Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agulec23

Ciąża w 17 tygodniu i nie tylko

Polecane posty

mam na 23 marca , a Ty ? Ja też miałam plamienia na początku okazało się że jakiś pęcherzyk mi pękł , ale już jest dobrze . U Narutowicza byłam jak dostałam strasznych buli brzucha , trafiłam na super babeczkę dokładnie mnie zbadała i z dzidziusiem jest wszystko dobrze. A Ty od czego ?

Ja grzebałam na alegtro, jest duzo takich dużych zestawów tylko trzeba trochę czasu poświęcić. Wózek chciałam tako jumper ,a el w sumie mamy dostac od kogos i nie wiem jaki będzie.Ile bedzie wazył jest mi obojetne bo my i tak zazwyczaj autem , a do sklepu amm dwa kroki. Łóżeczko kupiłam samo, materac osobno. Pościel jest na krzywdy w pormocji za 29 zł . Antyalergiczna podusia + kołderka. Dziecko na początku śpi bez poduszki, ale się przyda na później. Butelki kupuję Avent, cumelki juz do nich mam ) Jak coś to tez na Krzywdy sa chyba po 16 zł za 125 ml.

ja trójkołowca nie cche mało poręczny się wydaje. Jak cos to pytajcie jak będe wiedziec to pomoge

Ja mam na 27.04.2012 :) A na Naturowicza trafilam z krwotokiem , i na drugi dzien powtornie (przywiozla mnie tam karetka) bo krwotok sie nawrocil i tracilam przytomnosc dwa lub trzy razy do tego silne bole brzucha (chodzilam na czworaka heh)... Okazalo sie ze mialam duzego krwiaka ale moj ginekolog tydzien temu powiedzial ze teraz jest kapitalnie i krwiakow juz niema :)

Gość jorek
Czesc dziewczyny, dzisiejsza noc byla dla mnie koszmarna, pol nocy nie spalam a wszystko przez mega ZGAGE! ! ! Myslalam ze umre tak mnie palilo, w koncu zrobilam sobie miete, wypilam i jakos usnelam ale ciezko bylo.

Allegrowiczka1987 najważniejsze że już jest wszystko w porządku ja panikowałam strasznie jak dostałam plamień ale w porównaniu do Ciebie hmmm... przypuszczam co musiałaś przeżywać . Damy radę dziewczyny . Jork ja też miałam ciężką noc nie spałam ani minuty wszystko mnie bolało. Ja nie wam że ja nie wiem co to zgaga nigdy nie miałam i jej nie odczuwam teraz ciągle mi się tylko odbija, podobno jak się ma zgagę to dzidziuś będzie miał włoski może moje jeszcze nie ma .

Brak snu jest w naszej sytuacji strasznie uciążliwy , ja jestem nie przytomna w dzień . Nie wiecie o jest najlepsze na bóle głowy w ciąży nie raz nie da się wytrzymać .

zwykły apap. Spoko trzym,ało 3 tyg a teraz już jest lepiej, owszem budze się , ale zaraz zasypiam

jorek, nie pij mięty na zgagę, bo często tylko ją nasila (jesli masz problemy z żołądkiem) Kup migdały i siemię lniane zmielone (w aptece)

apap mi nigdy nie pomagał ja mam migreny tylko ketonal i czasem ibuprom mi pomógł ale mogę ich zażywać . Głowa potrafi mnie boleć 3 dni i jestem wtedy nieznośna bardzo.

Gość Jorek
Dzięki Funiak za radę, zakupię w takim razie migdały bo czuje że zgaga będzie mi jeszcze nieraz towarzyszyć, miałam już 3 razy i to taką dosyć silną. Wczoraj miałam tylko miętę wiec z tej rozpaczy już ją wypiłam. A macie dziewczyny bóle kręgosłupa? bo ja mam czasem silne, nie wiem skad się to bierze, muszę lekarza zapytać. Może zmienia się środek ciężkości czy coś.

Na mnie apap tez nie działał nigdy, a w ciąży zaczął. Na zgage podobno mleko jest dobre , ale nie sprawdzałam.

Co do bóli to ja miałam starszne , ale one przeszły. Teraz pojawiają się sporadycznie. Nietsety taki urok ciazy . Mam pracę siedząca więc niestety moge an to zwalic :)

Mnie też boli sporadycznie , ale bardziej odczuwam kłucie brzuszka po lewej stronie . Poczułyście już pierwszy ruch dziecka? ja raz czułam jak coś śmigło mi tak szybciutko i więcej się nie doczekałam. Jakie to uczucie?

ja czuje od 16 tyg , ale teraz nabrały na sile i mam wrazenie jak by maluch miał w środku gabka wszytsko wyłozone i kopał :) Na razie ejsczez nie bola , ale potem będzie gorzej :)

Gość Jorek
Ja czasami czuję jakby mnie ktoś piórkiem łaskotał w jednym miejscu. Wczesniej bylo to leciutkie uczucie a potem mocniejsze. No i czasem czuję na samym dole znienacka takie szybkie puk. Ale tak naprawdę to nie wiem czy to są ruchy bo to bardzo delikatne wszystko jest, muszę się skupić dobrze żeby poczuć.

Hej kobitki;) Przyłączę się do forum...jestem z okolic Zielonej Góry i właśnie dzisiaj zaczął mi się 15 tydz:) Jestem bardzo szczęśliwa bo to moja pierwsza ciążą i czekana przez 6 lat...mieliśmy straszne problemy i to cud ze zaszłam naturalnie. Ogólnie czuję się dobrze czasem nawet zapominam ,że jestem w ciąży:)Tylko piersi troszkę urosły ale nie bolą no i brzusio juz troszkę widoczny :) W 6 tyg też miałam plamienia bo okzało się że to krwiak ale już jest ok:) I wiecie co...strasznie mi się dłuży i już chciałabym mieć dzidzię przy sobie:) Pozdrawiam serdecznie przyszłe mamitki :***