Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gienia123

ile jeszcze wytrzymam

Polecane posty

BARDZO DŁUGO ZWLEKAŁAM Z POSZUKIWANIEM ARTYKUŁÓW NA TEMAT ALKOHOLIZMU PRZEZ PRZYPADEK TRAFIŁAM TUTAJ I POSTANOWIŁAM SIĘ ZALOGOWAĆ . NIE WIEM CZEGO SZUKAM MOŻE WSPARCIA MOŻE PO PROSTU CHCE SIĘ DOWIEDZIEĆ JAK RADZIĆ SOBIE Z TYM PROBLEMEM A MOŻE CHĘĆ POROZMAWIANIA NA TEN TEMAT Z KIMŚ OBIEKTYWNYM . WŁASNIE DZISIAJ POSTANOWIŁAM IŚĆ DO AA W NASZYM MIEŚCIE I NIESTETY NIC Z TEGO NIE WYSZŁO PONIEWAŻ MOJA CÓRCIA SIĘ ROZCHOROWAŁA I MUSIAŁAM JECHAĆ DO SZKOŁY ,NIE WIEM CZY MÓJ ZAPAŁ NIE PRZEJDZIE DO JUTRA . WYSZŁAM ZA MĄŻ MAJĄC 16 LAT WTEDY WYDAWAŁO MI SIĘ ŻE ZŁAPAŁAM PANA BOGA ZA NOGI , BYŁAM TAKA ZAKOCHANA URODZIŁAM PIĘCIORO DZIECI MÓJ MĄŻ MAŁO INTERESOWAŁ SIĘ RODZINA WAŻNI BYLI TYLKO KOLEDZY ALKOHOL I IMPREZY , CHCIAŁAM ODEJŚĆ OD NIEGO ALE TA MYŚL JAK PORADZĘ SOBIE Z MAŁYMI DZIEĆMI SAMA BEZ ŻADNEGO WSPARCIA , PO PROSTU SIĘ BAŁAM ZORGANIZOWAŁAM PRZEPROWADZKĘ DO MOICH RODZICÓW ŻEBY CZUĆ SIĘ BEZPIECZNIEJ I O DZIWO MÓJ MĄŻ PRZESTAŁ IMPREZOWAĆ ZA TO ZACZĄŁ PIC W DOMU JEŹDZI NA TIRACH WIEC RZADKO JEST W DOMU DŁUGO NIE ZDAWAŁAM SOBIE SPRAWY JAK WCIĄGNĄŁ GO ALKOHOL . MYŚLAŁAM ZE JAK PRZYJEŻDŻA RAZ W TYGODNIU ALBO RZADZIEJ I WYPIJE PARĘ PIW TO NIC SIĘ NIE DZIEJE ZŁEGO . ROK TEMU ZŁAMAŁ NOGĘ I MIAŁ PRZEPISANE ZASTRZYKI PRZECIW ZAKRZEPOWE PRZYJMOWAŁ JE TYLKO PRZEZ TYDZIEŃ NASTĘPNE 5 TYGODNI KREW ROZRZEDZAŁ ALKOHOLEM STAŁ SIĘ ROZDRAŻNIONY ,NERWOWY W JEDNYM MOMENCIE POTRAFI MNIE UBÓSTWIAĆ ZA CHWILE WYZYWAĆ OD NAJGORSZYCH WTEDY ZROZUMIAŁAM ŻE MA PROBLEM I TO BARDZO DUŻY , ZACZĘŁAM ZASTANAWIAĆ SIĘ CO ZROBIĆ PRZESTAŁAM KUPOWAĆ ALKOHOL ,PRZEDE WSZYSTKIM OGRANICZYŁAM SPOTKANIA ZE ZNAJOMYMI DO MINIMUM ŻEBY TYLKO NIE MIAŁ PRETEKSTU ŻEBY SIĘ NAPIĆ NIESTETY PIJE SAM . ZACZĘŁAM GO SPRAWDZAĆ CZY PIJE TEZ W TRASIE OKAZUJE SIĘ ZE TAK PO 9 GODZ JAZDY SIADA I WYPIJA 3-4 PIWA I TAK JEST CO WIECZÓR Z MAŁYMI PRZERWAMI , ZA TO GDY PRZYJEŻDŻA NA DWA DNI DO DOMU TWIERDZI ŻE MUSI SIĘ ODSTRESOWAĆ I WTEDY ILOŚĆ ALKOHOLU JAKĄ WYPIJA TO 8 DO 12 PIW NA DZIEŃ CHYBA ZE JEST NIE DOPITY WTEDY SZUKA CZEGOŚ WIĘCEJ TZN WÓDKI . OSTATNIO KUPUJE PIERSIÓWKI JESTEM PRZERAŻONA , JAK MU MÓWIĘ ŻEBY SIĘ ZASZYŁ ALBO POSZEDŁ SIĘ LECZYĆ TWIERDZI ZE SAM SOBIE PORADZI I ZE TO NIE JEST PROBLEM BO ON NIE PIJE BO MUSI ,TYLKO BO LUBI JAK WYJEŻDŻA W TRASĘ OBIECUJE MI ŻE JUŻ NIE BĘDZIE PIŁ A WRACA I ZNOWU JEST TO SAMO NA MOJE GADANIE MÓWI ŻE SIĘ CZEPIAM PRZECIEŻ MAM WSZYSTKO ODDAJE MI CAŁA WYPŁATĘ, KUPIŁ MI DOM BO CHCIAŁAM , NIE BIJE WIEC MOŻE JA PRZESADZAM JUŻ SAMA NIE WIEM ,TYLKO DLACZEGO MI JEST TAK ŹLE ,WSZYSTKO JEST NA MOJEJ GŁOWIE RACHUNKI DZIECI I DO TEGO SAMOTNOŚĆ BO NAWET JAK JEST TO NIE MAM DO KOGO UST OTWORZYĆ PRZECIEŻ Z PIJANYM SIĘ NIE DYSKUTUJE . MOŻE JEST KTOŚ KTO MA TAKI SAM PROBLEM , KTO MÓGŁBY MI DORADZIĆ CO ZROBIĆ JAK TO WSZYSTKO POUKŁADAĆ. WŁAŚNIE SIĘ DOWIEDZIAŁAM ŻE JUŻ WRACA I ZNOWU MAM TE SKURCZE ŻOŁĄDKA , JUTRO JEST NASZA 20 ROCZNICA ŚLUBU WIĘC ZNOWU OKAZJA DO PICIA BO JAK MOŻNA SIĘ CZEPIAĆ PRZY TAKIM ŚWIECIE MODLE SIĘ ŻEBY ZAPOMNIAŁ POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Gość Ustaw suwaki
nie krzycz stara cipo

