Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mineralw

studia czy studium po liceum? co sie oplaca,jaki zawod?

Polecane posty

Gość mineralw

tak jak w temacie,niemam jeszcze pomyslu co chce robic,chcialabym wybrac cos co sie oplaca. pomozcie

Gość adfadf3433
Praca! Studium to strata czasu, a studia opłacają się ale tylko w tych zawodach, w których jest praca- popatrz na ogłoszenia o pracę w swoim regionie.

Gość mineralw
studium zawodowe to strata czasu?czemu?

Gość tylko nie byle jakie studia
w prywatnej uczelni. Strata czasu i pieniedzy. Lepiej zdobyc ktorys z poszukiwanych zawodów, kosmetyka, krawiectwo, gastronowmia wszelkie rzemiosło - tego brakuje.

Gość mineralw
kosmetyka mi sie nawet podoba tylko czy znajde prace po tym za granica gdybym chciala wyjechac kiedys?

Gość mineralw
rodzina chce bym zostala pielegniarka ale niewiem czy to dobry pomysl,mnie sie to nie podoba eh... jest tu ktos?

aby pracowac jako kosmetyczka trzeba byc naprawde dobrym. 70% dziewczyn które konczy takie studium nie pracuje w zawodzie. To ze lubisz sobie nakładac maseczki w domu to nie znaczy ze bedziesz dobra kosmetyczka. Trzeba naprawde sie tym interesowac. I organizmem czlowieka, chemia itp....pozatym oprócz uzyskania tytulu technika musisz zrobic sobie wiele kursów. I jesli nie znajdziesz pracodawcy ktory bedzie w ciebie inwestował sama bedzie musiala za nie zaplacic

Gość pielegniarstwo to bardzo dobry
pomysl, wpawdzie panswtowa sluzba zdrowa jest zle oplacalna, ale to zawod z wielkimi mozliwiosciami, praca na calym swiecie, u ns tez mozna miec prywatne uslugi, opieke, firmę itp

Gość mineralw
dziekuje za przydatne informacje

Gość mineralw
moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość nnno wybaczz ale
studium, kursy w międzyczasie- ogólnie jak najwięcej praktyki.

Gość mineralw
dziekuje im wiecej informacji tym lepiej bo jak narazie jestem w tym zielona, chyba pojde w to pielegniarstwo. czekam na dalsze wypowiedzi

Gość gość
Też nie wiem co zrobić, na studia mnie jescze nie stać, więc pójdę na studium i będę zarabiać w tygodniu, a później zawsze na studia mogę iść

Gość gość
najpierw to trzeba podjac decyzje co CHCE sie robic

Gość gość
Nie radzę Ci iść na studium kosmetyczne chyba, że bedziesz bardzo dobra w tym co robisz bo teraz kosmetycznek jest od groma, nie mówiąc o tym,że coraz więcej z nich skończyło studia kosmetologiczne i pracują w zwykłych gabinetach. Fryzjerek też trochę jest, ale to już wydaje mi się bardziej sensowne

Gość gość
A studia się opłacają ( na dobrej uczelni),ale skoro nie masz kasy to lepiej wybierz studium. Może coś gastronomicznego np kucharz czy barmanka? Mam znajomą, która zrobiła unijny kurs na barmankę, wyjechała do UK i tam pracuje w zawodzie :)

Gość gość
warto najpierw się dokładnie zastanowić, co by się chciało robić w życiu, ja zawsze interesowałam się psychologią i dlatego teraz chodzę do studium http://www.psychologia.org/ jestem na kierunku psychoterapia

Gość gość
Wybieram się na kurs prowadzony przez Szkołę Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej Centrum CBT-EDU przygotowuje do samodzielnego prowadzenia psychoterapii zaburzeń psychicznych. Uczestnicy mają możliwość pogłębić wiedzę z dziedzin życia społecznego i gospodarczego stanowiącego środowisko prowadzenia praktyki psychoterapeutycznej, jak również o elementy budujące warsztat własny w zakresie stałego doskonalenia zawodowego specjalisty-psychoterapeuty. Mam jeszcze trochę czasu na decyzję, rekrutacja do końca bieżącego miesiąca, uważam że warto. :) http://cbt.pl/szkola-psychoterapii/program-kursu/

Witam! Wybór studiów to trudna decyzja. Warto oprzeć ją o profesjonalny test predyspozycji zawodowych, który pomoże w podjęciu właściwej decyzji. Taki darmowy test można wypełnić na stronie http://www.kierunekrozwoju.pl i jest on zupełnie bezpłatny. Test składa się z dwóch części: testu zainteresowań i preferencji, który zawiera 12 pytań oraz z testu osobowości, który zawiera 20 pytań. Zapraszam! Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu Kierunek Rozwoju