Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FElCiA!

TORT ANANASOWY Z DŻEMEM JAGODOWYM?

Polecane posty

Gość FElCiA!

Witam. Właśnie przed chwilą dostałam "polecenie" wykonania tortu, na jutro, więc muszę go robić już teraz! Tort ma być z ananasem. To akurat wiem :) Nie wiem natomiast, czy kiedy dam do środka dżem jagodowy, czy to nie popsuje smaku? Planowałam zrobić tak, że na pierwszy poziom dam dżem jagodowy i bitą śmietanę, a na drugi poziom dam pokrojonego ananasa i bitą śmietanę. Dodatkowo biszkopty będą nasączone sokiem z ananasa. Boję się jednak, że to się pogryzie! (w sensie ten dżem z ananasem) proszę, poradźcie mi, czy mogę to zrobić w ten sposób? Dziękuję! :)

Gość dcfghjkjhgfd
ja bym raczej użyła dżemu truskawkowego albo malinowego, jakoś mi się lepiej komponuje z ananasem.

Gość FElCiA!
Gdybym miała truskawkowy, to bym dała, ale w domu mam tylko jagodowy, a nie mam jak dostać się teraz do jakiegoś otwartego sklepu :(

Gość dcfghjkjhgfd
może na próbę posmaruj kawałek ananasa dżemem i sprawdź czy jest zjadliwy... wg. mnie będzie mdło-słodkie, ale a nuż odkryjesz nowe połączenie smaków na miarę Pavlovej ;)

Gość Dżem jagodowy
zabarwi ci biszkopt na brudno-fioletowy kolor. Radzę ci zmiksować trochę ananasa i tym posmarować blat. A do nasączenia użyj soku, ale zmieszanego z wodą, ewentualnie do tego kapnij wódki (sam sok jest bardzo słodki i gęsty i spód może sie zrobić gumowaty. Do ananasa pasuje też kokos- możesz dodać do kremówki.