Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki121212

Ciążą

Polecane posty

Gość miki121212

Czy któraś z was zaszła w ciążę podczas dni nie płodnych?? Czyli tak tydzień przed okresem

Gość Sara85
Ogólnie zajście w ciążę nie jest możliwe w dni niepłodnie. Ale jeśli owulacja się przesunęła to jak najbardziej tak. Powiem Ci na moim przykładzie:)Cykle zawsze jak w zegarku co 28-30 dni.Mierzę temp., sprawdzam śluz,robię testy owulacyjne i w tym miesiącu zonk:D Owulacja wypadła mi w 28 dc- pierwszy raz.Gdybym nie znała swojego organizmu,to pewnie bym już z masę testów zrobiła od tego 28 dc:) Dzisiaj mam 42 dc i mam nadzieję,że zobaczę II kreski na teście.

Gość miki121212
a na czym polega ten test owulacyjny?

Gość miki121212
a na czym polega ten test owulacyjny?

Gość Sara85
Test owulacyjny robi się w okresie płodności aby sprawdzić kiedy mniej więcej wypadnie owulacja.Oczywiście on nie daje pewności,że owulacja będzie w 100 %:) Te testy robi się tak samo jak ciążowe:)Na allegro są tanie i sprawdzone:)

Gość miki121212
No ja ostatni okres miałam24 wrzesnia i cykle mam od 27 do 30 to kiedy koncza mi sie dni plodne

Gość Sara85
No dzisiaj masz 16 dnień cyklu więc owulacja albo już była albo będzie na dniach:) A nie sprawdzasz śluzu?

Gość miki121212
Ajakmam go sprawdzac

Gość nnno nieeee
miki ile masz lat? jak mozna brac sie za dziecko nie znając podstaw...:O

Gość miki121212
Ja właśnie nie chce zajść w ciążę dlatego pytam czy w ten weekend bede miała dni płodne czy moge zajsc w ciaze bo z narzeczonym chcemy wyjechać na wekkend do spa i chcemy wiedziac czy musimy uważąć

Gość bialamasajka
Kup sobie może mikroskop owulacyjny np afrodyta. Nie jest to drogie a wielokrotnego użytku i bedziesz mogła określać sobie dni płodne na bieżąco.

Gość wez ty sie lepiej zabezpiecz
Gumka. Bo nikt z nas ci sluzu nie sprawdzi i nie powie kiedy masz plodny a kiedy nie. Zeby to stwierdzic to trzeba przynajmniej 1 czy 2 cykle sie poobserwowac a nie 3 dni przed weekendem.