Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama, to ja

Kto z was ma PANELE PODŁOGOWE - opinie

Polecane posty

Gość oMarika
to fakt, lite drewno jest sporo droższe od deski warstwowej, która właściwie różni się tylko liczbą cyklinowań. No i koszt układania takiej deski jest znacznie niższy lub 0 jak się samemu da radę.

Gość renatee
No właśnie tak się zastanawiam czy nie najlepiej samemu ułożyć bo jednak wyjdzie taniej. Podoba mi się ta deska barlinecka dąb espresso i sprzedawca radzil żeby przykleić ale zastanawiam się czy to konieczne? Było by prościej bez klejenia.

Gość oMarika
Oczywiście można samemu układać bo to nie jest trudne (po to barlinek wymyślił te systemy zamków) ale warto przykleić żeby można było za jakiś czas wycyklinować.

Deski warstwowe to dobre rozwiązanie. Radziłabym jednak przykleić je do podłoża, bo wtedy będzie można je wycyklinować, co przedłuży żywot podłogi. Zatem dodatkowe pieniądze na montaż to dobra inwestycja.

Gość Mama-86
Ja wolę układanie podłogi zlecić fachowcom.Mąż mojej koleżanki sam układał panele i grzebał się z tym strasznie.Z mojego R, też nie jest majsterklepka:)Teraz mam linoleum na tym dywan, ale dywany z uwagi na dzieci musimy zlikwidować.Zastanawiam się nad tą podłogą drewnianą, cena też mnie kusi http://www.drzwiipodlogi.vox.pl/kategorie/podlogi,podlogi_lite___drewno_krajowe/indeks/parkiet_jesion_surowy_globalwood_20x100x400_1200,532961/

Gość oMarika
Jak nie jesteś Majsterklepka to faktycznie lepiej się samemu nie brać za ukladanie podłogi :) We wszystkich salonach sprzedaży mają ekipy polecane przez producenta podłóg więc wystarczy zapytać przy zakupie.

Gość kater
Jeżeli ktoś chce położyć podłogę samodzielnie, to jak najbardziej jest to możliwe. Z tego co wiem to Barlinek pomyślał o złotych rączkach i zastosował w swoich podłogach metodę (5GS) tzw. "na klik". Dzięki niej możemy uniknąć zbędnego bałaganu podczas zakładania nowej podłogi.

Gość przed remontem
Jak na litą podłogę drewnianą, to faktycznie ta z Voxu ma bardzo korzystną cenę.Globalwood z tego co czytam w necie, ma dobre recenzje.My się rozglądamy za panelami Balterio, a co do samodzielnego układania, to moim zdaniem po co się męczyć jak można kupić z montażem.

Jeśli nie zależy nam na możliwości cyklinowania podłogi, a więc jej przyklejeniu do podłoża, to z położeniem deski barlineckiej z zamkiem 5GS nie powinniśmy mieć żadnego kłopotu. To prostsze niż złożenie mebli z ikei :P

Gość oMarika
No to może warto zaryzykować i spróbować ułożyć samemu. Czy jest jakiś filmik instruktażowy do tej podłogi barlinka (tej z tym zakmiek 5gs)?

Zamek 5Gs od Barlinka to rozwiązanie dziecinnie proste - nawet amator jest w stanie sam ułożyć w domu podłogę. Należy jednak pamiętać, że w przypadku niepowodzenia ciężej jest zareklamować deski więc należy to zrobić z głową :)

Gość Loora
Nie układałam sama podłogi bo się bałam, że mogę coś zepsuć więc zrobił to Pan polecony ze sklepu ale po tym jak obserwowałam dokładnie jak to wygląda to myślę, że każdy majsterkowicz sobie poradzi bez problemu. A jak wygląda ten zamek 5gs?

Gość Lamaa
Ja mam od 2 lat panele laminowane niby polecanej firmy ale nie mogę na nie patrzeć i słuchać (stukanie irytujące). Właściwie od początku wkurzało mnie że to nie drewno ale były tanie. Teraz się zastanawiam czy by ich jednak nie wymienić na drewno tylko że lita deska się nie zmieści (grubość max 14mm). Co polecacie?

Gość Maruu
Odpowiedź jest powyżej^ czyli deska warstwowa np. od Barlinka. Mają podłogi dokładnie takiej grubości jaka cię interesuje a wybór kolorów i wykończeń jest ogromny więc na pewno coś wybierzesz.

