Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warrioreverdeen

Z podstawową matematyką na studiach informatycznych

Polecane posty

Gość warrioreverdeen

Dwa tygodnie temu zaczęłam studia informatyczne na UKSW. Nigdy nie uczyłam się matmy roz, ale z podstawy miałam 98% i dostałam się, chociaż studia informatyczne to nie jest moje marzenie i w ogóle mnie to nie interesuje. Teraz głównie siedzimy nad powtórką z matmy i wymiękam, staram się, ale to klepanie wszystkiego na pamięć, bo nie rozumiem mechanizmu rozwiązywania zadań. Czy ktoś po matmie pod ma szanse, by pokonać studia informatyczne ?

Gość mknii
ja pierdole, ty w ogole zamierzasz skonczyc te kierunek czy tylko chcesz przeczekac ten rok i w nastepnym wybrac cos innego????

Gość taka prawda........
na studiach i tak sa działy nie przerabiane zupełnie przez jakies 95% osób w szkołach średnich:o wszystkiego sie uczysz od nowa, mysle ze nie trzeba być szczególnie zdolnym żeby uzyskać minimum do zaliczenia, tylko od ciebie i twojego podejscia zalezy czy sie uda, bo z tego co widziałem to wiekszość osób nie daje rady z powodu swego na stawienia i praktycznie sie poddaje bez walki;)

Gość warrioreverdeen
Jeśli się uda za rok chce próbować czegoś innego. Chce poprawić maturę i dostać się na te studia, które chce się dostać. Dlatego też z nastawieniem do samej informatyki u mnie średnio, bo i tak mam poczucie, że to "tymczasowe rozwiązanie" i jeśli uda mi się dostać na te studia, które chce, to rzucę to w pioruny. Ale z drugiej strony coraz częściej pojawiają mi się myśli, by skończyć na licencjacie, by mieć papierek.

Gość placvc7#
Ja jestem na 3 roku , z geografia zamiast matmy/ nie była obowiazkowa/ i mam stypendium, więc dasz radę, matma nie jest trudna

Dwa tygodnie temu zaczęłam studia informatyczne na UKSW. Nigdy nie uczyłam się matmy roz, ale z podstawy miałam 98% i dostałam się, chociaż studia informatyczne to nie jest moje marzenie i w ogóle mnie to nie interesuje. Aha. Powodzenia

Gość mknii
zartujesz sobie chyba......... naprawde nie czaje takich ludzi:o moze uda ci sie zaliczyc pierwszy rok jak sie wezmiesz ostro za nauke ale po co ci to, jesli bedziesz za rok zmieniac kierunek.... moze lepiej isc do pracy, a nie meczyc sie nad czyms, co cie nie kreci kompletnie??? wyobrazasz sobie jak beda wygladac kolejne lata, gdzie jest coraz wiecej programowania, jak wyobrazasz sobie pisanie pracy licencjackiej???

Gość zenekt
Właśnie siedzę na stronie www.pwsz.wloclawek.pl i przeglądam sobie kierunki. Najbardziej to by mi pedagogika odpowiadała. Ogólnie na PWSZ poziom mają dobry, tylko że nie ma magisterskich, są wyłącznie licencjackie i inżynierskie. Dla mnie to w sumie lepiej.