Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja:)

usunięcie znamienia..;(

Polecane posty

ide dzisiaj na usunięcie pieprzyka.. nie wiem jak to wygląda i czy to boli? miał ktos z was już coś takiego?

Gość MałyChłopiec:)
8 minut dopiero mineło, Patrycja jakas Ty niecierpliwa:D Spokojnie, ja tez w sumie chciałbym sie dowiedziec, bo mi dziadzisko z dziecinstwa przeszkadza :D Ale to w sumei laserowo chyba robia, wiec czemu miałoby bolec?

laserowo to odpłatnie:) a ja ide nieodpłatnie.. nie wiem czemu miało by bolec heh panikuje troche.. boje sie igieł i skalpeli.. brrr... poza tym jaki bedzie wynik jak zbadaja.. masakra..;/

Gość Kalinka z Ozonea
Ja miałam usunięte 11 znamion, bo bardzo boję sie raka skóry, a kiedyś przesadzałam z opalaniem. Nie wolno usuwać znamion laserem, bo każde po wycięciu musi być badane histopatolgicznie. Co do zabiegu. Nie boli nic i w zależności od wielkości chirurg zakłada od 1 do kilku szwów. Potem wiadomo, jak to zszyta ranka. Wynik za ok 2 tygodnie

Gość Kalinka z Ozonea
Oczywiście nie boli, bo jest znieczulone, wiec zastrzyk trzeba przeżyć. Choć przyznam sie że w zeszłym roku, wycinali mi z uda "na żywca", bo takie do dupy znieczulenie MI DALI. jakoś PRZEŻYŁAM;)

Gość Kalinka z Ozonea
NIE PRZEJMUJ SIE, TO JAKIŚ BŁAD W SZTUCE BYŁ.... jA LEŻAŁAM CICHO, BO JESTEM WYTRZYMAŁA, ALE JAK POCZUJESZ TO OD RAZU MÓW, ŻE BOLI I CI DODADZĄ ZNIECZULENIA. 10 RAZY NIE CZUŁAM ABSOLUTNIE NIC. ups caps mi sie włączył ;)

JAkie tam znieczulenie, trza byc twardym a nie mietkim :D Jak ostatnio mi zeba borowała dentystka, to wolalem taniej bez znieczulenia. Zawsze te pare złotych w kieszeni :D

Gość Kalinka z Ozonea
blizny zostają, choć tylko takie małe kołeczka Pamiętaj, ze od blizny jeszcze nikt nie umarł, a od zaniedbywanych znamion wielu ;)

Gość Kalinka z Ozonea
Mały chłopiec, znieczulenie jest free Żaden normalny chirurg nie przeprowadzi ci zabiegu bez znieczulenia

Wiem wiem, ze lepiej sie tego pozbyć, ale jak będę miała kilka takich blizna na brzuch to będę wyglądać jak po wypadku ;)

no ja się zdecydowałam na wyciecie bo u mnie w rodzinie zdarzyła sie śmiers na czerniaka;/ a to była meczarnia..wole dmuchac na zimne.. mam tedo troche ale musze wszystkie pobadac..

Gość Kalinka z Ozonea
Idziesz na badanie dermatoskopowe i dermatolog ci wskazuje podejrzane znamiona, to nie tak ze sama decydujesz... Ja przez 15 lat wycięłam 11, najwięcej 3 na raz... Czasem idę na badanie i nie mam nic podejrzanego

Gość Kalinka z Ozonea
Patrycja, Bardzo słusznie, czerniak w rodzinie to dodatkowe obciązenie. A jak u ciebie z opalaniem?

Kalinka, no przeciez, ze nie, zartuje sobie. Swoja droga tez bym chetnie usunał pamiatke po herbacie, ale nigdy mi sie z nia nic nie działo, nawet jak sie opalałem mocno na słoncu po wiele godzin.

jak narazie jestem blada jak dupa hehe kiedys chodziłam na solarium ale zaczęłam dostawac własnie pieprzyki wiec zrezygnowałam.. byłam u dermatologa właśnie z tym jednym.. zbadała mi kilka dodatkowo ale mam ich jeszcze troche wiec pare wizyt mnie czeka hehe

To go złap za gardło i powiedz: Tnij Ty... :D

Gość Kalinka z Ozonea
To tylko prywatnie możesz. Odpłatnie. Normalnie na usunięcie z NFZ, musisz mieć skierowanie od dermatologa bądź onkologa do chirurga za zabieg + his-pat.

Gość Kalinka z Ozonea
Partycja Nie martw się, na 99,9% to znamię barwnikowe, jeśli nie ma wokoło ciebie jakiejś paniki. Mnie raz dermatolog skierowała na zabieg 2 znamion na CITO (zrobiły mi się po wakacjach) i były mega, mega podejrzane. Okazały się niegroźne!!!! Wiem, ze fajnie się mówi, ale nie ma co się gryźć przez te 2 tygodnie. Będzie ok. Weteranka ci to mówi;)

Gość Kalinka z Ozonea
A gdzie masz ten pieprzyk?

hehe mam nadzieje... on też jest podejrzany właśnie.. czarny od srodka.. dość duży i ziarnisty strasznie..;/ okropny dziad!

Gość Kalinka z Ozonea
Moj najbardziej podejrzany miał 1 mm i na oko był ciemnobrązowy i okrąglutki. Dopiero pod dermatoskopem wyglądał podejrzanie. ja znalazłabym na sobie co najmniej 50 gorszych. nie ma reguły

Gość Kalinka z Ozonea
a to spoko, po zabiegu ranka nie powinna tak przeszkadzać np podczas spania