Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mogę już siedzieć w domu

Chorował ktoś z Was na zapalenie płuc?

Polecane posty

Gość gość
My w domu używamy inhalatora Sanity Pro od tego roku i się przydaje, czy to przy infekcjach, czy profilaktycznie, można pomóc czy sobie, czy dzieciom.

Gość gość
Dobry aerozol produkuje nasz aparat Silent Mesh, cząstka leku jest na tyle mała żeby osiadła na dole dróg, zamiast zostawać gdzieś na gardle...

Gość sabinawolszczak
Złego słowa nie mogę póki co napisać na temat naszego Pro, jest cichy, nie marnuje leku, dobrze tutaj zawory chronią przed stratami.

Gość kamilabed
Łatwo nam się korzysta z inahalacji przez Pro dosć intuicyjna obsługa nawet sobie mój 7 letni syn spokojnie z aerozolem tu radzi

Gość gość
Kupiony mam parę tygodni temu Alergia Stop i jak na razie dziala dobrze, zobazymy jak to będzie jak się sezon alergiczny zacznie...wtedy myślę że aparat będzie w ciągłym ruchu ;/

Gość gość
Odkąd dobraliśmy dobry inhalator to terapia przebieega fajnie, są postępy, ale na początku niestety kupiliśmy nie taki co trzeba....lek za duży robił...Dopiero po pewnym czasie zaczełam czytac, pytać i już kupiłam za drugim podejściem dostosowany do dolnych dróg. Poradników w sieci trocę jest, ja polegałam głównie na https://inhalacja.pl.

Gość gość
Fajnie lek wchodzi z mojego Silent Mesh, aerozol w dobrej jakośći, nada się do dolnych dróg.

Gość gość
Dużo wygodnych funkcji ma nasz inhalator Pro mogę sobie wyregulować szybkość podawania leku, wielkość, co dużo ułatwia w leczeniu

Gość gość
Zadowoleni jesteśmy z mężem z Silent Mesh bardzo lekko generuje aerozol, nie ma przy tym jakiegoś szumu, huku, buczenia itp.

Gość gość
Mam od jakiegoś czasu inhalator Silent Mesh i radzi sobie z aerozolem, w tym sensie, że szybko produkuje mgiełkę i też podaje dobrym tempem, bez przerw w emisji .

Gość gość
Kupiliśmy prawie rok temu Pro i pracuje tak samo wydajnie cały czas, jest w stanie dużo leku podać w ciągu minuty, nie wytraca też aerozolu jednocześnie, są tu zamontowane specjalne zawory które przed takimi wyciekami chronią.

Gość gość
Kupowałam w zeszłym roku siateczkowy inhalator Silent Mesh i cały czas działa tak samo wydajnie, nie marnuje lekarstwa, aerozol jest łatwy w pobraniu, przechodzi przez gardło bez bólu.

Gość gość
Inhalatory są różne, ja kupowałam trochę bardziej zaawansowany model Pro z irygatorem w zestawie. Poza samą inhalacją można tutaj oczyścić drogi oddechowe. Nadaje się do terapii na górze i na dole dróg.

Gość gość
Profesjonalnie działa Silent Mesh nie marnuje aerozolu nie trzeba się też tutaj jakoś gimnastykować z całym podłączeniem, obsługą itd.

Gość gość
Silent Mesh ma ten plus że jest modelem kieszonkowym przenośnym ale z drugiej strony moc i możliwości ma w sumie bardzo zbliżone do tych dużych ciężkich modeli typowo stacjonarnych. Nadaje się do inhalacji górnych i dolnych dróg, pracuje tak samo wydajnie na bateriach jak i na zasilaczu.

