gość herrr
wpisz w wyszukiwarkę "pałki z kurczaka w panierce" i wyjdą fajne przepisy (np. w płatkach kukurydzianych)

Gość herrr
wpisz w wyszukiwarkę "pałki z kurczaka w panierce" i wyjdą fajne przepisy (np. w płatkach kukurydzianych)

Gość herrr
oczywiście, że możesz. Wpisz jeszcze w wyszukiwarkę "pałki z kurczaka w panierce" i wyjdą fajne przepisy (np. w płatkach kukurydzianych). Smaży się je np. w głębokim oleju, ale podobno wychodzą podobne do tych z KFC ;)

Gość Esiak
ok, dziękuję bardzo za pomoc :) przeglądałam pod hasłem "panierka do kurczaka" i jakoś nie znalazłam nic ciekawego. Może tak się uda... Jeszcze raz dzięki :)