Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrecja22

odmowa rejestracji w Urzedzie Pracy

Polecane posty

Gość lukrecja22

witam, pobieram rente rodzinna w wys. 1460zł. Urząd Pracy odmówił mi rejestracji, ponieważ moja renta jest za wysoka. jestem w trudnej sytuacji finansowej, ponieważ samotnie wychowuje dziecko i renta która otrzymuje po zmarłym ojcu, nie przypada tylko na mnie ponieważ z niej równiej utrzymuje swoje dziecko. czyli moje dochody w gospodarstwie domowym nie przekraczaja połowy minimalnego wynagrodzenia. czy w tej sytuacji moge liczyc na jakies indywidulane podejscie UP? do kogo moge sie zwrocic o pomoc w tej sprawie?

Gość ha, a ja mam
691 zł i też nie mogłam się zarejestrować. Głupie przepisy.

Gość to idź do pup
i powiedz że nie chcesz się rejestrować jako BEZROBOTNA tylko jako POSZUKUJĄCA PRACY

Gość okid
debilstwo totaln e- przez 1 glupia zlotowke - tysiace dzieci nie mialo ufundowanych podrecznikow

Gość kaczka dziwaczkaplepleple
Ktoś tu dobrze radzi. Zarejestruj się jako osoba poszukująca pracy. To różnica. Za osobę bezrobotna UP musiał by płacić ZUS. chyba, że zależało Ci na zasiłku, na to nie masz szans.

Gość wifigdansk
a dodatek z tytułu samotnego wychowania?

Gość lukrecja22
mam przepracowane 2 lata i powinnam miec prawo do zasilku,a w obecnej sytuacji wg UP nie mam do niczego prawa... czy jakis prawnik mógłby mi pomoc?

Gość lukrecja22
a skad taki dodatek z tytulu samotnego wychowania?

Gość wifigdansk
a dodatek z tytułu samotnego wychowania? i zasilek rodzinny? nie pobierasz tego z mopsu?nalezy ci sie.jesli tak to to tez jest wliczone do twoich dochodów.

Gość wifigdansk
z mopsu.jako ze twoj maz zmarł i tak jakby (oczywiscie traktuj to tylko formalnie) tylko ty alimentujesz dziecko.gdyby ojciec zył-masz prawo ządać alimentów.jelsi nie zyje-żadasz od panstwa takiego dodatku wynosi on 170 z.plus zasilek rodzinny ok.90 zł zalezy w jakim wieku jest dziecko.

Gość lukrecja22
wysokosc renty rodzinnej - 1460zł dla wszytskich placowek które mogłyby mi pomc jest za wysoka....

Gość to idź do pup
nie ma czegoś takiego jak indywidualne podejście w PUP ponieważ adm publiczna dziala na podstawie i w granicach prawa!

Gość to idź do pup
nie masz nawet podstawy do odwołania się od decyzji

Gość wifigdansk
no ale skoro UP stwierdził,ze twoje dochody sa za wysoikie zebyś mogla otrzymywac zasilek dla bezrobotnych to widocznie mają jakis limit i tego nie przeskoczysz.zreszta taki zasilek jest tylko na 6 mies. a w niektorych woj. na 3 wiec chyba lepiej oplaca się ta rentę zachowac.