Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja:)

usunięcie znamienia..;(

Polecane posty

a no nie ma nie ma.. mojej prababci wycięli wenzły chłonne i piers bo podobno tam był rak a sie okazało i to za póżno ze to przerzuty od czerniaka.. naprawde umarła w strasznych męczarniach.. teraz mam przez to schize heh

Gość Kalinka z Ozonea
Moja dermatolog opowiadała mi jak przyszła do niej kobieta po 80-tce z czerniakiem na pól policzka i przerzutami do wielu narządów. Ponoć znamię miała od wczesnej młodości i nawet to, ze się zaczęło w pewnym momencie zmieniać nie zrobił na niej wrażenia.

Gość Kalinka z Ozonea
Prawda jest taka, ze NAWET czerniak wcześniej wykryty jest w 100% uleczalny i poza corocznymi badaniami i życiu na filtrze 50+ nic się nie zmienia. Tylko się trzeba badać!!!!!

Gość MałyChłopiec:)
Kalinka to prawda. CHoroba ta jest jak najbardziej uleczalna we wczesnym stadium.

Gość farbowana blondynka
dokładnie tak, znajoma miała już usuwane dwa znamiona z poczatkami złośliwienia warto co sezon badań znamiona i stosować filtry a poza tym usunąć te znamiona które są narażone na podrażnianie ubraniem lub są w odsłonietych miejscach i stale narażone na promienie słoneczne

Gość ju89
ja mialam usuwane znamie wielkosci ziela angielskiego. Wycinane niestety na zywca, znieczulenie nie zadzialalo, nie wspominam tego najlepiej. Glupia jestem ale boje sie wybrac do dermatologa zeby zbadal mi znamie pod pacha, powiekszylo sie no i jest stale narazone na podraznienia podczas golenia i antyperspiranty wiec sadze, ze kaze mi je usunac, ale ja mam mala traume po tamtym wycinaniu :(