Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo

karmienie mm - prosze o pomoc

Polecane posty

moja córcia skończyła miesiąc i teoretycznie powinna jeść teraz 7 razy na dobę, zamiast 8. tylko nie wiem jak to zrobić, dotychczas karmiłam ją co 3 godziny, więc teraz nadal mam karmić co 3 z jedną dłuższą przerwą?? wychodziłoby na to że ta przerwa bedzie trwać 6 godzin ale moje dziecko nie wytrzyma tyle bez jedzenia. jak u was to wyglądałoo?

u mnie dziecko zjadalo wiecej wiec automatycznie przerwa miedzy karmieniami wydluzala sie o ok pol godziny. to ze tak jest napisane w tabelkach i na opakowaniach nie znaczy ze tak ma byc. widocznie twoje dziecko potrzebuje jeszcze jesc czesto. z czasem zobaczysz ze bedzie zjadac wiecej i pozniej wolac o mleko. na pewno nie patrz dokladnie w kalendarz bo raczej ci sie nie uda.

chyba masz rację że woli jeść częściej a mniej bo zdarza się że nie dojada całej porcji. zwykle budzi się co te 3 godziny i płacze bo jest głodny, ale jeśli się raz w nocy nie obudzi to mam go zbudzić i nakarmić czy pozwolić mu spać? wtedy akurat byłaby jedna dłuższa przerwa

Teoretycznie ma jesc 7 razy ale w praktyce je kiedy jest glodna. Moja mala jadla wlasnie 8 razy na dobe do 3 miesiecy, pozniej zaczela cale noce przesypiac wiec mniej ale nie widze zeby na nia to jakos zle wplynelo. Niech dziecko je normalnie co 3 godz. A jak w nocy spi? Co ile sie budzi?

Teoretycznie ma jesc 7 razy ale w praktyce je kiedy jest glodna. Moja mala jadla wlasnie 8 razy na dobe do 3 miesiecy, pozniej zaczela cale noce przesypiac wiec mniej ale nie widze zeby na nia to jakos zle wplynelo. Niech dziecko je normalnie co 3 godz. A jak w nocy spi? Co ile sie budzi?

no mniej wiecej co 3 godziny sie budzi, chociaż zdarza jej sie kimnąć dłużej. tak różnie.

jesli dobrze przybiera na wadze i pediatra nie ma zastrzezen, to mysle ze nie ma co budzic w nocy.

Ona sobie wszystko wyreguluje z wiekiem. Bedzie dluzej sspac I mniej jesc. A jezeli spi w nocy dluzej niz 3 godz to nie wybudzaj. Po co? Widocznie ma potrzebe spac a nie jesc. Moja w nocy od urodzenia spala 5 godz nieprzerwanie budzila sie amciu I szla dalej spac na jaies 3 h. Niech spi jak chce, lepiej tez dla ciebie pospisz sobie dluzej:D

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja mała też jadła 8 porcji i to az do chyba 2 msc. od ok 2 zjadała 150ml do 180 ml. i zaczęła w nocy przesypiac po 7 - 8 godzin bez budzenia. Co 4 godziny zaczęla jeśc dopiero jak miała 5 msc.

Jak pamiętam mój mały też zjadał częściej a mniej,zresztą z tym karmieniem to bywało bardzo różnie,raz zjadał całą porcję i za godziny domagał się znów butli a czasami zjadał połowę albo i mniej.Przez pierwszy miesiąc jadł co 2-2,5 godziny.To że tak pokazuje tabelka na mleku nie znczy że dziecko musi według niej jeść.Jeśli prawidłowo przybiera na wadze-czyli nie drastycznie dużo w krótkim czasie, albo nie za mało-to znaczy że taki system karmienia dziecko sobie wybrało i woli jeść mniej a częściej.

Po prostu dawaj jej tak często jak ona chce i ile chce. Z moją tak od początku było, jadła 4 razy na dobę i tak je do dzisiaj. Zawsze prawidłowo przybierała. Każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby.