Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leczenie............e

Jak wyleczyć kogoś z ateizmu?

Polecane posty

Są jakies ośrodki, terapeuci ktorzy leczą z tego ?

Gość a kogo chcesz
wyleczyc?

mojego chłopaka...

Gość hdghfh
da sie wyleczyc z homo wiec z ateizmu tez

Gość Instrukcja,,,,.
hdghfh - następna kurva :O wynocha z tą agitacją koscielną bo ci pochwe rozwale, wszystkich byscie nawracali a sami jestescie siedliskiem patologii złodziejstwa

Gość mentaI cut
"bo ci pochwe rozwale" wlasnie dlatego ateizm trzeba leczyc :D

Gość gość urodzinowy 28
jest tylko jeden sposób na ateistę, musi zobaczyć Boga zeby w niego uwierzył. Predzej wierzacy stanie sie ateistą.

Gość Gaudner
Ateizm nie jest chorobą, żeby go leczyć... żaden psycholog by się tego nie podjął. To tak, jakby ktoś powiedział: moja dziewczyna jest wegetarianką i chcę ją z tego wyleczyć. Każdy ma prawo do własnych ścieżek, jeżeli nie są one dewiacją i nie czynią innym krzywdy. Ja od lat jestem ateistą. Mam swoją filozofie życia opartą na buddyzmie i po części na chrześcijaństwie. Niektórzy to akceptują, inni nie... Im więcej wiesz o religii, jej historii i korzeniach, tym bardziej zdajesz sobie sprawę z jej nieprawidłowości. Niektórzy wierzą w Boga, ale nie uznają zasad chrześcijańskich (a są nadal katolikami i chodzą do kościoła) - dla mnie to jest bardziej obłudne niż mówienie wprost, że nie ma nad nami żadnej nadprzyrodzonej istoty.

Gość Gaudner
Ateizm nie jest chorobą, żeby go leczyć... żaden psycholog by się tego nie podjął. To tak, jakby ktoś powiedział: moja dziewczyna jest wegetarianką i chcę ją z tego wyleczyć. Każdy ma prawo do własnych ścieżek, jeżeli nie są one dewiacją i nie czynią innym krzywdy. Ja od lat jestem ateistą. Mam swoją filozofie życia opartą na buddyzmie i po części na chrześcijaństwie. Niektórzy to akceptują, inni nie... Im więcej wiesz o religii, jej historii i korzeniach, tym bardziej zdajesz sobie sprawę z jej nieprawidłowości. Niektórzy wierzą w Boga, ale nie uznają zasad chrześcijańskich (a są nadal katolikami i chodzą do kościoła) - dla mnie to jest bardziej obłudne niż mówienie wprost, że nie ma nad nami żadnej nadprzyrodzonej istoty.

Gość gość
Przedstawić twarde naukowe dowody na istnienie Boga, filmy, zdjęcia, nagrania rozmów itp. (jeśli kiedykolwiek takowe będą dostępne) Ateista nie wierzy relacjom świadków, pismom, tylko szuka dowodów i myśli racjonalnie.

Gość gość
na ateizm nie ma ale na fanatyzm religijny na pewno są elektrowstrząsy ;)