Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewnamamaa

Czy to prawda ze drugie dziecko rodzi sie wieksze?????

Polecane posty

drugie dziecko było pół kg lzejsze od pierwszego, ale było dziewczynką, urodziło się dwa tyg. przed terminem (a nie dwa po jak starsze), no i w drugiej ciązy pilnowałam swojej wagi, w sumiejakbym jeszcze miesiąc pochodziła to pewnie by te pół kilo doszło... czyli - wszystko zalezy:)

Gość olk
Pierwsze 3600 g drugie 2950 g obaj chłopcy ,urodzeni jeden 2 tyg po terminie drugi tydzien po.

Gość nie.....,
tak to prawda, że troszkę cięższe się rodzi. W 90% przypadków tak jest. Jestem pielęgniarką na oddziale dziecięcym

Gość frania...
syn 3500 córka 2900 oboje urodzeni w 39tyg :)

Gość Mira

Ja przytulam 23 kg urodziła 3400 54 cm po porodzie zgubiłam tylko 6kg. teraz jestem 4 miesiąc 4kg narazie

Gość panama
Dnia 9.10.2012 o 17:44, Gość pewnamamaa napisał:

jaka róznica wagi była miedzy waszymi dzieciakami przy porodzie??? ja pierwsze dziecko rodzilam z waga 4500 czy drugie tez bedzie tak duze??? a moze wieksze??? ;/

Makrosomia płodu, albo byłaś otyła przed ciążą, dużo przytyłaś w ciąży lub miałaś cukrzyce. Matki, które urodziły dziecko z makrosomią mają większe szanse na ponowne urodzenie takiego dziecka. Rada jest jedna: dbaj o siebie w ciąży, nie przejadają się, kobieta ciężarna i karmiąca powinna jeść dodatkowo jedynie 500 kcal w przypadku ciąży pojedynczej, jeżeli masz cukrzyce lub będziesz miała bierz leki i stosuj się do zaleceń lekarza 

Gość Magda

U mnie pierwszy syn 40+4 3170g, corka 39+1 2900g. 

U znajomej nie wiem dokladnie ale pierwsze bylo z 200g wieksze niz drugie.

Gość Paulina

Pierwsza córka 3690 i 59 cm, druga 3600 i 59 cm

Gość Gość

Ból przy porodzie nie jest zależny od wagi dziecka. Są granice (powyżej 4,5 kg) gdzie lepiej zrobić cc ale nieważne czy urodzisz 4 kg dziecko czy 2,5 kg i tak przez małą dziurkę musi przejść arbuz a przyjemne to nie jest

Gość g5ed

Pierwsze dziecko 40tc 4170g i 60 cm, drugie z 36tc 3900 i 58 cm, takze byloby ciezsze w terminie.

Gość g5ed

W pierwszej ciazy przytylam 18 kg, w drugiej 16, wszystkie wyniki badan idealne, nie mialam cukrzycy. A dodam, ze mam 158 i startowalam z wagi 48 i 50kg takze nadwagi nie mialam.