Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość choroobka

badanie krwi - pomozcie z wynikami

Polecane posty

Gość choroobka

czy ktoś może to rozkminić? EOS% - 6,0 (1,0-5,0) rośnie śr.objętość krwinki czerwonej (MCV) - 94,3 (80,0-94,0) rośnie OB 2,0 (3,0-15,0)| maleje

Gość piaskowa babeczka
no to w nawiasie masz ile powinno byc czyli jak masz Eos biale krwinki 6 i rosnie a norma jest 1-5 czyli masz za duzo i tak z pozostalymi. juyro idz do lekarz.

Gość choroobka
do lekarza nie mam teraz jak pojsc, wyniki badan dostalam tuz przed wyjazdem za granice. w polsce bede dopiero w grudniu.

Gość pandaaa20
hmm chyba zdrowie jest wazniejsze nie sadzisz? bo wyniki nie są idealne. Musisz skonsultowac sie z lekarzem.

Gość pandaaa20
hmm chyba zdrowie jest wazniejsze nie sadzisz? bo wyniki nie są idealne. Musisz skonsultowac sie z lekarzem.

Gość Marzenia się spełniają_*
a gdzie za granica jesteś? w Wielkiej Brytanii możesz na przykład iść za darmo i dostaniesz też darmowe leki

Gość fffuuufffuuj
Możliwa lekka anemia.

Gość choroobka
jestem w irlandii. to nie tak, ze isc nie chce. na razie nie mam jak. stan nie jest alarmujacy, tyle wiem. gdyby bylo zle, poszlabym od razu. a tak siac paniki nie chce. wyczytalam, ze trzeba mi pobrac kwas foliowy i witamine b12.

aj, bedziemy się tak mijac, bo ja jestem do 16 tutaj, wyrywkowo oczywiście no więc dlaczego robiłąs te badania, czy był jakis powód czy ot tak dla sprawdzenia siebie? mcv jest nieznacznie podwyższone i nie oznacza wcale, ze rośnie, musiałbyś powtórzyc badanie żeby stwierdzić, ze rośnie mcv jest w górneh=j granicy, ale to nie oznacza stanu chorobowego, stan chorobowy zaczyna się od 110 ob jest trochę obniżone, ale też tylko trochę, moze to być jednorazowy przypał, albo jakas alergia, albo ... sa inne choroby obniżajace ob, ale jeśli inne parametry sa ok, to nie ma się czym martwić eozynofile leciutko poza normą, powtarzam leciutko, moga też świadczyć o alergii jakiejś tam, nawet niezauwazonej przez ciebie albo moze być to jednorazowy wypadek, błąd laboratorium jeśli wyniki byłyby dużo podwyżsozne to można zacząc sie zastanawiać co jest, ale u ciebie to słabiutkie podwyższenia, w granicech błędu