Gość sdjdjdsj
Pokaz cycki i wypierrdalaj

Gość czemu piszesz
z włączonym Caps Lockiem?

żeby to było takie proste , on mi nie da rozwodu :( powiedział ze prędzej mnie wykończy niż da mi rozwód

Gość jjjjuuuuu
oni wszyscy tak mmówią, trzeb im tylko pokazać że nikt się ich nie boi

Gość TYLKO LECZENIE POMOŻE!
To jest trudny temat.Jeżeli ktoś sam nie chce rozstać się z alkoholem to nie ma bata żeby przestał pić. Twój mąż jest odważny, napity wsiada za kółko?????? Powinnaś zdopingować go żeby poszedł na leczenie.Esperal to tylko pozoracja.Mój sąsiad ma wszyty i nadal pije.Na pijaka nie ma lekarstwa.Każdy alkoholik mówi że kilka piw to nie jest alkoholizm.Najczęściej piją w ukryciu.Dla takiego nie potrzeba okazji zeby sie napić.Na Twoim miejscu nie zasiadałabym z mężem do kielicha.Kategorycznie zabronilabym picia obojętnie pod jaką postacią! Właśnie są takie efekty picia! Czy to z biedy, czy z majątku pierdolą się w każdym kątku.Piątka dzieci to KOSZMAR! Jaki mają przyklad w tej pijackiej rodzinie? Będą następcy!

piątka dzieci wbrew pozorom to nie jest koszmar hociaż znam takie rodziny które nie radzą sobie z dziećmi moje dzieci są ułożone mają świadectwa z czerwonym paskiem najstarsza córka jest na drugim roku studiów pedagogicznych więc nie osądzaj wszystkich jedną miarą to ze ich ojciec pije nie znaczy ze mnie nie mają i na pewno dobrze je wychowam

Gość NIE DAŁABYM RADY MIESZKAĆ
z kimś takim. Przede wszystkim nie dopuściłabym do tylu dzieci! Dla mnie to szok! Najgorsze jest to że w takich rodzinach kobiety to jak suki rodzą bez opamiętania.Picie i sex na porządku dziennym.Jak można z takim cuchnącym sypiać? Sama nie jesteś lepsza skoro nie potrafiłaś zapobiec akoholizmowi.Teraz to się będzie pogłębiać.Proś opatrzność żeby nie spowodował wypadku bo wtedy zostaniesz z ręką w nocnku! Stary na długie lata do pierdla a ty do MOPS-u Zupełnie nie zal mi tej patologii!

Gość byszuuuuuu
ales odwalila prowokejszyn :) zmien trochę styl pisania, bo z daleka można Cię wyczuc , nuda :(

Gość gość
Zacznij palic trawe 10lat zero alko