Gość gość
Mamy też ten Pro polskiej marki Sanity i złego słowa nie mogę powiedzieć. Przydaje się przy profilaktyce, przeziębieniach, czy poważniejszych stanach zapalnych dolnych dróg oddechowych. Mi taki aerozol bardzo dobrze robi zwłaszcza jak przesuszę śluzówkę, albo mam podrażnione drogi oddechowe po długich godzinach wykładów na uczelni, gdzie można naprawdę zedrzeć gardło.

Gość gość
I jak sprawuje się wam ten inhalator? Czekam na opinie osob ktore juz maja go od dluzszego czasu.

Gość gość
Długo się zastanawiałam jaki inhalator kupić do domu i ostatecznie stanęło na modelu Novama Familino Pro. Marka jest Włoska, dają gwarancję dość długą, bo....dożywotnią ;) Faktycznie wszystko wygląda solidnie, czy maseczki, czy rurka, tak samo kompresor pracuje lekko bez harczenia i hałasowania.

Gość gość
Dobry pneumatyczny tłokowy inhalator ma w ofercie włoska marka Flaem, chodzi mi o Novama Familino Pro. W przeciwieństwie do innych tłokowych tutaj rzeczywiście ten poziom hałasu podczas inhalacji jest niski. Cały zabieg trwa parę chwil, można też skorzystać z irygatora żeby oczyścić drogi oddechowe co mi się ostatnio przydaje wyjątkowo często bo wiecznie mam zatkany nos itd.

Gość gość
U mnie już trzeci tydzień chorowania i dochodzenia do zdrowia.Takiego świństwa jeszcze w życiu nie miałam!Na całe szczęście nie kaszlę mocno.W najbliższych dniach muszę prześwietlić płuca,czy tam wszystko ok!

Gość rennu
Dnia 23.10.2018 o 18:08, Gość gość napisał:

Mamy też ten Pro polskiej marki Sanity i złego słowa nie mogę powiedzieć. Przydaje się przy profilaktyce, przeziębieniach, czy poważniejszych stanach zapalnych dolnych dróg oddechowych. Mi taki aerozol bardzo dobrze robi zwłaszcza jak przesuszę śluzówkę, albo mam podrażnione drogi oddechowe po długich godzinach wykładów na uczelni, gdzie można naprawdę zedrzeć gardło.

Nam też Sanity Pro się przydaje i to częściej niż myślałam. Tak prawdę powiedziawszy to zamawiałam inhalator bardziej dla dzieci a okazuje się że z mężem wcale nie korzystamy rzadziej :P Proste intuicyjne podłączenie, cicha praca, kompresor się nie nagrzewa, fajnie że można regulować wielkość leku tak żeby dotarł w konkretne partie dróg oddechowych – wyższe, niższe.

Gość gość2

teraz od 2 miesięcy jest w przyrodzie bardzo zdradliwy podmuch zimna, który nawet potrafi krążyć w cieniu południowego słońca.

Trzeba ubierać się tak jak w zimie , kurtka i czapka.

W domu 2 tabletki polopiryny na raz i miód.

Gość gość2

dużo piszecie o inhalatorach ale o lekach, które się do nich wlewa ani słowa. Czy moglibyście uchylić rąbka tajemnicy i podać nazwy kilku leków, które można wlać do inhalatora.

Gość Gość

Proponuję ten model Novama Familino Pro -wygodna maseczka i irygator od razu w zestawie, więc miły prezent od producenta w sumie. Moje dziecko nie wpada w panikę przy nebulizacji, co się zdarzało przy starszych inhalatorach, zupełnie innego typu.

Gość fenix

gościu 2,

Tu nie pisze nikt co miałby jakąkolwiek  chorobę płuc. 

Te posty to tylko reklamodawcy sprzętu medycznego, którzy się tu reklamują.

Do inhalatorów należy wlewać sole fizjologiczne, ale nie te z apteki 1% , ale te 3% - np. sole zabłockie lub najlepsze polecam sole do inhalacji Rabczańskie. Dostępne w Doz.pl  po 11 zł za litr. Sprzedaż wysyłkowa.