Lamaa, też myślę, że deska barlinecka będzie idealnym rozwiązaniem dla Ciebie. Przejrzyj sobie ofertę na stronie producenta, są tam wszystkie ważne informacje techniczne oraz sporo praktycznych porad.

Gość TooTooGirl
Ja stawiam zdecydowanie na podłogę drewnianą. I zgadzam się co do tego, że lepiej kładzenie podłogi powierzyć fachowcom. U mnie robili specjaliści i jestem bardzo zadowolona.

Gość Patry_ccja
Ja jeszcze nie mam , ale będę mieć niedługo :) Należę do tej grupy , która nie ma za dużo pieniędzy a nie uśmiecha mi się branie kredytu na remont, więc zdecydowanie weźmiemy panele.Co do tego jakie ,to jeszcze nie wiemy, znajomi polecają Egger albo Vox. Kolor - na pewno z palety jaśniejszej.

Gość Monkowa
TooTooGirl, a można wiedzieć kto u Ciebie robił? Bo też się przymierzamy do wymiany podłogi, ale jeszcze nie zapadła decyzja co do tego, komu dać to do zrobienia. Bo nawet myśleliśmy, czy samemu się tym nie zająć, bądź z pomocą znajomego. Ale to chyba byłoby zbyt ryzykowne.

Gość oMarika
Przy parkiecie/deskach litych to faktycznie lepiej fachowca. Trzeba ułożyć następnie odczekać ok. 2 tygodni i dopiero można cyklinować i lakierować/olejować. Sporo roboty i nie takiej prostej. Do układania samemu to raczej polecam deski warstwowe typu barlinecka.

Deski warstwowe to rozwiązanie pozwalające zaoszczędzić czas i pieniądze. Moim zdaniem to dobra alternatywa dla podłóg z litego drewna.

Gość engi-078
No to drogie panie dobrze, że powiedziałyście :D o tym układaniu. bo w planach remont to mówię, facet ułoży parkiet bo jaka z tym filozofia. Poza tym nawet miałam dla niego instrukcję: http://muratordom.pl/wnetrza/podlogi-i-schody/panele-podlogowe,125_5122.html ale to widzę, że chyba firma będzie potrzebna :(

Gość TooTooGirl
Monkova, tak zostało już powiedziane, lepiej jednak wziąć do tego fachowców. To po prostu zbyt poważna sprawa, żeby ją zlekceważyć i powierzyć amatorowi do wykonania. A u mnie kładła ekipa z Parkiet Studio.

Gość decyzja podjęta:)
Po wielu poszukiwaniach dzisiaj jedziemy zamówić te panele z montażem http://www.drzwiipodlogi.vox.pl/kategorie/podlogi,panele_podlogowe/indeks/panele_podlogowe_rubin_dab_iberyjski,143227/ Jak już będą położone podzielę się opinią.

Szkoda, że się spóźniłam. Miałam panele laminowane i ich hałasy doprowadzały mnie do szału. Wymieniłam na parkiet. Przyjechali panowie z firmy parkieciarskiej, i ułożyli mi super jodełkę w starym stylu na podłodze. Wcześniej po domu bardzo rozchodziły się wszystkie dźwięki, teraz się trochę wygłuszyło. Stwierdzam - wolę deskę.

Gość gość
Ja posiadam panele podłogowe zakupione w http://www.skladbudowlany-zuromin.pl/ mają tam naprawdę szeroki wybór w atrakcyjnych cenach. Od dwóch lat jak zostały zamontowane nie widać na nich śladu użytkowania.

Gość gość
Na początku nie wiedziałam zbytnio co zrobic z rysujaca się podloga przez meble i strasznie mnie to denerwowalo. Pozniej jednak skorzystalam ze spcjalnych zabezpieczen na meble, które kupilam tutaj www.artmeb.pl i problem się rozwiązał

Gość gość
A ja juz nie mogłam zniesc paneli i tego dziwnego chodzenia po nich.Miały 15 letnia gwarancje a dziury i rysy porobily sie po kilku misiacach,ale tak to jest jak nie słuchało sie rad doswiadczonych.Wkurzyłam sie i w jednym pokoju położyłam gumolit,deske,o niebo ładniejszy niz te panele,wyglada jak prawdziwa decha,mocno przecierana,nawet w dotyku tam gdzie ma sęki to wyczuwa sie reka sęki.Tani nie był,ale nie żałuje ze zerwalam panele,chociaz w jednym pokoju.Nawet kolezanka nie poznala ze to wykladzina.