Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałyChłopiec:)

Solarium, jak i ile i po ile i co ile?;)

Polecane posty

Witam. Obecnie przygotowuje sie do zawodow kulturystycznych, wiem, ze wiekszosc z moich kolegow uzywa na zawody tzw balsamow brazujacych. Ja chciałbym jednak uzyskac inny, ladniejszy, naturalny kolor skory. Dlatego tez miałbym tutaj kilka pytan do pan uczeszczajacych na solaria. Chodzi oczywiscie o ceny i sposoby opalania. Wiem, ze na moim pobliskim solarium pobierane jest 1 zl za minute, ale zdaje sobie rowniez sprawe z tego iz bede potrzebowal rowniez innych atrybutow ;) ile i jakie olejki czy tez kremy do opalania panie polecaja? I jakie sa ich ceny. Mam rowniez pytanie o cztery pieprzyki, czy nawet piec, z ktorych tylko dwa sa jednak duze, jeden to "pamiatka" po oparzeniu herbata w dziecinstwie, drugi jest naturalny. Pamiatka jest wieksza, pozostałe sa małe, ale no wystaja, krotko mowiac. Jak je zabezpieczyc? Nakładac na nie wiecej kremu, tak aby nieprzepuszczały promieni? Jezeli tak to myslalem nad tym aby do ich ubrazowienia uzyc brazera. Mam tez pytanie, ile mi to mazi wyjdzie jezeli mam 194 cm wzrostu i 110 kg wagi? Opalenizna jaka chciałem uzyskac na zawody prezentuje sie mniej wiecej podobnie do tego zdjecia, ile czasu powinienem i w jakim okresie sie opalac aby ja uzyskac? http://anaboliki33.fm.interia.pl/szablon_obrazki/Kulturysta.jpg W zamian za pomoc oferuje swoje fachowe usługi co do treningow, mozecie smialo pytac o wszystko. Z gory dzieki i Pozdrawiam piekne Panie:)

Nie pomoga Panie małemu, blademu, chudemu chłopczykowi?:C :D

Nie chcem, ale muszem :D L.Walesa :D

W jakim sensie, daja za darmo?? Czy za ile?

A więc tak: 1. Wszystko zależy od twojej karnacji. Jeśli z natury jesteś blady, to nie uzyskasz takiego efektu, tylko będziesz bardziej pomarańczowy niż brązowy. 2. Musisz wiedzieć, że solarium też nie opala wszędzie. Tzn. pod pachami mogą zostać białe ślady, w pachwinach, pod pośladkami, a to bardzo nieładnie wygląda, szczególnie na takich konkursach gdzie jesteś w samych gadkach. 3. Pan, którego zdjęcie zamieściłeś, aż ocieka ilością bronzera, który ma na sobie i ja też bym ci radziła dobry bronzer zamiast solarium. Dobry tzn. taki który po umiejętnym zastosowaniu nie pozostawi na skórze smug. 4. Ostatnia rzecz, która przyszła mi do głowy to opalanie natryskowe. Tu masz wszystkie wieści na ten temat. http://www.stylistka.pl/opalanie-natryskowe/ 5. Życzę ci powodzenia na zawodach :)

Gość Marzenia się spełniają_*
ja też odradzałabym solarium, żeby uzyskać intensywną opaleniznę musiałbyś strasznie długo się opalać, co jest bardzo niezdrowe, solarium jest szkodliwe i jeżeli ktoś musi, to może sobie co jakiś czas pochodzić, żeby nie być białym jak śmierć, ale opalanie na brąz w solarium to głupota zniszczysz sobie skórę i niedługo po takim zabiegu będziesz wyglądał jak staruszek, z wyschniętą i pomarszczoną skórą nie mówiąc o zagrożeniu rakiem nie bez powodu kulturyści stosują bronzery

Też odradzam ci solarium. Po pierwsze nie zyskasz równej opalenizny, po drugie na tego typu zawodach bronzer jest niezastąpiony. Nawet jeśli przesadziłbyś z solarium i uzyskał podobny efekt, to czy naprawdę chcesz wyglądać tak na co dzień? To nie wygląda fajnie :P Idź kilka razy, nabierz lekko brązowego koloru, a na zawody tylko i wyłącznie bronzer :)

Też odradzam ci solarium. Po pierwsze nie zyskasz równej opalenizny, po drugie na tego typu zawodach bronzer jest niezastąpiony. Nawet jeśli przesadziłbyś z solarium i uzyskał podobny efekt, to czy naprawdę chcesz wyglądać tak na co dzień? To nie wygląda fajnie :P Idź kilka razy, nabierz lekko brązowego koloru, a na zawody tylko i wyłącznie bronzer :)

MjakMamba No coz, chyba z natury byłem srednioblady, ale bardzo fajnie sie zawsze udawało mi opalic na brazowo. Co do sladow, wlasnie myslalem zeby je zamaskowac brazerem, ale nie jestem pewien czy da sie w ogole to jakos tak dobrac, aby bylo mozliwe wyrownanie tego koloru z kolorem opalenizny. Opalanie natryskowe, slyszalem, ciekawa sprawa, ale zbyt droga chyba dla mnie. Dziekuje za zyczenie powodzenia :) Marzenia się spełniają_* i enna a czy nalozenie brazera na opalona skore zmieni jakos jego efekt wizualny? Chyba nie? Coz chyba pozostaje bronzer w takim razie i moze pare wizyt na solarium. Dzieki! :)