Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość what:(

Zapalenie i świąd pochwy po seksie oralnym

Polecane posty

Gość what:(

Dziewczyny czy któras z was kiedykolwiek miała nie przyjemne uczucie tzn. świąd i białą gęstą wydzielinę po seksie oralnym? Wiem że to od tego bo gdy kochamy sie bez tego jest ok, a niekiedy gdy mąż czulej mnie pieści to później cierpię...:( Dlatego wystrzegam sie tego choć wiadomo jak to jest człowiek mysli że nic może tym razem nie będzie a tu mija ok tyg i juz czuje tam swędzenie... \Poradżcie coś

Niech myje zęby i dokładnie płucze usta przed seksem oralnym. Ręcę oczywiście też jeśli jest to połączone z palcówką. Poza tym możesz sobie zapobiegawczo stosować krem clotrimazolum, ale to zanim coś się rozwinie, bo jak infekcja już jest to zazwyczaj jest on za słaby, żeby pomóc.

Gość huhuhuhuhahahhaa
a ma brodę?

Gość agula8
jesteś pewna że jest taka zależność? może to przypadek? spróbuj może stosowac profilaktycznie probiotyki-np.invag dopochwowo przez 10 kolejnych dni i zobaczysz, a jak juz zaczyna swedzieć to dobry jest clotrimazol.

Gość Betty Q
Dziwne troche ale faktycznie, moze Cie drapie brodą i z tego rozwija sie infekcja albo ma "nieczyste" ręce ;)Jesli to efekt podraznien to provag zel bedzie pomocny, łagodzi i koi podraznienia, a dodatkowo nawilża. Druga ewentualnosc, to chyba wiadomo co robic... moze wspólna kąpiel przed.

myślę, że probiotyk ginekologiczny może bardzo pomóc, po stosunku można też posmarować miejsce intymne provag żelem, ma działanie łagodzące, ewentualnie można zrezygnować z seksu oralnego

Gość grzechuwarta
spróbuj po stosunku zastosować lactovaginal dopochwowo, pomoże utrzymać prawidłowy poziom flory bakteryjnej w pochwie. poproś tez partnera, żeby mył ręce przed zbliżeniem, wiem że to trochę niezręczne, ale może przyczyna tkwi w brudnych dłoniach.

Gość lady bronka
bierz probiotyki, np provag doustnie, zawierają kwas mlekowy, pomogą utrzymać prawidłowe ph w pochwie i zmniejszą prawdopodobieństwo infekcji.